United vinder FA-cuppen!

Du kan læse referat samt se highlights fra kampen her.

Det har langt fra været en godkendt sæson, men søndag kunne Manchester United få lidt mere at glæde sig over med en sejr i FA-Cuppen. Disse finalekampe er altid uforudsigelige, så intet var givet på forhånd, men favoritværdigheden var temmelig klar. Alt andet end en sejr over Crystal Palace ville være en kæmpe fiasko.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Manchester United havde igen fundet plads til Fellaini i truppen efter afsoningen af karantæne, og ellers var der ikke de store overraskelser i Van Gaals startopstilling.

Fra første fløjt var stemningen på Wembley helt fantastisk, og man kunne fornemme, at denne finale havde begge mandskabers fans hungret efter længe. Manchester United satte sig som forventet på bolden fra første fløjt, et billede vi har set mange gange før i denne sæson.

Wayne Rooney viste fra første fløjt gode takter på midtbanen, en position der for alvor begynder at passe den rutinerede kaptajn.

Efter 17 minutters spil var United ikke uheldige, da Smalling nedlagde en Palace-spiller i en direkte duel om bolden. Clattenburg kunne med fordel have ladet spillet gå videre, for så havde Palace måske været foran på en fri chance. Situationen rystede United, og Palace fik herefter et lille overtag i spillet.

I den næste periode bølgede spillet mere frem og tilbage, og begge mandskaber havde muligheder for at få den forløsende scoring. Scoringen kom aldrig i første halvleg, og derfor var alt altså fortsat helt åbent til kampens sidste 45 minutter. Ikke en specielt opløftende halvleg for Manchester United, og af bekymringer var, at både Smalling, Rojo og Mata ragede advarsler til sig.

Crystal Palace kom aggressivt ud til anden halvleg, og det var tydeligt, at det var et hold, der var kommet efter mere end blot en kamp på Wembley. United derimod havde svært ved at finde de rette pasninger mod et kompakt Palace mandskab. Ud af ingenting opstod der pludselig en stor chance til Fellaini, og han var yderst uheldig, da han bragede bolden på træværket.

 

 

Den store chance gjorde dog ikke det store ved spillet, og det var fortsat en kedelig affære uden de helt store højdepunkter. For Palace var det en drømmesituation, for med deres store styrke på dødboldende, kunne sådan en pludselig blive afgørende i kampen.

Efter 61 minutter havde Martial egentlig slået Hennesey i målet, men meget uheldigt ramte hovedstødet igen stolpen. Daleney var kort efter yderst heldig med at blive på banen, da han i en meget hasarderet tackling, tilsidesatte alt hensyn til Rojo. Kort efter udgik Rojo med efterveerne fra tacklingen og blev erstattet af Darmian. Umiddelbart efter måtte en humpende Rashford også forlade banen. 

Da der var spillet 75 minutter, var der endnu ikke scoret et mål, og det begyndte altså at lugte af, at en enkelt scoring kunne blive helt afgørende for denne FA Cup-finale. Og der skulle desværre ikke gå mange minutter før dette skete. Puncheon bankede bolden op i nettaget bag David de Gea, og nu så det virkelig svært ud for Manchester United. 

 

 

Manchester United nægtede at give sig uden kamp og pludselig havde vi for alvor en rigtig kamp. Juan Mata udlignede efter 81 minutter, og pludselig var alle profetier om en 0-0-kamp skudt i sænk. 

 

 

Manchester United lugtede blod efter scoringen og forsøgte for alvor at presse på mod slutningen af kampen. Det var helt tydeligt, at scoringen havde rystet Palace, og hvis det skulle udnyttes, så var det nu! Den forløsende scoring udeblev dog, og derfor skulle kampen ud i forlænget spilletid. 

I den forlængede spilletid var det to tydeligt trætte hold, der skulle kæmpe om en afgørende scoring. United var igen på bolden, mens det kompakte Palace-forsvar tydeligt fokuserede på de hurtige omstillinger. 10 minutter inde i den forlængede, hev De Gea en fantastisk redning ud af ærmet og holdte for alvor United inde i kampen. I det sidste minut af første halvleg af den forlængede indkasserer Smalling dumt sit andet gule kort og efterlader altså holdkammeraterne i yderst svære sidste 15 min. 

 

 

Den ekstra mand overlod naturligt meget af initiativet til Palace, hvor United måtte trække sig en smule tilbage på banen. 

Pludselig opstod chancen dog til Lingard på en returbold, og den unge spiller bankede bolden op i nettaget. United var nu ovenpå, men der resterede stadig 10 vigtige minutter i kampen, hvor Palace fortsat havde chancen. 

Selvom Palace pressede på i den sidste periode af kampen, så lykkedes det ikke, og Manchester Uniteds 10 mænd vinder FA Cuppen. Sådan!!

Den nye udebanetrøje er kommet – Se den her!

Klik her og følg med i sommerens lanceringer af Manchester Uniteds trøjer.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Startopstilling: Fellaini starter

Næste artikel

LVG: En fantastisk sejr

Relaterede artikler
Gå til siden

United jagter Rabiot

Ifølge flere pålidelige medier og journalister er Manchester United tæt på Adrien Rabiot.
ANNONCE
Total
0
Share