Uroligheder på tribunen: Otte anholdt efter gårsdagens vilde rivalopgør

Manchester United og Liverpools kamp i går vil heldigvis ikke blive husket for tilskueruroligheder og sange om modstanderens tragedier. Alligevel er otte blandt andet blevet anholdt på grund af grimme slagsange, pyroteknik og stoffer.

I går var det Manchester United og Liverpool, der stod over for hinanden på banen i en af årets mest mindeværdige kampe, der strakte sig over 120 intense minutter. Mens kampen vil blive husket for det spil, der udspillede sig på banen, var der desværre en lille gruppe af tilskuere, der skabte en anden slags opmærksomhed på tribunerne.

Det er desværre ikke usædvanligt, når Manchester United og Liverpool mødes, at der opstår sang om både München tragedien og Hillsborough-katastrofen. Dog er der heldigvis sket en nedgang i disse former for sange i de senere år. Ikke desto mindre kunne man høre, selv gennem fjernsynets højttalere, at der på Old Trafford blev sunget: “Always the victims, It’s never your fault”.

To Manchester United-fans blev derfor anholdt på mistanke om at forårsage bevidst chikane gennem sang.

Derudover fandt der yderligere fire anholdelser sted. Disse omfattede Liverpool-tilhængere, som blev anholdt mistænkt for besiddelse af hårde stoffer og/eller pyroteknik.

Desuden blev en Manchester United-fan tilbageholdt for en offentlig ordensforseelse med racistisk motiv, mens en anden United-tilhænger blev anholdt, mistænkt for at have overtrådt sidelinjen på banen.

Det skriver Greater Manchester Police på deres hjemmeside.


– Vi afholdt et møde med supportergrupper fra begge hold inden kampen, og begge grupper blev enige om, at sange med referencer til tragedier var helt uacceptable. Greater Manchester Police vil stramme op på dette og arrestere dem, der deltager i sådan adfærd, uanset hvilket hold de støtter, siger politiet i Manchester.

Politiet i Manchester fortæller også, at de håber, at anholdelserne vil få fangrupperne til at stoppe fremtidige uroligheder, og at de vil fungere afskrækkende.

– Jeg håber, at disse anholdelser vil virke afskrækkende på enhver, der deltager i fremtidige kampe, siger Greater Manchester Police.

Politiet takker dog også de mange tusinde resterende fans på tribunen, som kom for at se og nyde kampen, der var meget intens helt frem til det sidste minut.

Forrige artikel

12 grunde til at smile fra øre til øre i dag

Næste artikel

Efterlod alt på banen: »Vi kunne ikke engang synge sejrssang«

ANNONCE