Hvem er 9’eren, United skal købe?

Manchester United er på jagt efter en 9’er, men hvilke(n) bør klubben gå efter? Her kommer OldTrafford.dk med fem bud på angribere, der kan hentes til.

I december opsagde Cristiano Ronaldo og Manchester United samarbejdet, hvilket har efterladt klubbens angrebsposition i en tynd tråd.

Det forventes, at det senere i dag bliver Anthony Martial, der starter som spydspids mod Forest, men med franskmandens skadesplagede fortid giver det sig selv, at han ikke bør være eneste bud på en 9’er i klubben.

Så Manchester United skal på jagt efter en ny 9’er. Det sagde Erik ten Hag endda selv. Men hvilke typer bør Manchester United gå efter? Det kigger OldTrafford.dk på i nedenstående artikel.

Victor Osimhen, Napoli

Det vil ikke være sat på spidsen at påstå, at Napoli har været Europas bedste hold i efteråret. Napolitanerne er ubesejrede og har vundet 13 af deres 15 ligakampe, og det betyder naturligvis, at de fører Serie A suverænt.

Det er der mange spillere, der har en stor andel i. Georgiske Khvicha Kvaratskhelia har været en åbenbaring på kanten, koreanske Kim Min-Jae har med et trylleslag forvandlet sig til Kalidou Koulibaly, og så har Victor Osimhen bombet kasser ind i front. Og lad os fokusere på ham.

Man har længe vidst, at Osimhen havde et kæmpestort potentiale. Osimhen skulle blot bruge én sæson i Lille med 13 mål i 27 ligakampe på et overbevise Napoli om, at han skulle være deres erstatning for Dries Mertens. Og han har leveret.

Hans første to sæsoner i det syditalienske var noget skadesplagede, men han formåede alligevel at lave tocifrede antal ligamål i de to sæsoner. Men det er først nu, i hans tredje sæson i klubben, at han for alvor er slået til.

I hans position som rendyrket 9’er har han i ti optrædener fra start i Serie A lavet hele ni mål, som er stærkt medvirkende til, at det går Napoli, som det gør.

23-årige Osimhen passer perfekt til Premier League. Han er skåret i granit, lynhurtig og en farlig afslutter. Han spiller i forvejen i et 4-3-3-system i Napoli, som er meget lig det, Erik ten Hag praktiserer i United. Det vil betyde, at han blot skal gøre, som han plejer i Napoli, hvis han kom til Old Trafford.

Vurderingen vil være, at nigerianeren dog vil være dyr at hente. En spiller i hans kaliber og med kontraktudløb om over to år gør, at man typisk skal op og ligge et sted mellem 70 og 80 millioner euro for ham. Spørgsmålet er, om ikke han er det værd alligevel…

Dusan Vlahovic, Juventus

Næste bud på en mulig kommende 9’er kommer også fra støvlelandet, hvor Juventus’ Dusan Vlahovic er next man up.

Den serbiske angriber lagde alt og alle ned i efteråret 2021 for Fiorentina, hvor han i 21 kampe lavede 17 mål. Det gjorde, at han afviste bl.a. Arsenal for at tage til Juventus i et rekordsalg. Og her har han bare fortsat.

For selvom Juventus har været vaklende, har konstanten været Vlahovic’ mål. Serberen kan nemlig godt være sine 16 mål i 36 kampe bekendt.

Den 22-årige serber har dermed lynhurtigt udviklet sig til en kæmpestjerne i Italien, hvor hans fuldblodsangribergen har fået landets fodboldelskere til at fodboldforelske sig i ham.

Han er typen, der skriger ad sine holdkammerater, hvis de ikke spiller ham, fordi han vil score mål. En ægte boksangriber, der kan score på hvert et touch, men specielt hans venstreben skal fremhæves, da det er i absolut verdensklasse.

Han minder en smule om Erling Haaland, bare hvor nordmanden er en snes hurtigere, mens Vlahovic velsagtens er en smule mere duelstærk.

Normalt ville det slet ikke være på tale, at United skulle kunne hente en verdensklasse 22-årig angriber fra Juventus, som har en lang kontrakt, men Juventus’ ledelse er under alvorlig udskiftning uden man helt ved, hvad der skal ske.

