United besejrede Barcelona

United fik den tredje sejr på stribe, da FC Barcelona i går aftes blev besejret med 3-1.

Sæsonstarten nærmer sig for Louis van Gaal og co. Om fjorten dage venter Tottenham i premieren på Old Trafford, så formen skal så småt være på plads.

Efter sejre mod Club America og San Jose, var der i går aftes anderledes hård modstand på programmet for United. Her ventede FC Barcelona, der sidste sæson vandt the Treble. I går var holdet dog uden profiler som Neymar, Messi, Mascherano og Alves der alle havde ekstra ferie efter Copa America.

United startede med stort set samme 11 som i de første kampe. Eneste forskel var, at David de Gea atter var klar og startede inde. Keeperen, der kædes sammen med Real Madrid, gjorde en fin figur i opgøret, og virkede ovre sin skade.

De Gea stod den første time, hvorefter han blev erstattet af Sam Johnstone. Louis van Gaal havde på forhånd meddelt, at han ville give spillerne mere end en halvleg i benene i opgøret. Samtlige 11 blev så udskiftet da der var gået en times tid.

Første halvleg bød på flere fine angreb fra begge hold. Barcelona var nærgående flere gange, specielt Luis Suarez var tæt på og ramte træværket et par gange, ligesom Sergi Roberto og Pedro kom med flere gode løb omkring feltet.

United gik til pausen med en føring, efter Rooneys hovedstødsmål kort inde i kampen. Anføreren gav et lille skub til Barcelona-forsvareren, og Rooney kunne enkelt heade hjørnesparket fra en velspillende Ashley Young i nettet.

Det blev 2-0 til United få minutter efter de mange udskiftninger, da Jesse Lingard sendte bolden ind bag indskiftede Masip i Barca-målet. Uniteds offensiv havde generelt god bevægelse med tilførelsen af de unge spillere i anden halvleg.

Værd at bemærke var det, at Januzaj gik helt på toppen, mens James Wilson tog sig af venstrekanten. Andreas Pereira lå som 10’er og Lingard var højrekant. De fire unge viste i glimt deres talent, og der er bestemt håb for at alle kan bidrage positivt omkring førsteholdet i den kommende sæson.

United gav også spilletid til både Antonio Valencia og Marouane Fellaini i gårsdagens kamp. Valencia var kommet sig over en skade, mens Fellaini kom på græs for første gang. Belgieren har dog længere tid til at gøre sig klar, da han må sidde ude med karantæne i de første kamp i sæsonen.

Der var i går ikke spilletid til Jonny Evans, Anders Lindegaard, Bastian Schweinsteiger og Sean Goss.

Kort før tid fik Barcelona reduceret til 2-1. Det holdt dog ikke længe, for Lingard sendte en fin bold ind til Januzaj, der scorede til slutresultatet 3-1 til United. Dermed fik United den tredje sejr på stribe i USA, og en god sejr over de regerende vindere af Champions League med i kufferten.

United spiller den sidste kamp på turen til USA mod Paris SG på tirsdag. Det er samtidig sidste træningskamp inden sæsonen går i gang.

Positive ting Louis van Gaal kan tage med må være; Endnu en god præstation af hans to backs – Luke Shaw og Matteo Darmian, solid arbejdspræstation af Memphis Depay, der i perioder dækkede godt af for Sergio Busquets på Barcelonas midtbane, og flere gode individuelle præstationer af United-spillerne.

Oplev Schweinsteiger, Schneiderlin, Rooney og co. LIVE på Old Trafford – Priser fra 3.295 kr (inklusiv fly, hotel og kampbillet)