United igen overlegne og vandt let

Referat Manchester United – Southampton Dagens opgør var meget lig sidste uges – United alt dominerende, måske ikke lige velspillende kampen igennem, men…

Referat Manchester United – Southampton

Dagens opgør var meget lig sidste uges – United alt dominerende, måske ikke lige velspillende kampen igennem, men stadig klar klasseforskel på de to mandskaber og igen scorer United efter pausen, og igen 3 kasser, hvor et af dem var en rigtig ’beauty’.

United osede af selvtillid i første halvleg, måske en smule for meget, spillet savnede fart, dynamik og ikke mindst kreativitet. Der skulle gå 32 minutter før United tilspillede sig sin første chance. Giggs fandt Rooney med højrebenet, men Rooney fik slet ikke ramt bolden ordentligt og missede chance helt. Nu kom chancerne i en lind strøm, Giggs kom tæt på efter et dommedagshug, men det passerede desværre både mål og Stretford End, bolden er nok ikke fundet endnu. Giggs spillede en god kamp og lignede en spiller United sagtens kan bruge flere år frem.

Sidste chance inden pausen tilfaldt Rooney, igen rigtig god med flere geniale frispilninger, fyrede hans tons tunge skud af fra distancen, stærke Kasey Keller fik dog fistet bolde i spil igen, men kan nok stadig mærke effekten af skuddet i hånden.

United startede anden halvleg med et kraftig pres og deres vedholdenhed gav pote efter 53 minutter, da Scholes headede bolden ind til 1-0, efter at Rio headede et hjørnespark tilbage i feltet til en helt fri Scholes, som scorede let. 1-0 og forløsning. Det var tydeligt at Southampton nu var knækket – de kom efter et point, men missionen mislykkedes. Lidt statistik for at underbygge Uniteds overlegenhed, havde 35 forsøg på og 62 procent af boldbessidelsen. Tror ikke Southampton havde et forsøg indenfor rammen?

Der skulle kun gå fem minutter før United kunne fordoble føringen. Giggs finder Rooney med en flot aflevering i midten af banen, lidt uden for feltet, Roonet tøver ikke og dundrer til bolden, som lækkert tager undersiden af overliggeren og flyver ind i nettet, helt uden chance for Keller. Et smuk kasse. United var nu flyvende og spillet flød rigtig godt og chancerne kom i hobetal.

Største afbrænder stod Ronaldo for, han fik en ripost efter Scholes skud, men han lavede et lidt for smart lob og bolden røg langt over mål. Ronaldo fik altså heller ikke åbnet målkontoen denne gang. Men forløsningen kom få minutter senere for Ronaldo, han scorede på en flugter i feltet, efter at have spillet en ’langdistance’ et to med G. Neville. Et udmærket mål. Det hele er efterhånden ved at falde på plads for United. Midtbanen er kommet rigtig godt i gang med Scholes, som den store katalysator.

Det var måske ikke den største fodboldmæssige oplevelse i dag, men ulig tidlige får vi nu scoret på chancerne og forsvaret, med Rio og Heinze i spidsen, lukker fuldstændig af og udviser stor selvtillid. Og derfor tager vi nu alle tre point i stedet for det ene – vi er på vej og tro mig ikke om, når julen er overstået, så er meget tæt på Arsenal og Chelsea.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Sir Alex vil have færre TV-kampe

Næste artikel

Fergie sætter målet

ANNONCE