VM-optakt: England

England har fire af Jose Mourinhos spillere i VM-truppen. Alligevel er der mange engelske United-fans, som ikke støtter deres landshold. Den lokale fan Andy Sowter forklarer hvorfor.

Det startede i 1986. Manchester United-spilleren Bryan Robson havde forvredet sin skulder inden slutrunden i Mexcio, men FA pressede ham til at tage med. Han nåede at spille fire minutter mod Marokko i VM-slutrunden, før han måtte rejse hjem – med hån og tilsvininger i bagagen fra mange engelske fodboldfans.

Forholdet mellem Manchester Uniteds fans og det engelske fodboldlandshold er kompliceret og betændt. Bryan Robson-eksemplet er blot et af mange, der forklarer, hvorfor mange røde mancunians ikke gider ”Three Lions”, og hvorfor de vægter en Premier League-titel højere end en VM-triumf. 

Under udarbejdelsen af de otte VM-optakter med fans fra alle landene, der har United-spillere i truppen i Rusland, var det, utroligt nok, sværest at finde en engelsk United-fan, der gad lade sig interviewe.

– Jeg er fuldstændig ligeglad med det engelske landshold, svarede de fleste.

Andy Sowter var ingen undtagelse. United-fanen, som bor lidt udenfor Manchester, har ét ønske til VM; at hverken Phil Jones, Ashley Young, Jesse Lingard eller Marcus Rashford bliver skadet.

”You can stick ya fucking England up ya arse”

 Men han tager sig alligvel tid til at forklare, hvorfor han og mange andre Manchester United-fans ikke gider England.

– Det startede med Robson-behandlingen. Senere gjorde de David Beckham til syndebuk efter hans røde kort mod Argentina under VM i 1998. Han fik jo dødstrusler fra andre engelske fans og blev buhet på alle stadions på nær Old Trafford, siger Andy Sowter.

Samme behandling har spillere som Gary og Phil Neville fået, når de har optrådt på Wembley i den hvide trøje. Og op igennem 00’erne er der blevet sunget sange som, ”stand up if you hate Man United”, når England spiller.

– Det blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for mange af os. Og det er derfor du vil se akronymer som ycsctfeya, hvilket står for you can stick ya fucking Enland up ya arse.

Åbningskamp mod Tunesien mandag

Det paradoksale er, at England er det hold i Rusland, som har flest United-spillere med i truppen. To af dem, Ashley Young og Jesse Lingard, forventes at starte inde mandag, når de spiller åbningskamp mod Tunesien klokken 20.

Marcus Rashford har døjet med småskader til træning, og Phil Jones er fravalgt til fordel for Manchester Citys John Stones i tremandsforsvaret, skriver flere engelske aviser.

Andy Sowter hepper ikke på England. Men han kan alligevel ikke helt lade være med at se kampene.

– Jeg tror, det bedste de kan opnå er en plads i kvartfinalerne. Men hvis bare alle United-spillerne kommer hjem uden skader, er jeg glad, siger han.  

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

VM-optakt: Serbien

Næste artikel

United sender ung målmand til Sheffield

ANNONCE