Anmeldelse: Legenderne – de største i engelsk fodbold

Anmeldelse af bogen: Legenderne – de største i engelsk fodbold.

 

”Engelsk fodbold er en sæbeopera skrevet til mænd”. Sådan indledes bogen Legenderne – de største i engelsk fodbold, skrevet af Dennis Krog og Kim Damsgaard Pedersen.

Bogen er en glimrende fortælling om kærligheden til engelsk fodbold, og til nogle af de største stjerner gennem tiderne, lige fra legendariske Sir Stanley Matthews til Cristiano Ronaldo.

Tyve spillere kommer vi omkring i løbet af bogen, heriblandt United-stjernerne George Best, Eric Cantona, Sir Bobby Charlton, Peter Schmeichel, Cristiano Ronaldo, David Beckham og Ryan Giggs.

Som United-fan er der bestemt stadig interessant og spændende læsestof i bogen, også om de spillere, der ikke har repræsenteret de røde djævle. Og som stor fan og følger af engelsk fodbold, giver bogen en god tur ned af memory-lane.

Bogen er heldigvis ikke blot endnu en i rækken af bøger, der på traditionel vis opridser de vigtigste ting i spillernes karriere. I ”Legenderne – de største i engelsk fodbold” kommer vi ofte et lag dybere og får nogle spændende historier om de forskellige stjerner, som har gjort engelsk fodbold til det vi kender i dag.

Blandt andet kan vi læse hvorfor Sir Stanley Matthews var så god, at han vandt Ballon D’or i 1956. Den lille teknisk-stærke kantspiller fra Stoke og Blackpool gik til og fra træning, ligesom han trænede med sin far om morgenen inden selve fodboldtræningen begyndte.

I dag er der meget fokus på træningsøvelser og de små detaljer, men allerede på Matthews’ tid var der fokus på detaljerne. Vidste du blandt andet, at Sir Stanley Matthews varmede op i tunge støvler, inden han iførte sig helt lette kalveskinds støvler i kampene for at være ekstra hurtig på de første meter?

Du kan læse andre fascinerende historier i bogen, blandt andet om Bobby Moores karriere der gik fra som anfører for England at kunne løfte pokalen ved VM i 1966, for 12 år senere at spille for Herning Fremad i den danske 3.division.

Og om Paul Gascoigne, der var ved at ryge ud i Newcastle grundet overvægt. Eller læs om Peter Scheimchels tanker på vej til hans første opgave i United, ude mod FC Porto og 50.000 ellevilde portugisere.

Forfatterne skriver i bogens forord  om  deres største fodboldoplevelse, at overvære en kamp i den fjerdebedste række i England mellem Wimbledon og Wycombe. Det lyder måske ikke så lokkende som en kamp mellem United og Liverpool på Old Trafford. 

Men alle der har været til fodbold i England kan skrive under på, at uanset niveauet på banen, er hele atmosfæren omkring spillet på grønsværen en kæmpe oplevelse. Uanset om man står på et stadion i Premier League eller i Conference League.

Og det er i lige så høj grad hele livet omkring en kamp i England, som selve spillet og stjernerne på banen der har gjort, at vores fascination og kærlighed til spillet, fortsat holder ved.

Legenderne – de største i engelsk fodbold, er en god bog for folk, der har en passion for engelsk fodbold, og byder på en række spændende historier om nogle af de største profiler gennem årene, nogle af de spillere som har formet det vi i dag kender og elsker som Premier League.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

United lurer på Leeds-talent

Næste artikel

Xavi: Van Gaal vil altid være i mit hjerte

ANNONCE