Van Gaal: City år efter United

Manchester Citys træner, Manuel Pellegrini, udtalte for nylig, at hans holds resultater de senere år gør dem til en større klub end deres rivaler fra den røde del af Manchester. Nu svarer Louis van Gaal igen.

Mange ting er blevet sagt som optakt til dagens Mancesterderby på Etihad Stadium. Nuværende såvel som tidligere spillere har været ude med riven og medvirket til at holde “fodboldgryden” i kog frem mod det store brag. Aleksander Kolarov udtale for nylig, at Man City havde været United overlegen gennem de seneste 5-6 år. Nu deltager de to holds managere også i den verbale brydekamp og byder hinanden op til en dans på ord.

Lang vej igen for City

Louis van Gaal mener, at Man City stadig har lang vej igen, før de kan kalde sig større end “de røde djævle”. De har brug for meget mere succes over en længere periode.

– Vi har langt flere fans og følgere på de sociale medier rundt om i verden, udtaler den hollandske United-manager.

– Bayern München er også den største klub i Tyskland. Det samme gør sig gældende for Barcelona og Real Madrid i Spanien. Det kommer til at tage tid for Manchester City at nå det niveau.

Resultater over historie

Manuel Pellegrini mener ikke, at historie og tidligere tiders resultater tæller nær så meget som dét at vinde kampe og mesterskaber her og nu.

– Hvis du bare ser på de seneste års succes, så har det her hold (Man City red.) vundet to ud af af de tre seneste mesterskaber og blev nummer to i det tredje.

– Manchester United har en masse historie for at vinde et vigtigt antal titler. Men måske handler fodbold om, hvordan du præsterer her og nu, og der mener jeg, at det her hold (Man City red.) har gjort det bedre, udtaler den ingenøruddannede chilener. 

Hvorvidt de to manageres indædte kamp på ord kommer til at have betydning for kampens resultat er ikke til at sige noget om, men der er i hvert fald smidt benzin på bålet og lagt i kakkelovnen til en underholdende affære.

Uniteds form mod City har ikke været den bedste de senere år. City har vundet fem ud af de seneste seks ligakampe med en overvældende målscore på 18-6. Sidste sæson vandt City da også begge ligaopgør mod “de røde djævle” i den miserable sæson under David Moyes.

Til gengæld har United 20 ligatitler stående i pokalskabet, mens City kun har fire af slagsen. Ydermere har United ladet sig krone som “Champions of Europe” tre gange, mens City aldrig er nået længere end de sidste 16 i Champions League.

Manchester United indtager på nuværende tidspunkt ottendepladsen i ligaen med fire point op til Manchester City på tredjepladsen. Kampen sparkes igang kl 14.30 i dag.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Optakt: Manchester City – Manchester United

Næste artikel

Startopstillingen på Council House

ANNONCE