Bag om Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro er navnet på den seneste spiller, som er trukket i United-trøjen denne sommer. Samme dag som Kleberson skrev under,…

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro er navnet på den seneste spiller, som er trukket i United-trøjen denne sommer.

Samme dag som Kleberson skrev under, sikrede United sig den unge angriber på bare 18-årige for £12.24 millioner, hvilket er 130 millioner danske kroner.
Det er fra Uniteds partnerklub Sporting Lissabon at den unge Christiano Ronaldo kommer fra, og forventningerne er enorme.

Cristiano Ronaldo fik for alvor Sir Alex Ferguson til at åbne øjnene for den unge spiller, da han for en uge siden var en betydelig faktor i Sporting Lissabons 3-1 sejr over Manchester United.
Ferguson har dog udtalt, at han havde fulgt Ronaldos udvikling i lang tid, men slog til sidst til, da interessen nåede klubber flere storklubber i Europa.
Ferguson kaldte i samme forbindelse Ronaldo for en af de mest spænende spillere han nogensinde havde set.
Ikke nok med denne udtalelse, der burde lægge et pres på Ronaldo, så er Ferguson gået yderligere til værks.

Således har Sir Alex Ferguson givet Ronaldo det prestigefyldte nummer 7 på ryggen, på trods af andre ønsker fra Ronaldo.
Ifølge dagens Manchester Evening News, så havde Ronaldo ytret sit ønske om at få nummer 28, samme nummer som i Sporting, men dette var ikke noget Ferguson havde i sinde at opfylde.
Han gav Ronaldo nummer 7, og dermed kan den portugisiske spiller gå store legenders fodspor, når han i denne sæson vil træde ud på Old Trafford iført den røde trøje.

Samtidig er der en tvivl om hvilket navn der vil komme til at stå ovenover 7 tallet på Ronaldos trøje.
I Sporting spillede han med Santos på ryggen, men mon ikke det bliver Ronaldo, som den 18-årige vil få på.

Den unge Ronaldo fra Madeira

5. februar 1985 blev Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro født på Madeira.
Hans mellemnavn Ronaldo kommer fra den tidligere amerikanske præsident, Ronald Reagan, som hans far var stor tilhænger af.
Men det blev ikke politik, som fattede Ronaldos interesse, men derimod fodbolden.
Dette kom specielt af at hans far arbejdede hos den lokale klub, Andorinha.
Han blev senere spottet af klubbens største hold, Nacional de Madeira, men nåede kun at spille i klubben i et år, før han blev snuppet af Sporting Lissabon.

Efter 4 år i Sportings ungdomsakademi fik han endelig chancen og slog til.
Sammen med spillere som Barcelonas Quaresma og Newcastles Viana kom han på føsteholdet, men nåede altså kun 23 kampe for Sporting, før United købte ham.

Ronaldo er blevet kaldt en af Europas største talenter i øjeblikket, og er altså nu blevet den dyreste teenagespiller i britisk fodbold nogensinde.

Ronaldo dos Santos Aveiro:
Født: 5. februar 1985 på Maderia.
Position: Angriber
Højde: 184 cm
Vægt: 75 kg
Tidligere klub som professionel: Sporting Lisbon

Forrige artikel

Ronaldo og Kleberson kan få debut i aften

Næste artikel

United spillere kaldt til kamp

ANNONCE