United fik skovlen under Reading

United startede kampen bedst, men hjemmeholdet fik kæmpet sig ind i kampen og havde stor ære af denne. 0-0-kampen tidligere på sæsonen mod netop Reading…

United startede kampen bedst, men hjemmeholdet fik kæmpet sig ind i kampen og havde stor ære af denne. 0-0-kampen tidligere på sæsonen mod netop Reading blev dog revancheret efter to sene scoringer.

Cristiano Ronaldo viste stor selvtillid fra kampens start, og allerede i første minut kom han tæt på at bringe sit hold i front. Kantspilleren trak ind i banen fra højre side og fyrede af, men forsøget gik en anelse forbi stolpen.

Hjemmeholdets farligste spiller hed Dave Kitson, og han formåede at teste United-defensiven gang på gang. Første gang i det niende minut, da Edwin van der Sar var ude af sit mål. Kitsons hurtige afslutning blev dog bremset af forsvaret.

Gæsternes første skud på mål stod Carlos Tévez for. En god førstegangsaflevering fra Rooney fandt argentineren umarkeret i feltet. Readings keeper Marcus Hahnemann havde en god dag på jobbet og fik blokeret det efterfølgende skud til hjørne.

Den amerikanske målmand viste ligeledes storspil et kvarter senere. United fik tildelt et frispark, og alle forventede, at Ronaldo ville sparke. I stedet var det Owen Hargreaves, som gik til bolden, og den havde retning mod det fjerneste hjørne. Hahnemann fik alligevel kastet sig op og vippet bolden forbi mål.

Dave Kitsons andet forsøg i halvlegen kom da van der Sar var langt ude af målet. Den rødhårede midtbanespiller viste glimrende overblik og forsøgte at løfte bolden i mål langt udefra. Rio Ferdinand var forudseende, løb tilbage og fik headet bolden væk.

Ryan Giggs blev skiftet ind fra anden halvlegs start, men han fik ikke den håbede indflydelse på kampen. Han var mest synlig, da han fik sendt et skud på mål efter et indlæg af Ronaldo.

Van der Sar havde en del at takke sit forsvar for i dagens kamp, men klarede selv ærterne på Readings næste forsøg. Kitsons flade skud udefra havde retning mod den ene opstander, men hollænderen kastede sig ned og holdt på bolden.

Blot to minutter senere følte United sig snydt for et frispark tæt på eget felt, og det forvirrede tilsyneladende Nemanja Vidic, som lod en bold passere til en fri Kitson foran mål. Han forsøgte sig med et lob, men van der Sar var på sin plads i situationen.

Det var svært at se, hvor mål til gæsterne skulle komme fra, og scoringen til 1-0 opstod da også af den blå luft. Carlos Tévez opsnappede bolden på Readings banehalvdel og lagde en hurtig aflevering ind i feltet. Her kom Rooney først på bolden og med et elegant vip kunne han sætte kuglen ind bag en sagesløs Hahnemann.

James Harper var centimeter fra at udligne i det 90. minut efter et hurtigt fremstød. Det var Nicky Shorey, som med en god aflevering fandt Harper, der dog ramte en smule forbi mål.

I stedet kunne Ronaldo i overtiden øge føringen. Stort set alle hjemmeholdets markspillere befandt sig oppe omkring Uniteds felt, og så kunne portugiseren uden de store problemer løbe over en halv banelængde og afgøre kampen helt. Dermed vinder United 2-0 og beholder førstepladsen i tabellen.

Spillerkarakterer, 1-10

Van der Sar: 6 Usikker præstation, men med en stor redning.

Brown: 7 Lukker helt af bag ud og har også enkelte god præstationer fremad

Rio: 8 Igen med stort overblik

Vidic: 8 Kæmper bravt mod Lita, der fik svære betingelser

Evra: 7 Lukker af bag ud, men mangler fremad.

Ronaldo: 7 På trods af flere mislykkede indslag blev han bare ved og ved med at forsøge og tro på sig selv.

Hargreaves: 7 God arbejdsindsats fra Uniteds plæneklipper.

Carrick: 6 Enkelte gode tacklinger og fornuftige afleveringer, men er igen noget anonym.

Park: 4 Er han overhovedet med i første halvleg?

Tevez: 7 Blev ved med at tro på sejren og lavede et fremragende oplæg til Rooneys mål.

Rooney: 8 Var konstant nærgående og kom samtidigt ofte helt ned i forsvaret og arbejdede. Afgjorde kampen og var stærk medvirkende i det andet mål også.

Giggs: 6 Gjorde det fornuftigt uden at være pranglende

Nani: 6 Enkelte kreative indslag, men har ikke helt nok tid til at komme ind i kampen

Fletcher: Udenfor bedømmelse