United sejrede sig i det forjættede land

Det var ikke kønt, men Manchester United gjorde akkurat nok til at hive en 2-0-sejr i land mod Leicester, og dermed er Ole Gunnar Solskjærs mandskab kvalificeret til næste sæsons Champions League.

Søndag skulle det afgørende slag stå, da Manchester United besøgte King Power Stadium, hvor missionen fra start var klar; ét point mod Leicester ville sikre en plads i top fire og dermed kvalifikation til Champions League næste sæson, et af de ultimative mål for sæsonen.

Til det formål havde Ole Gunnar Solskjær naturligvis valgt den stærkest mulige startopstilling i den efterhånden foretrukne 4-2-3-1-formation, hvor det på papiret nok kun var Brandon Williams, som afløste en ankelskadet Luke Shaw på venstreback, der ikke kan kalde sig fast mand.

Hjemmeholdet manglende en lille håndfuld af de normale startede og var blandt andet uden et par af profilerne i forsvaret, og det var også de bagerste af de blåklædte spillere, der først kom under pres. United fik lagt det godt tryk den første håndfuld minutter, hvor kombinationerne igen flød, som man så det i de første mange kampe efter genstarten.

Farligt blev det dog ikke det første kvarter, hvor bedste mulighed tilfaldt hjemmeholdet. Nemanja Matic havde smidt bolden væk på kanten af eget felt i endnu en af de mange situationer, hvor United forsøgte at sætte spillet op fra eget forsvar. Afslutningen fra Wilfred Ndidi gik dog heldigvis et stykke over David de Gea’s bur.

De to hold skiftedes ind til at være boldbesiddende, med modstanderen afventende og lurende på giftige omstillinger. Men for De Røde Djævle var det som om, at den næstsidste aflevering igen og igen savnede den fornødne kvalitet.

Det virkede som om, at gæsterne var mere nervøse for at tabe det hele gulvet, end værterne var for at misse en gylden, europæisk mulighed. Langsomt begyndte Uniteds spil at blive mere nervøst og usammenhængende og det udnyttede Leicester til at bide fra sig så i ny og næ. Som da Youri Tielemans sendte en lusket jordfræser af sted fra kanten af feltet efter en god halv time spillet, forsøget sneg sig dog heldigvis forbi den ene stolperod.

Det var småt som småt med store chancer, den største til gæsterne tilfaldt Marcus Rashford, som små fem minutter før pausen pludselig fik en bold dumpende i fødderne. Men fra en god position i feltet formøblede den lidt formsvage angriber den gode mulighed.

Så blev det lidt farligere, da Anthony Martial i tillægstiden af første halvleg forsøgte sig, men den blokerede afslutning kastede kun et hjørne af sig. På det endte Rashford i en gunstig position, men selvom han foretrak power over præcision i afslutningen, var Kasper Schmeichel på plads i hjemmeholdes kasse.

Martial var også på færde straks efter sideskiftet, men trods optræk til en friløber, nåede James Justin tilbage og forpurrede den potentielt farlige situation. Men ligesom i første halvleg var det mere intenst end smukt, og meget sigende kom Leicesters mest nærgående forsøg i de første 60 minutter, da Jamie Vardy satte øverste etage på en dødbold, og læderet træf herefter trekantsammenføjningen.

Men halvvejs gennem anden halvleg kom det lykketræf, United havde håbet på. En dyb bold sendte Martial i et nyt, frontalløb ned mod Schmeichel, men i feltet løb franskmanden ud ind i en sandwich, hvor Johnny Evans og Wes Morgan i fællesskab fik nedlagt angriberen. Straffe til udeholdet.

Det skulle Bruno Fernandes tages sig af, og efter det efterhånden kendetegnende rejehop i sit tilløb hamrede portugiserne læderet i rusen. 1-0 til United med 20 minutter tilbage, så var alt på gæsternes hænder, men presset var lagt på Leicester.

The Foxes havde dog ikke det store modsvar på gæsternes føringsmål, og selvom hjemmeholdet til sidst smed alt frem i et desperat forsøg på at hente de fornødne to scoringer, og i stedet gik det helt galt i tillægstiden. Først bliver Jonny Evans udvist, da han ragede det røde kort til sig efter en grim tackling på Scott McTominay, som dog heldigvis så ud til at komme sig.

Da tillægstiden var slut, dummede den ellers så solide Schmeichel sig, da han serverede bolden i fødderne på Jesse Lingard, som takkede for buddet og nemt sendte læderet i det tomme net.

Det hele endte med en 2-0-sejr til Manchester United, en præstation af de større for De Røde Djævle, som dermed indfrier et af sæsonens helt store mål, nemlig kvalifikation til gruppespillet af næste sæsons Champions League, efter en til tider tumultarisk Premier League-sæson som kastede en tredjeplads af sig.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Startopstilling: En enkelt ændring

Karakterbogen: Lindelöf bedst i rodet kamp