Tipsbladet taler med Mads Timm

I et 4 siders stort interview taler Mads Timm for første gang ud om sagen, som kostede ham flere måneder i ungdomsfængsel. Danskeren blev tidligere på…

I et 4 siders stort interview taler Mads Timm for første gang ud om sagen, som kostede ham flere måneder i ungdomsfængsel.

Danskeren blev tidligere på sæsonen udlånt til norske Lyn, hvor han vil spille den norske sæson ud. Derefter venter det – måske – sidste år i Manchester United. Danskerens kontrakt udløber nemlig næste sommer og han har eftersignende ikke modtaget nogen henvendelse fra klubben om en forlængelse af hans nuværende kontrakt.

OldTrafford.dk har fået lov af Tipsbladet til at præsentere noget af interviewet. Resten må læses i dagens udgave af fodbold-avisen.

Tilfældet Timm

Som det første medie bringer TIPS-bladet her 20-årige Mads Timm”s egen version af, hvordan det har været for en 20-årig at sidde i et barskt engelsk ungdomsfængsel og hvad det har gjort ved ham som menneske

Af Kim Robin Graahede, Oslo

– Det er så mærkeligt, at kunne sidde her i en alder af tyve år og sige, at jeg har været i fængsel. Det er så surrealistisk. Jeg har kørt for stærkt, ja, men hvem har ikke dét på et tidspunkt i deres liv, og jeg har aldrig været straffet før. Alligevel har jeg siddet tre måneder i fængsel. Det er for langt ude.

Mads Timm ryster på hovedet.

– Alt var metal. Sengen, det hele. Det var ligesom at se en film fra et fængsel. Forholdene var ligeså ringe. Vi sov med tynde tæpper og toilettet var lige ved siden af sengen og vasken. Du tror, det er løgn, men det er sgu sandheden, jeg fortæller. Det var som at være med i en eller anden Hollywood-film, lyder det med klingende fynsk accent.

– Jeg kunne tale om det her hele dagen, smiler han i lædersofaen. Efter halvandet års tavshed, siden den skæbnesvangre dag i januar sidste år, hvor holdkammeraten Callum Flanagan forulykkede i sin Honda Civic og kvæstede to mennesker, har den 20-årige danske Manchester United-spiller behov for at få lettet hjertet.

Fortælle om dagen, da det gik galt. Om den opslidende retssag. Om opholdet bag tremmer. Om omverdenens fordømmelse. Om det helt nye menneske, der er kommet ud på den anden side af et stift engelsk retssystem, der sendte ham tre måneder i fængsel og efterfølgende udstyrede ham med en fodlænke, så man kunne følge hans daglige færden, fordi dommeren menta, at Mads Timm havde kørt om kap med sin ligeså unge holdkammerat og dermed var med til at forårsage ulykken.

Han har meget på hjerte, mange ord, der gerne vil ud, som han afslappet sidder her iført gul sweatshirt og slidte jeans – og åbenhjertigt fortæller sin historie i de brede møbler i FC Lyn-spillernes opholdslokale på 2. sal over indgang C på Ulleval Stadion i det nordlige Oslo.

Forventningen om at møde en vred, bitter ung mand, kuet af et traumatiserende fængselsophold i et af Englands hårdeste ungdomsfængsler, bliver hurtigt gjort til skamme af hovedpersonen selv. Mads Timm er imødekommende, griner, smiler, da han stikker bladets udsendte sin håndfaste næve.

Vi lader derfor stortalentet fra fynske Agedrup, der allerede som 15-årig blev hentet til verdens rigeste klub Manchester United, komme til orde.

Så vi spørger til, om det er en forandret Mads Timm, der nu skal forsøge at få karrieren tilbage på skinner.

– Jeg tror på, at man skal tage ansvar for de ting, der sker i ens liv og bruge de oplevelser gode og dårlige til at lære og forstå sig selv. Mit liv indtil videre er summen af alle de beslutninger og handlinger, jeg har foretaget, og det er bestemt ikke dem alle sammen, der været lige fornuftige. Jeg har en andel i det her uheld, fordi jeg kørte for stærkt, det har jeg aldrig benægtet, og jeg har taget ansvar for det ved at sidde i fængsel og gå med fodlænke, som en anden forbryder. Det lyder helt skørt, men i dag jeg er faktisk glad for, at jeg har oplevet det, som jeg har.
Jeg er blevet en stærkere person, der har fået en masse positivt ud af nogle barske oplevelser, fortæller den rødhårede angriber, der blev idømt tolv måneders fængselsdom den 3. marts i år i Minshull Street Crown Court i Manchester.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Gabriel Heinze ude det meste af sæsonen

Næste artikel

Gentages kunststykket på Anfield?

ANNONCE