Akademiet: Er det så skidt?

Meget er blevet sagt og skrevet om Manchester Uniteds akademi i de forgangne uger. Der sættes spørgsmålstegn ved om klubben er god nok til at udvikle talenterne, eller om naboerne fra Manchester City er ved at overhale United.

Men er det egentlig så skidt som det lyder til? Vi ser i denne artikel på nogle af de spillere United har uddannet i ungdomsafdelingen siden år 2000, og som efter de forlod United har haft gode karrierer i England eller udenfor de britiske øer.

Holdet består udelukkende af spillere fra de britiske øer. Det er undertegnede, som har valgt holdet, og der vil uden tvivl kunne diskuteres andre spillere. Holdet er sat sammen af spillere med under 100 kampe for United, altså er der ikke medtaget spillere som har klaret det i United – Wes Brown, John O’Shea, Darren Fletcher og Danny Welbeck.

Der har trods alt været en del gode spillere i Uniteds akademi de seneste år. Vi ser nærmere på akademiet i løbet af ugen.

Målmand
Tom Heaton.
Skrev under med United i 2002, efter at have startet karrieren i Wrexham. I 2002/03 var han en del af det hold, som vandt FA Youth Cuppen, og etablerede sig siden som fast mand på reserveholdet.

Det blev aldrig til officielle kampe for United, men under udlån til blandt andet Swindon, Cardiff og Wycombe imponerede Heaton gang på gang. I 2010 forlod Heaton så United, og har siden repræsenteret Cardiff, Bristol City og er nu i Burnley. Her gjorde han det sidste sæson så godt, at han blev udtaget til det engelske landshold.

Højreback
Phil Bardsley.
18 kampe fik Bardsley i United, inden han i januar 2008 skiftede til Sunderland. Han fik debut i en Liga Cup-kamp i 2003 mod West Bromwich, og var i en periode udset som den naturlige afløser for Gary Neville.

Siden skiftet fra United har Bardsley spillet 200 kampe for Sunderland, og skiftede sidste sommer til Stoke. Han har også formået at spille sig på det skotske landshold, og er pt noteret for 13 landskampe.

Venstreback
Danny Pugh.
Den nu 32-årige Danny Pugh voksede op i United, og nåede at spille syv førsteholdskampe inden han blev solgt til Leeds i forbindelse med købet af Alan Smith.

Pugh har siden spillet knap 100 kampe i Premier League for Stoke, og haft succesrige ophold i Preston NE og Sheffield Wednesday. I dag spiller den offensive venstreback i Bury.

Midterforsvar
Ryan Shawcross & Paul McShane
Mange gode spillere kæmper om pladserne i midterforsvaret. Men Shawcross og McShane har begge haft fremragende karrierer siden de forlod United.

Shawcross var i United til 2008, inden han skiftede til Stoke. Her har han som anfører spillet mere end 300 kampe og regnes for en af Premier Leagues mest solide og stabile forsvarsspillere. Han har flere gange været rygtet til større klubber, men er fortsat i Stoke.

Irske Paul McShane kom til United i 2002 og vandt året efter FA Youth Cuppen. I 2006 forlod han Old Trafford og tog til West Bromwich. Efter ophold i Sunderland og Hull, er han denne sommer rejst til Reading. 31 landskampe har McShane på sit CV.

Højrekant
Chris Eagles.
Som 14-årig kom Eagles fra Watford til United, hvor han udviklede sig til at være en af de bedste offensive tekniske spillere i lang tid. Han leverede et fremragende indhop i sin debut i Liga Cup-kampen mod Leeds i 2003.

Det blev til et mål mod Everton og i alt 17 kampe for United, inden Eagles skiftede til Burnley i 2008. I dag spiller Eagles for Charlton, efter at have tilbragt nogle gode sæsoner i Bolton.

Venstrekant
Kieran Richardson.
Med 69 kampe for United, er Richardson den af de nævnte spillere med flest kampe for de røde djævle. Han blev udråbt til den nye Ryan Giggs, men havde svært ved for alvor at leve op til dette.

