Husker du Pizzagate?

Det er i dag ti år siden, at Manchester United og Arsenals rivalskab ramte sit absolutte klimaks. Vi mindes den historiske kamp. For ti år siden var…

Det er i dag ti år siden, at Manchester United og Arsenals rivalskab ramte sit absolutte klimaks. Vi mindes den historiske kamp.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

For ti år siden var Arsene Wenger og sit mandskab med navne som Patrick Vieira, Dennis Bergkamp og Thierry Henry ganske suveræne i den bedste engelske række. Men efter 49 ubesejrede kampe i streg gæstede de Old Trafford og blev standset i en kamp, der senere er blevet døbt ”The Battle of the Buffet”.

13 måneder efter Arsenal og Manchester United havde udkæmpet ”The Battle of Old Trafford”, som endte 0-0 i et anspændt og bemærkelsesværdigt opgør kom Arsenal igen til Old Trafford. Der var ekstremt høje forventninger til kampen, der var blevet snakket om i flere uger forinden.

Ruud van Nistelrooy brændte et straffespark i det første omtalte opgør, og det havde jagtet ham lige siden. Mange vil huske specielt Martin Keowns og Laurens flabede reaktion på det over for den store hollænder.

Ruud van Nistelrooy fik dog sin hævn, da han scorede fra straffesparkspletten godt et år senere, og løb ud til en mindeværdig og befriende jubelscene. Wayne Rooney scorede også sit første ligamål for Manchester United i selvsamme kamp mod londonerne. United vandt altså 2-0.

Wayne Rooney vandt det tynde straffespark, som han fik efter Sol Campbell væltede ham i feltet. Meget tvivlsom dom, hvilket bragte alle gæsternes pis i kog.

Kampen skal også huskes for den hadske stemning under alle 90 minutter. Ruud van Nistelrooy slap for et klart rødt kort efter at have stemplet Ashley Cole (han fik senere tre spilledages karantæne for forseelsen, red.) og Gary Neville nedlagde Jose Antonio Reyes så groft, at spanieren formentlig kan mærke det endnu.

Men opgøret vil altid blive husket for noget ganske andet. I spillertunnelen skulle en Arsenal-spiller nemlig have smidt pizza efter Sir Alex Ferguson. Det er aldrig blevet officielt fastslået, men forlydender går på, at det var Cesc Fabregas, der var manden bag madkampen.

Efter kampen opfordrede Sir Alex Ferguson sine spillere til at bytte trøjer med Arsenal-spillerne, da han vidste, at de indenunder bar en trøje med teksten ”50 not out”. Det var blandt andet med til at sætte gang i de temperamentsfulde sind, og det kogte fuldstændigt over efter slutfløjt.

Arsene Wenger var rasende over nederlaget, og beskyldte United-spillerne for at snyde og spille alt for svinsk.

–  Han kom løbende henimod mig med armene over hovedet, og råbte: “Hvad vil du gøre ved det?” Han kom helt op til mig i tunnelen, sagde Ferguson tilbage i 2005 om Wenger og hans fejde i kølvandet.

Det var i selvsamme moment, at Cesc Fabregas skulle have smidt pizza efter United-bossen.

Det blev aldrig bekræftet dengang, at Ferguson blev ramt af pizza. Det har skotten dog selv bekræftet i sin selvbiografi her mange år efter episoden. Det giver så også mere mening, at han i interviews efter kampen stillede op i et joggingsæt og ikke det jakkesæt, som han havde på under kampen.

 

 

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Kom til store byttedag på Den Glade Gris

Næste artikel

Carrick ser frem til comeback

Relaterede artikler
Gå til siden

OT.dk talentspejder: Benjamin Šeško

Det slovenske stortalent, Benjamin Šeško, er for tiden rygtet kraftigt til den røde del af Manchester og i den forbindelse bringer vi en talentspejderrapport af ham. Læs om, hvem han er, herunder.
ANNONCE
Total
0
Share