United har 659 mio. fans

Real Madrid, FC Barcelona og AC Milan får alle baghjul af Manchester United, når det kommer til klubbens fanbase.  For ifølge en ny survey-undersøgelse,…

Real Madrid, FC Barcelona og AC Milan får alle baghjul af Manchester United, når det kommer til klubbens fanbase. 

For ifølge en ny survey-undersøgelse, som Kantar Media har lavet på bestilling fra United, har de detroniserede engelske mestre intet mindre end 659 mio. fans fordelt på hele planeten. 

54.000 mennesker i 39 lande har svaret på spørgeskemaet, hvori de kunne afgive flere klubber end én som svar.

Resultatet vækker ikke overraskende glæde i United, der siden Glazer-familiens overtagelse i 2005 har udviklet sig til en rendyrket kommerciel maskine. 

– Resultatet viser, at antallet af personer, der følger os, er mere end fordoblet på fem år. Det er vigtigt for klubben, men ikke kun af kommercielle grunde. Det giver os en bedre forståelse for, hvad der sker rundt omkring, siger Richard Arnold, kommerciel direktør i United, til Bloomberg. 

Størst i Asien

Undersøgelsen viser, at Uniteds fanbase er størst i Asien. 

Det afspejler sig også i Glazer-familiens planer om at børsnotere dele af klubben på børsen i Singapore – noget der dog indtil videre er lagt på is på grund af den usikre situation i verdensøkonomien, men som med dagens udmelding måske er på tale igen.

Uniteds fanbase fordeler sig således:

Asien: 325 mio. 

Mellemøsten: 173 mio.

Europa: 90 mio.

De amerikanske kontinenter: 71 mio.

Forbes Magazine udnævnte tidligere i år Manchester United til at være verdens mest værdifulde klub. Det ændrer dog ikke på, at de kæmper med en gæld i omegnen af 400 mio. pund. 

Forrige artikel

Hazard: The one that got away?

Næste artikel

Ingen Berbatov i Leverkusen

ANNONCE