VM-optakt: Serbien

Serbien drømmer om at nå ottendedelsfinalerne ved en VM-slutrunde for første gang siden 1998. Og Nemanja Matic, som er en slags folkehelt i landet, er instrumental for, at missionen lykkes. Vi har talt med en serbisk United-mand.

Serbien har søndag besejret Costa Rica i deres første kamp under VM-slutrunden. En god start for et landshold, der ikke er store forventninger til. Det fortæller serbiske Orgnjen Petrovic, som OldTrafford.dk har interviewet. 

Han er medlem af en serbisk Manchester United-fanklub. Men de serbiske United-fans er langtfra de eneste i Balkan-landet, der elsker Nemanja Matic. 

– Han har mange fans i hele Serbien. Han er fra en lille landsby ved navn Vrelo, og det er alemt kendt, at han besøger sine gamle venner og sin familie, når han har en chancen. Det kan folk godt lide, fortæller Orgnjen Petrovic. 

Ifølge United-fanen har han også betalt for, at landsbyens kirke er blevet renoveret. Og så gavner det også hans popularitet, at han ikke har spillet for hverken Red Star eller Partisan. 

– Af den grund er det nemmere at elske ham for mange. 

For uerfaren landstræner 

Den tidligere Chelsea-spiller er først og fremmest elsket for sine præstationer på banen. Han har spillet for landsholdet siden 2008, og han er i dag lige så vigtig for dem, som han er for Manchester United. 

– Han er en af de få spillere på det nuværende serbiske landshold, der har sat sig fuldstændig fast i startopstillingen. Han er meget, meget vigtig, siger Orgnjen Petrovic. 

Men den serbiske United-fan tror til gengæld ikke på, at Serbien kommer til at overraske synderligt i Rusland. Han tror ikke på landstræneren, Mladen Krstajic. 

– Han er for uerfaren. Han har ikke fundet den ideelle startopstillingen endnu, og han har intet koncept. Men med lidt held går vi videre fra gruppen, og det ville også være et flot resultat. 

Foruden Costa Rica er Serbien også i gruppe Schweiz og Brasilien. 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

VM-optakt: Argentina

Næste artikel

VM-optakt: England

ANNONCE