Startede som venstrekant, men fik succes under et udlån til West Bromwich som central midtbanespiller. I 2007 tog han – som så mange andre – til Sunderland og nåede at spille knap 150 kampe, inden han via Fulham nu er endt i Aston Villa. Det er blevet til otte landskampe og to scoringer for Richardson på det engelske landshold.

Central midtbane
David Jones & Darron Gibson.
Elegante David Jones fik i sæsonen 2004/05 to kampe for United, en i hver cup-turnering, men havde svært ved at bryde igennem på midtbanen. Den venstrebenede styrmand fik altid roser med på vejen fra Sir Alex, men skiftede  til Derby i 2006/07-sæsonen. Siden har han spillet for blandt andet i Wolves og Wigan, men er pt i Burnley. Sidte sæson var han fast mand og spillede 36 kampe i Premier League for nedrykkerne.

Darron Gibson nåede at spille 61 kampe for United og scorede ti kasser. Han forsøgte sig ofte fra distancen og havde et ganske godt højreben. I 2012 tog han til Everton, og Gibson har etableret sig på det irske landshold, og har spillet 25 landskampe.

Angreb
Sylvain Ebanks-Blake & Frazier Campbell.
To forskellige angribere. Ebanks-Blake er med sin kæmpe fysik en klassisk engelsk angriber. Han fik to kampe i Liga Cuppen for United, og scorede en enkelt gang i kampen mod Barnet. Siden har han haft succes i specielt Plymouth og Wolverhampton, og er netop skiftet til Chesterfield.

Lille lynhurtige Frazier Campbell fik i alt fire kampe i United-trøjen, inden han skiftede til Sunderland i 2009. Inden da havde Hull året før budt hele syv millioner pund for ham, men Campbell endte på lån i Tottenham i stedet som en del af handlen med Berbatov. Campbell har siden været omkring Cardiff, men er pt i Crystal Palace. Det blev sidste sæson til fire mål i Premier League i 20 kampe.

Udskiftere
Luke Steele – holdt i perioder Tom Heaton på bænken i United på u18 og u21-holdene, og har haft en glimrende karriere siden skiftet fra United i 2006. Pt er han i græske Panathinaikos, hvor han er fast mand i målet.

Danny Simpson – fik otte kampe i United, men slog aldrig igennem som højreback. Har siden spillet i Newcastle og QPR, og er i øjeblikket på kontrakt i Leicester.

Craig Cathcart – med 15 landskampe for Nordirland har han gjort det ganske pænt siden han forlod United til fordel for Blackpool i 2010. Nu er han i Watford og styrer forsvaret der. 

Corry Evans – 22 nordirske landskampe og fast mand i Blackburn. Lillebror til Jonny Evans. Fik ingen officielle kampe i United, men leverede godt i Hull under et udlån, så det blev til et permanent skifte i 2011.

James Chester – var med på det hold som tabte FA Youth Cup-finalen til Liverpool i 2007, og nåede en enkelt kamp i United. Har siden etableret sig som fast mand i Hull, hvor han har spillet mere end 150 kampe i forsvaret.

Danny Drinkwater – 25-årige Drinkwater er holdkammerat med Kasper Schmeichel i Leicester, hvor Drinkwater var afgørende på midtbanen i forrige sæson da klubben rykkede op i Premier League. Sidste år blev det til 24 kampe for Leicester.

Robbie Brady – god aggresiv venstrekant, som siden er omskolet til venstreback under Steve Bruce i Hull. Han fik aldrig succes i United, men har siden været fast mand i Premier League i Hull og har spillet 13 landskampe for Irland og scoret tre gange.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Ungt talent til Rangers

Næste artikel

Rooney imponeret over nyindkøb

Relaterede artikler
Gå til siden

Tre ting, vi lærte om United i marts

En stærk defensiv, en svag offensiv og så et kig på målmandssituationen. Det er, hvad vi tager fat på i denne måneds "Ting vi lærte om United"
Total
0
Share