Bag om Tim Howard

Den 15. juli 2003 blev en amerikansk målmand præsenteret i Manchester United. Det var den blot 24-årige målmand, Tim Howard, som havde skrevet under på en…

Den 15. juli 2003 blev en amerikansk målmand præsenteret i Manchester United. Det var den blot 24-årige målmand, Tim Howard, som havde skrevet under på en 4-årig aftale med de engelske mestre.
Manchester United havde gennem i længere tid haft talentspejdere
ude og følge amerikanernens udvikling i den amerikanske Major League Soccer(MLS), som efterhånden er ved at gøre fodbold til en af de mere almindelige sportsgrene i USA. Tim Howard mærkede dog først Uniteds
interesse for blot 3 måneder siden, kunne han afsløre på Manchester
Uniteds egen hjemmeside, efter han nu var kommet i britisk ejendom. Dette kan dog kun være en undtagelse, eftersom Howard er kendt for hurtigt at bemærke skud på hans mål og så selvfølgelig redde dem.

Var aktiv i mange sportsgrene 
Tim Howard startede med at dyrke flere sportsgrene, da han som ung viste en iver for, at være aktiv. Dette var bestemt ikke kommet
upåvirket, således havde hans far ved fødestuen medbragt en baseball
handske og en fodbold, til den nyfødte Tim Howard.Og begge sportsgrene blev hurtigt taget ved lære i Howards opvækst.Det var dog mest basketball og fodbold, som Howard hovedsageligt satsede hårdt på, hvor det til sidst blev fodbolden som trak det længste strå, da Howard til sidst skulle tage det svære valgt at vælge sporsgren.
Basketbolden havde ellers også godt fat i Tim Howard, hvilket han også viste stort talent for.
Howard var i sin high school tid med til at vinde over den nuværende Chigaco Bulls spiller, Jay Williams.

Tim Howard mener selv, at det har været de mange forskellige sportsgrene, som han har dyrket, der har gjort, at hans målmandstalent er så godt, at han nu spiller for Sir Alex Ferguson og er konkurrent til to VM målmænd, hvoraf den ene har vundet VM.
Howard har i et interview tidligere udtalt, at det specielt har været basketbolden, som har styrket hans overblik samt samarbejdsviljen hos ham, og vurderede samtidig, at USAs stolte tradition om, at udvikle klassemålmænd har skyldtes de mange sportsgrene, som man dyrker i USA.
Her referer han specielt til de to Premier League målmænd Kasey Keller og Brad Friedel, som han begge duellerer mod om pladsen som førstekeeper på det amerikanske landshold.

Howard blev Tourette ramt

Som 9-årig fik Tim Howard et chok, efter han blev ramt af Tourette
syndromet.
Sygdommen var tæt på, at blive en trussel på hans lovende idrætkarriere, men efterhånden som han blev ældre har Tim Howard lært, at håndtere symptomerne.
Sygdommen er meget ukendt for de fleste, specielt på trods af den store mediefokusering på sygdommen i forbindelse med købet af Howard.
Den er ikke livsfarlig, men den kan give psykiske problemer i resten af livet.
Sygdommen går som regel i udbrud i 2-15 års alderen, og er på stående fod uhelbredelig.
Efterhånden som den ramte person, bliver ældre, vil personen lære at håndtere sygdommen bedre, hvilket Howard har gjort.
Symptomerne på sygdommen er såkaldte Tics, hvilket i Tim Howards tilfælde på stående fod består af pludseligt blinkende øjne samt gryntelyde.
Førhen har han oplevet, at han skulle røre hans mors skulder adskillige antal gange, før han kunne tale til hende.

Tim Howard har vendt sygdommen til noget positivt, hvilket har gjort ham til æresmedlem i den amerikanske Tourettes forening,ligesom at han har modtaget flere priser for, at gøre opmærksom på denne sygdom.
Han havde, som mange andre børn, store problemer med sygdommen, da han var barn, hvor han tit var offer for mobning, men dette tager han ikke så højtideligt mere.
Han nærmest griner over de personer, som gør tilråb til ham under kampe og andre siatuationer, hvilket ikke har forstyrret hans spil.

Du kan læse mere om Tourette problemet på den danske foreningshjemmeside, som du finder et link til i bunden af denne artikel.

