U23: United ydmyget af Chelsea

Manchester United fik gode gammeldags bøllebank på tenniscifrene 6-1 af et Chelsea-hold, der cruiser derudaf i toppen af U23-rækken.

Manchester Uniteds U23-hold skulle gøre førsteholdet, som i går vandt 3-2 over Sheffield United, kunsten efter mod et dygtigt Chelsea-mandskab. Men svært skulle det blive. Specielt, da United allerede kom bagud inden der var spillet et minut.

Og blot to minutter senere fordoblede Chelsea deres føring, da Manchester Uniteds forsvar var alt for passivt, så en fremadstormende Soonsup-Bell havde masser af tid til at smide bolden i mål med en følt inderside. En øv start.

Heldigvis for United kom de langt bedre med efter det umiddelbare chok, hvor blandt andet et flot mål fra Facundo Pellistri kunne have set anderledes ud, hvis ikke han var marginalt offside. Det var faktisk imod spil og chancer, da Chelseas 10’er Tino Anjorin efter et klumpspil kunne sende bolden i mål, og så var kampen reelt afgjort efter en halv time.

Kort efter pausen skulle det blive endnu værre for United, da venstreback Fernandez begik et dumt, dumt straffespark, som blev eksekveret stensikkert af førnævnte Anjorin. Der skulle sættes prop i, så det ikke blev alt for pinligt for United.

Men det blev der ikke. Senere på halvlegen scorede Chelsea to mål, og så var det en sølle trøst, at indskiftede Joe Hugill kunne reducere til 1-6, men mere blev det ikke til.

Det blev en kamp, hvor det var svært at udpege nogle gode United-spillere. Som seer var det egentlig ikke ens oplevelse, at Chelsea-spillerne var bedre end United-spillerne, men det var tydeligt, at træner Neil Wood ville forsøge at matche Chelseas 3-4-3-system, og det blev United udmatchet på.

De spillede systemet på den måde, at de rykkede normalt højreback Ethan Laird ind i midterforsvaret sammen med Will Fish og Teden Mengi, mens Arnau Puigmal blev kørt ud på en uvant højre wingback med Alvaro Fernandez var på den anden. Det var tydeligt, at spillerne var uvante i systemet, og specielt wingbacksne havde svært ved at finde frem til de mest effektive positioner.

Ethan Galbraith og Hannibal Mejbri på midten – som egentlig gjorde det okay, resultatet taget i betragtning – blev overbemandet hver gang, de modtog bolden, og så kørte Chelseas kontramaskine derudaf. Det vil være en kamp, som kaptajn Teden Mengi og specielt offensivspillerne ikke vil tænke tilbage på med glæde.

Nu kan Manchester Uniteds U23-hold gå på juleferie med tanken om, at meget skal forbedres, hvis man skal følge med de bedste i rækken. Vurderingen fra skribentens egen regning er, at nederlaget i dag er 100 procent på trænerens kappe, hvor holdet var forkert indstillet, og ikke spillede det spil, de normalt gjorde. Men sådan er det med ungdomsfodbold – her er det okay at lære fra sine fejl, og det skal United gøre nu.