United bakker op om forslag til stor Premier League-ændring

Ejergruppen i Liverpool har med støtte fra Manchester United forfattet et forslag, der kan medføre store ændringer i Premier League.

Premier League skal reduceres til 18 hold, nummer 16 i ligaen skal spille i et nedrykningsspil, og så kan Carabao Cuppen måske blive sløjfet helt eller blive uden de hold, der spiller europæiske turneringer.

Sådan lyder det blandt andet i et forslag, som Fenway Sports Group, der er ejerne i Liverpool, står bag med stor støtte fra Glazer-familien i Manchester United. Det skriver The Telegraph, der har fået indsigt i forslaget.

‘Project Big Picture’ bliver forslaget kaldt, og det er i særlig grad den nuværende pandemi, som forværrer økonomien særligt for klubberne fra Premier League og ned, der giver grobund for at gentænke Premier League, lyder det.

Premier League-klubberne alene står til et fald i omsætningen på en milliard pund, skriver CNN, blandt andet på grund af manglende matchday-indtægter. 

Fremtidsudsigterne er også dystre for klubberne uden for Premier League, og det vil man i ‘Project Big Picture’ forsøge at udligne ved fremover at lade 25% af Premier League-klubbernes samlede TV-indtægter gå til EFL, den organisation der står for de tre rækker under Premier League.

Derudover vil EFL fra start få 250 millioner pund som en hjælpende hånd til at tackle de økonomiske konsekvenser af COVID-19.

Ifølge CNN er Premier Leagues umiddelbare respons på forslaget fra Liverpool, Manchester United og EFL skuffelse, for de mener, at det vil skade spillet.

Det er imidlertid håbet fra de tre aktører, at andre af de store klubber i Premier League bakker op om ‘Project Big Picture’.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Talentspejder: Amad Diallo Traoré

Næste artikel

Bekræftet: Cavani misser Newcastle-kamp

ANNONCE