United videre i FA Cuppen efter pligtsejr

3-0 hjemme mod Cambridge, takket være mål af Mata, Rojo og Wilson. Dermed er United klar til 5.runde i FA Cuppen.

For et par uger siden skuffede United fælt i FA Cuppen, da det blot blev til 0-0 ude mod Cambridge United fra League Two. En af de større overraskelser, som dog blev overgået dagene efter, hvor Chelsea og City begge røg ud af FA Cuppen mod laverede rangerede hold.

I dag galdt det så omkampen på Old Trafford, et opgør der havde lokket mere end 6.000 medrejsende Cambridge-fans med til Manchester. En “once in a lifetime” oplevelse for både fans og spillere for den lille klub, der først i denne sæson rykkede op i League Two.

Gæsterne havde i dag Luke Chadwick med fra start. Den tidligere United-spiller fik dermed et gensyn med sin gamle hjemmebane, og kunne kort efter pausen lade sig udskifte til bifald fra begge holds supportere.

Nye taktiske tiltag fra van Gaal

Louis van Gaal er kendt for at være en mand, der bestemt ikke er bange for at gå nye veje. Det har vi allerede set adskillige gange i denne sæson, senest med Phil Jones som sparker på hjørnespark. I dag havde hollænderen også et par nye taktiske tiltag i ærmet. Dog så vi hverken Smalling eller Evans ude og sparke hjørnespark i dag.

Tilbage i startopstillingen var folk som Mata, Fellaini, Evans og Smalling, mens Falcao måtte se til fra bænken på trods af hans scoring i weekenden mod Leicester.

Paddy McNair spillede højreback, noget han ellers ikke tidligere har gjort. Som ungdomsspiller var han midtbanespiller, og har de seneste år spillet i det centrale forsvar. I en u21-kamp mod Liverpool i sidste uge blev han så testet af som højreback, og leverede en fornem indsats både defensivt og offensivt.

Det gjorde den unge nordirer også i dag, og var blandt banens bedste sammen med Di Maria på venstrekanten, så mon ikke vi ser ham på den position igen mod bedre modstandere snart. McNair var stærk i pasningerne, havde et par gode indlæg, gik fint med i det offensive spil, men blev aldrig for alvor testet defensivt.

Foran sig havde McNair så anfører Wayne Rooney, der ellers ikke er den klassiske kantspiller. Rooney søgte ofte småspillet eller et tidligt indlæg mod Fellaini, men gjorde det generelt okay på kanten, inden han kom ind centralt da Herrera kom på banen i anden halvleg.

Kæmpe chance til Cambridge

Kampen blev udsat i tyve minutter grundet problemer i trafikken, hvor flere af gæsternes busser med fans havde svært ved at nå frem til Old Trafford. Da kampen endelig kom i gang virkede det dog i de første ti minutters tid til, at det var hjemmeholdet der endnu sad fast i trafikken.

Viserne havde ikke nået en runde på uret, før gæsterne havde et forsøg på stolpen, efter en fejlaflevering af Blind havde givet Elliot en friløber mod David de Gea. Heldigvis blev det kun lige ved og næsten for Cambridge, og efterhånden som tiden gik, satte United sig mere og mere på kampen.

Inden pausen var det blevet til 2-0 til van Gaals tropper, der dominerede stort set over hele banen. Først var Mata på scoringstavlen, da han sendte en fornem hovedstødsaflevering fra Fellaini i nettet. Kort efter fik Marcos Rojo så tilføjet sit navn på måltavlen, da van Persie elegant løftede bolden op i panden på argentineren.

Tempoet faldt i anden halvleg

I anden halvleg gik United lidt ned i tempo. Positivt var det fortsat at se McNair komme fint med frem på højrekanten, mens det lykkedes bedre i de sidste 45 minutter at få Robin van Persie med i opspillet, noget der ellers havde knebet lidt i første halvleg.

Chancerne var der bestemt for at score yderligere. Van Persie havde nogle gode muligheder, inden han blev erstattet af James Wilson, og kort efter kom Ander Herrera ind i stedet for Angel Di Maria. Fornuftigt af van Gaal at spare lidt på kræfterne hos de to profiler. Og netop Wilson bragede målet til 3-0 ind, da han fra kanten af feltet sendte et stærkt venstrehug ind ved stolpen. Fint mål af den unge angriber, der har fået hul på bylden.

Daley Blind var ikke helt så dominerende på midtbanen, som vi så i weekendens kamp mod Leicester, men gæsterne formåede sjældent at presse Uniteds bagkæde, så der var ikke brug for Blinds defensive kvaliteter i dag. De sidste ti minutter bød som højdepunkt på comeback til Ashley Young, der netop er kommet retur fra skadespause.

Preston NE venter i 5.runde

Med aftenens sejr er Uniteds altså klar til 5.runde i årets FA Cup. Her venter Preston NE på Deepdale, efter holdet fra the Championship i aftenens omkamp vandt med 1-3 ude mod Sheffield United.

Opgøret skal spilles mandag den 16.februar. Inden da skal United en tur til London, hvor West Ham i weekenden tager i mod i et vigtigt opgør i Premier League, mens Burnley gæster Old Trafford om en uges tid.

Ros til aftenens gæster fra Cambridge, der kæmpede med hvad de nu engang har af ressourcer, og set over to kampe har vist hvorfor FA Cuppen er noget helt specielt. Men i sidste ende viste United, at der trods alt er klasseforskel.

Forrige artikel

Neville: United ender i top 4

Næste artikel

Fellaini øjner FA Cup-triumf

ANNONCE