Trods øget omsætning: Klubbens gæld er vokset markant det seneste år

Øgede lønudgifter og kontraktbrud med Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick har haft stor negativ betydning for klubbens regnskab.

Manchester United omsatte for omkring 5 milliarder kroner i sidste sæson. Set i forhold til året før er der tale om en øget omsætning på mere end 800 millioner kroner.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Til trods for den øgede omsætning røg der flere penge ud af klubkassen, end der kom ind. Klubben havde i sidste sæson et underskud på knap en milliard kroner. Det enorme finansielle tab betyder, at klubbens gæld nu er vokset til omkring 4,4 milliarder kroner.

Det skyldtes blandt andet et fald i tv-indtægter, øgede omkostninger i form af højere lønninger og afbrudte samarbejder med Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick.

Sidste sæsons indkøb af Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Raphaël Varane bidrog til, at Uniteds lønudgifter steg med over en halv milliard kroner. De røde djævle var i sidste sæson den klub med de største lønudgifter, der løb op i cirka 3,27 milliarder kroner.

Fyringen af Ole Gunnar Solskjær samt bruddet med Ralf Rangnick, der skulle være tiltrådt i en sportslig konsulentrolle fra denne sæson, kostede klubben 210 millioner kroner.

Klubben forklarer i regnskabet, at det store underskud også skyldtes en manglende preseason-tur i sommeren 2021 samt en svækkelse af pundet, der er den britiske møntfod.

Benzin på bålet for Glazers

Med endnu et negativt regnskab for United, der øger klubbens i forvejen milliardstore gæld, vil mange fans nok igen pege fingrene mod Glazer-familien, der står for majoriteten af klubbens aktier.

Ejerfamilien har siden overtagelsen af United i 2005 pålagt klubben en gæld, der med årene er vokset sig større og større. Tilbage i 2005 lød gælden på omkring 600 millioner kroner. Den er nu mere end ottedoblet.

I mellemtiden har flere eksperter og fans råbt højt om manglende investeringer i klubbens træningsanlæg samt af Old Trafford.

 

Overblik over klubbens regnskab for sæsonen 2021/22:

  • Omsætningen steg fra 4,18 milliarder kroner til 5 milliarder kroner
    Det skyldtes blandt andet en stigning på 11 procent i kommercielle indtægter, herunder trøjesalg.
    Også kampindtægterne steg markant. Det skal ses i lyset af, at forrige sæson var plaget af coronarestriktioner ikke tillod fans på stadion.
  • Klubben havde Premier Leagues højeste lønomkostninger
    Lønudgifterne steg med en halv milliard i sidste sæson til 3,27 milliarder kroner. Indkøbene af Ronaldo, Varane og Sancho bidrog til dette.
  • Kontraktbrud med Solskjær og Rangnick har kostet cirka 210 millioner kroner
  • Gælden er vokset med en milliard og lyder nu på omkring 5 millarder kroner

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Skriv et svar
Forrige artikel

Ten Hag er blandt de tre nominerede til månedens manager

Næste artikel
Ralf Rangnick

Bruno forklarer hvorfor Rangnick fejlede

Relaterede artikler
Gå til siden

MEN: Varanes skade er ikke alvorlig

Raphael Varane udgik med en ankelskade i gårsdagens nederlag mod Manchester City. Det forventes ikke, at skaden holder midterforsvaren ude i lang tid.
ANNONCE
Total
0
Share