Optakt: Manchester City – Manchester United

De røde djævle kan for alvor stemple ind i Premier League, med en sejr over de larmende naboer fra City. Og van Gaal har gode kort mod hånden mod et City-hold, der er inde i en skidt periode.

Søndag eftermiddag byder på en af de største opgør i fodboldverdenen, når bysbørnene fra Manchester City tager imod de rødklædte naboer fra Manchester United på Etihad Stadium. Det 168. Manchester er også for United en kamp, der bare ikke må tabes.  

I de senere år har ”de røde djævle” haft en regulær hovedpine, når de mødte City, som har vundet de seneste tre indbyrdes kampe. Ikke siden derbyet på Etihad i 2012, hvor van Persie scorede i overtiden, har United således vundet over ”de larmende naboer”.

Til gengæld kan Louis van Gaal, Wayne Rooney og co. slå en ny negativ rekord, såfremt de skulle gå fra banen uden point. Vi skal således helt tilbage til 1970, for at finde sidste gang at de himmelblå vandt fire derbyer i træk i ligaen.

Der må dog alligevel være optimisme at spore hos de røde gæster, som er ubesejrede i de seneste fire kampe. Den bedste stime for gæsterne, siden de vandt seks kampe i streg i december sidste år, og en stime som også er afstedkommet af forbedrede takter på banen.

Særligt i kampen mod Chelsea blev man til tider mindet om det gamle United der ikke gav op og kæmpede helt indtil sidste sekund. Som symbol for de forbedrede takter har særligt én mand stukket ud. Marouane Fellaini blev fortjent kåret til kampens spiller mod Chelsea, og dette efter han ugen inden var kampafgørende mod West Bromwich, med sit første mål i den røde trøje.

Læs også: Football, bloody hell!

At Louis van Gaal kan være forsigtigt optimistisk beror også på situationen for naboerne. Efter en nogenlunde start på sæsonen, har City smidt point i deres sidste tre kampe. Så sent som i onsdags tabte Kompany og co. 2-0 til Newcastle på hjemmebanen i Liga Cuppen, og i sidste weekend tabte de højest overraskende til West Ham på Upton Park.

Samtidig må gæsterne være foruden deres nøglespiller David Silva. Den kreative spanier blev udskiftet i midtugens kamp mod Newcastle, og når ikke at blive klar til søndag. Samtidig er Yaya Toure også meldt tvivlsom, hvilket Pellegrini dog har antydet ikke er tilfældet.

Alt i alt står Manchester United over for en kamp, der bør være mulig at få noget med fra. Med en sejr vil ”de røde djævle” kun være et enkelt point bag bysbørnene, inden Crystal Palace og Arsenal venter i de kommende to runder.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 2. november 2014, klokken 14.30 på Etihad Stadium.

Skader/karantæner:

Wayne Rooney, som netop er blevet færdig med at afsone sine tre karantænedage, er i ugens løb blevet rygtet småskadet. Det er dog en påstand, som på det pureste er blevet afvist af Louis van Gaal, som har bekræftet, at kaptajnen spiller i morgen.

Michael Carrick er også fit for fight, mens Antonio Valencia ligeledes er kommet tilbage fra sin skade. United må dog stadig undvære en række vitale spillere. Heriblandt er Falcao, som van Gaal har bekræftet ikke ville nå at blive klar.

Øvrige skader: Young, Jones, Falcao, McNair, Evans, Lingard.

Dommer:

Michael Oliver dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester City

Hart

Zabaleta – Mangala – Kompany –Clichy

Navas – Toure – Fernando – Milner

Dzeko – Agüero

 

Manchester United
De Gea
Rafael – Smalling – Rojo – Shaw

Blind – Fellaini

Januzaj – Rooney – Di Maria

Van Persie

Hold øje med:

For Manchester City har især én spiller været i fremragende form denne sæson. Angel di Marias landsmand, Sergio Agüero, er med ni mål delt topscorer i Premier League. I forrige Premier League-runde nettede argentineren hele fire gange mod Tottenham, og det bliver essentielt at Rojo kan lukke ned for landsmanden i bagkæden.

Sagt om kampen: 

”Vi har skabt gode venskaber over årene, og uanset farven på trøjen ser man stadig hinanden socialt. Men når man kommer på banen, glemmer man alt det. Alle kæmpen for trøjen” Angel Di Maria om forholdet til landsmændene Zabaleta, Aguero og Demichelis.

Skribentens bud på kampens udfald:

Manchester United fortsætter de gode takter fra Chelsea-kampen og spiller lige op med sidste års ligavindere. Jeg tror derfor det bliver en pointdeling, 2-2.

Vidste du, at…

– Manchester City har vundet fem ud af de sidste seks opgør mellem holdene, deriblandt begge kampe sidste sæson, hvor de lyseblå endte med en samlet målscore på hele 7-1.

– Taber United-kampen i morgen, er det første gang City har taget fire sejre i streg, siden de vandt 4-1 på Old Trafford helt tilbage i december 1970.

– United er klart foran i det interne regnskab. 59 gange har United vundet opgøret i ligaen, mens City står noteret for 42 sejre.

– Et City-nederlag vil være første gang under Manuel Pelligrini, at de taber to ligakampe i streg.

Husker du?
Da Michael Owen scorede i det syvende overtidsminut tilbage i 2009?

TV:
Kampen bliver vist på TV3 Sport2. 

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Di Maria: Ingen City-venner i morgen

Næste artikel

Van Gaal: City år efter United

ANNONCE