Hvis det var Football Manager …

Se hvordan David Moyes, Jose Mourinho, Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjaer vil klare sig i deres første sæson som Sir Alex Fergusons arvtager – altså i Football Manager.

Tusindevis af fodboldinteresserede spiller dagligt Football Manager 2013, og spillet er muligvis det tætteste, vi kommer på virkeligheden, så for sjovs skyld har The Daily Mail forsøgt at simulere en sæson med David Moyes, Jose Mourinho, Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjaer i spidsen for Manchester United.

Det gav følgende interessante resultater.

David Moyes

Moyes valgte at hente Leighton Baines med sig for £19m og sælge Anderson for £7m til Juventus i sommertransfervinduet, og var altså karakteristisk stille på markedet. Heller ikke i vintertransfervinduet valgte David Moyes at gøre noget signifikant.

Skotten valgte altså at satse på Fergies setup, og det gav pote. Specielt Wayne Rooney og Robin van Persie nød godt af et år mere ved siden af hinanden med hele 40 scoringer imellem dem. Derudover spillede Shinji Kagawa og David de Gea en stor rolle i hvad, der endte med det 21. mesterskab i klubbens historie.

Ikke nok med det, så vandt Manchester United Captial One-cuppen efter en finalesejr på Wembley over Stoke City.

Jose Mourinho

Portugiseren havde mindre succes i sin første sæson i United-trænersædet. Mourinho valgte, ganske afvigende fra hvad han normalt gør, ikke at handle over sommeren, men i stedet lave drastiske ændringer i januar-vinduet.

Her befandt Manchester United sig på tredjepladsen i ligaen, og det ville Mourinho lave om på ved at sælge Anderson, Danny Welbeck og Antonio Valencia og i stedet bringe Andre Schürrle og Marouane Fellaini ind.

Robin van Persie og Wayne Rooney kom igen over 40 mål som makkerpar, og David de Gea lukkede kun 31 mål ind i løbet af sæsonen, men Manchester City løb alligevel med mesterskabet med to point ned til de forsvarende mestre.

Jose Mourinho havde dog held til at komme noget længere i både FA Cuppen og Champions League end David Moyes, men slemme nederlag til Chelsea i FA Cup-finalen og til Manchester City i Champions League-finalen bragte skam over de præstationer.

Jürgen Klopp

Den tyske sensation forsøgte at bringe sin direkte spillestil med sig fra Borussia Dortmund til Manchester United, og det fejlede totalt.

Han lagde ud med at smide £20m efter belgieren Radja Nainggolan, som skulle vise sig at blive et flop, og allerede da gik det ned ad bakke for Klopp. Robin van Persie fik tidligt på sæsonen en lang skade, og med partnerskabet Wayne Rooney og Javier Hernandez fik tyskeren kun 17 mål på kontoen.

Ved januar lå Manchester United på en truende sjetteplads, og det blev nok for anfører Nemanja Vidic, Nani og Danny Welbeck, der alle offentligt udtrykte deres utilfredshed. I januar-måned tabte United 2-1 til Chelsea, og det blev nok for klubbens ledelse, der fyrede Jürgen Klopp efter bare en halv sæson og 12 point op til Manchester City.

Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United-darlingen var den eneste af de fire managers, der for alvor åbnede pungen lige fra første fløjt. Han brugte £57m på Christian Eriksen, Yohann Cabaye, Kyriakos Papadopolous og Leandro Damiao.

Det anderledes Manchester United kæmpede hele sæsonen side om side med Manchester City om mesterskabet, men blev den lille i kampen om trofæet, da City var stærkere i de indbyrdes kampe.

Solskjaer kunne dog bringe noget savnet sølvtøj tilbage til Old Trafford, da han var den eneste af de fire, der vandt FA Cuppen efter en sikker 2-0-sejr over Swansea på Wembley.

Forrige artikel

Everton-formand: Der er ingen aftale

Næste artikel

Overrasket brormand fik sen besked

ANNONCE