U18: Sejr over Stoke

I går aftes var Uniteds U18-hold atter i ilden, da det blev til en 1-0 sejr ude mod Stoke.

Manchester Uniteds U18-hold kunne sætte 3 point på kontoen efter gårsdagens Premier Academy League kamp, efter at sejren blev sikret på et frisparksmål af den brasiliansk fødte belgier Andreas Pereira.

Allerede i første kamp i sæsonen mødte holdet Stoke, og da denne kamp var endt ud i en Stoke-sejr, var United opsatte på at få revanche.

Allerede i det syvende minut var Pereira tæt på at åbne ballet, da han blev spillet fri af midtbanespilleren James Weir. Desværre for Pereira og United stod Stokes målmand, Dale Eve, i vejen for skuddet. Ved det efterfølgende angreb var United igen tæt på, da Sam Byrne testede hjemmeholdets træværk.

Byrne var i særdeleshed aktiv i første halvle,g og måtte se sit mål underkendt, og var tæt på en assist til James Wilson, hvis forsøg blev reddet. United måtte derfor tage sig til takke med 0-0 efter de første 45 minutter.

Så lykkedes det
Det blev dog bedre i anden halvleg, og bare 4 minutter efter dommeren havde sat kampen i gang, kom målet. Venstrebacken Luis Rowley havde bevæget sig med frem, og da Stoke ikke kunne se en anden udvej, end at stoppe ham ved brug af ulovlige midler, blev aktionen belønnet med et frispark på kanten af feltet.

Frisparket blev Pereira sat til at sparke, og det skulle vise sig at være en rigtig god idé. Han kunne nemlig sende bolden i netmaskerne og give holdet en fortjent føring. Han var tilmed tæt på at fordoble sin målscoringen, da han bankede en løs bold mod kassen. Igen diskede målmand Eve op med en klasseredning. Uden ham var sejren blevet større. 1-0 var dog rigeligt til at sikre den anden sejr i streg.

Stoke City 0 – 1 Manchester United
49’ 0-1, Andreas Pereira

Udskiftninger
86’ Ud: Sam Byrne – Ind: Jack Rudge

Tony Park om sin nye bog "Sons of United"