Karrieren skred frem

På trods af sygdommen, så har den aldrig forstyrret Tim Howards karriere, hvorfor Sir Alex Ferguson nok skal nyde godt af Howards kvaliteter, som er blevet beskrevet som et af de største målmandstalenter i verden.
Efter high school fravalgte han det naturlige valg College og blev derefter optaget i et specielt talentudviklingsprogram i MLS,
som gav ham muligheden for at tænke mere på fodbolden og satse højt.
Det store talentudviklingsprogram gjorde bl.a. at han fik en uges træning sammen med den italienske fodboldgigant, AC Milan, hvor han lærte meget af klubbens daværende målmænd Jens Lehmann, Christian Abbiati og Sebastiano Rossi, de 3 store målmænd var dog ikke dem, som han har beundret og prøvet at leve op til.
Det har været tyske Oliver Kahn og danske Peter Schmeichel, som han nu kan komme til at efterfølge i rollen som målmand i Manchester United.

Med i den uges træning i AC Milan fik Tim Howard også mulighed for at spille mod verdens bedste spillere, hvor han blev efter træning for at redde skud fra den tidligere kroatiske stjerne, Zvonimir Boban.
På opholdet fik Howard også opbygget et venskab med legenden George Weah, som i øjeblikket bor i Howards hjemstat New York.

Han blev senere draftet til NY Metrostars, hvor han i starten stod i skyggen for Mike Ammann og den amerikanske målmandslegende Tony Meola.
Det var først i år 2001, at han fik chancen på mål og denne chance tog han hurtig til sig og blev en stor succes.
Han blev derefter den yngste nogensinde til at blive kåret, som den bedste målmand i MLS, ligesom han i sine 2 spillende år i MLS begge år kom på årets hold.

I 1999 var han med på det amerikanske u-20 landshold, og blev rykkede senere op til U-23 holdet, hvor han desværre blev siet fra i sidste øjeblik ved udtagelsen af OL holdet i år 2002.
Han fik senere først chancen på det amerikanske landshold ved denne sommers confederations cup, hvor han gjorde sig godt bemærket med adskillige flotte præstationer.
Han havde indtil da stået i skyggen for Kasey Keller og Brad Friedel, som dog har hjulpet ham igennem hans senere klarriere.

2 år var nok for Tim Howard

Tim Howard gjorde lynkarriere i den amerikanske MLS, hvor han efter bare 2 sæsoner nu er ansat hos verdens største fodboldklub, Manchester United.
Han er nu udset til, at blive den længeventede afløser til Peter Schmeichel og er den 8. målmand efter Schmeichel tiden, som United har købt.
Hans konkurrenter har hele tiden været klassemålmænd, og dette vil det fortsat blive nu hvor han skal konkurrere med verdens-og Europamesteren Fabien Bathez, den spanske VM målmand Ricardo Lopez samt Roy Carroll.

Tim Howard er dog allerede klar over, at livet i Manchester United vil blive svært og afslørede også på Manchester Uniteds hjemmeside, at han ikke forventede at kunne komme på holdet lige med det samme.

Hans første kamp kan meget vel blive i hans hjemland, hvor United på onsdag tager imod Celtic i Seattle, USA.
Han vil desuden få muligheden for et ordentligt comeback med sin tidligere hjemmebane, Giants Stadium, i New York, hvor han tidligere har slået sine folder for NY Metrostars.
United spiller den 1. august mod Juventus i New York.
Chancen for at kunne vise sine kvaliteter for sine nye holdkammerater, som han stødte til ved ankomsten igår til USA, er stor,
efter Fabien Barthez har fået en længere ferie ovenpå hans deltagelse i Confederations Cup, som også Tim Howard spillede med i.

Ankomsten til Manchester United var dog ikke uden problemer, efter han var tæt på at blive ramt af de stramme engelske arbejdstilladelses regler, men fik til sidst arbejdstilladelsen i orden.
Eftersom hans mor er født i Ungarn, så ville han være 100% sikker på en arbejdstilladelse, men dette ville først ske i maj 2004, hvor en ny EU paragraf sættes i værk.
Denne paragraf går kort sagt ud på, at borgere fra de kommende EU lande(Deriblandt Ungarn) vil blive opfattet som EU borgere fra 1. maj 2004.

Dermed var Manchester United nærmest sikker på amerikaneren.

Facts om Tim Howard:
Fulde navn: Tim Howard
Højde: 1.91 m
Vægt: 95 kg
Fødselsdag: 6. marts 1979, North Brunswick, New Jersey(USA)
Nationalitet: USA(Hans mor er af ungarnsk oprindelse)
Sygdom: Tourette syndrom
Tidligere klubber: NY Metrostars(USA)
Landskampe for USA: 6

Du kan læse mere om Tourette syndromet på Tourette.dk.

Tror du Tim Howard bliver en succes? Diskuter det med andre United fans på OldTrafford.dks forum.
Du finder det her:
OldTrafford.dk forum

Forrige artikel

Kenyon afviser Duff rygte

Næste artikel

Robson: Dyer forsvinder ikke

ANNONCE