U18: United-sejr efter flot comeback mod Liverpool

Manchester Uniteds U18-hold var nede med to mod rivalerne fra Liverpool men endte alligevel med en sejr på 3-2 efter forlænget spilletid. Mason Greenwood scorede to mål på frispark.

I U18 Premier League-cuppen (ikke at forveksle med FA Youth Cup) skulle United lørdag i kvartfinalen måle sig med Liverpool, og opgøret blev lige så intenst, som historikken mellem de to klubber på forhånd lovede.

Første halvleg bød på chancer i begge ender, men Liverpool var mest kyniske i feltet og fik tilkæmpet dem et straffespark. Målmand James Thompson reddede på fornem vis straffesparket, men han kunne ikke gøre noget ved returen, og så var Liverpool foran 1-0 med få minutter til pause.

Kort efter pausen blev det endnu mere op ad bakke for Neil Ryans mandskab, da værterne bragte sig på 2-0. United mistede bolden omkring midten af banen, og det udnyttede Liverpool-spillerne til hurtige kombinationer, der satte forsvaret skakmat, og så var det let at udbygge føringen.

Liverpools optur varede dog ikke ved, for få minutter senere måtte en forsvarsspiller benytte nødbremsen på en helt fri Ramazani, og det takserede dommeren til direkte rødt kort. Den situation skulle kun blive værre for hjemmeholdet.

Målræven Mason Greenwood udnyttede nemlig det efterfølgende frispark til at reducere, da han placerede bolden langt uden for Liverpool-målmandens rækkevidde, og pludselig var spændingen tilbage.

Greenwood var også stærkt impliceret i udligningen, da han sendte et indlæg fra højre side lige ind i panden på Mengi, som kunne heade bolden mod mål. På vejen derind stod Bernard, som fik ændret retning på bolden, så den sejlede i mål til 2-2.

Og Greenwoods show var ikke færdigt, for i kampens forlængede spilletid udnyttede han endnu et frispark begået på Ramazani. Denne gang sparkede han bolden hårdt i det lange hjørne fra venstre side af feltet, og så var kampen vendt fuldstændig på hovedet.

Med sejren avancerer United til semifinalen i U18 Premier League Cup, hvor også Derby, Manchester City og Middlesbrough stadig er med.