Derfor kan det være, at man kan lokke Vlahovic væk fra den forvirrende norditalienske situation. Hvem ved. Men det bliver nok alligevel på den anden side af 80 millioner pund, hvis det skal kunne lade sig gøre.

Goncalo Ramos, Benfica

Det irriterer mig egentlig lidt, at Goncalo Ramos lavede et hattrick mod Schweiz i Portugals VM-ottendefinale. For når fodboldverden opdager en 21-årig angriber, der scorer hattrick på den allerstørste scene, bliver der løftet øjenbryn. Og pris.

Jeg havde lidt håbet, at man kunne stjæle ham fra Benfica før slutrunden for under 50 millioner pund, men står det til Mirror, skal man nu, efter Ramos’ VM-gennembrud, give omkring 100 millioner pund for angriberen.

Og man forstår jo egentlig godt, at Benfica har sat det prisskilt på ham. I sommer solgte de Darwin Núñez for 80 millioner pund til Liverpool, mens der går rygter om, at de er igang med at sælge midtbanespilleren Enzo Fernandez for 100 millioner euro. Og det er ikke, fordi Ramos er mindre imponerende end de navne.

Nøjagtig som de to førnævnte Serie A-angribere er Ramos ligeledes en ægte angriber. Han har i mange år imponeret på ungdomsniveau for Benfica, hvor han typisk har scoret mere end et mål per kamp i snit. Og den form har han fortsat på seniorniveau.

I efterårssæsonen har han scoret ni mål og lavet tre assist i 11 kampe, mens han også har fået vist sig flot frem. Han har en imponerende evne, trods sin unge alder, at stå alle de rigtige steder i feltet, mens hans venstreben hører til i den europæiske top.

Men igen – Benfica har tilsyneladende fundet ud af, at de kan tillade sig at kræve meget for deres gulddiamant, men omvendt skal han heller ikke spille meget længere i Liga Portugal. For det er han for god til.

Ivan Toney dribler over for Fred og Scott McTominay

Ivan Toney, Brentford

Normalt er jeg meget, meget påpasselig med at håbe, at Manchester United henter englændere fra Premier League. Specielt ikke angribere. De bliver altid prissat helt vanvittigt. Et godt eksempel på dette er, at jeg ikke har Harry Kane på denne liste.

Men lige Brentfords Ivan Toney har jeg svært ved at se udenom.

Den 26-årige angriber har bygget på i hver eneste sæson, han har haft under Thomas Frank i London-klubben. Sidste sæson var han med sine 12 PL-mål stærkt medvirkende til, at “The Bees” havde en så flot sæson, som de havde, men i år er han om muligt endnu bedre.

I efteråret har han nemlig lavet hele 11 ligamål i 15 kampe. Det siger sig selv, hvor imponerende det er i en klub som Brentford i en liga som Premier League.

Jer, der læser med, har med garanti set ham spille, men I skal ikke snydes for at blive mindet om, at han ligesom de ovenstående herrer er en ægte boksangriber med en gudsbenådet sparketeknik – noget, der i øvrigt også gør ham uovervindelig på straffespark.

På trods af Toneys nationalitet må det alligevel anses, at han kan erhverves en smule billigere end de førnævnte angribere grundet sin alder. Så hvis Brentford kan få 50 millioner pund for angriberen, bør det nok være en pris, de skal være tilfredse med.

João Félix, Atlético Madrid

Sidste mand på listen er en noget anden type end de fire andre. Ham her er ikke ægte angriber. Han er nærmere en magiker. Det så man i hans teenagetid i Benfica, og man ser det stadig, når han spiller for Portugal. Desværre er han blevet en smule fejlcastet i Atlético Madrid, hvor han er på vej væk.

Félix skal ikke forstås som en ægte angriber, men en, der sætter sine medspillere op. Han er en af verdens bedste på sin position til at spille i små rum, drible og skabe plads til sine medspillere.

Det, han ikke er, er en spydspids, man kan høvle lange bolde efter. I stedet skal Félix gerne have bolden i fødderne, og så skal han nok skabe magien selv. Spørg selv Bruno Fernandes, der flere år i træk har været gode legekammerater med ham på Portugals landshold.

Spørgsmålet er dog, hvordan han passer ind i United. Henter man Félix, er min vurdering, at man skal benytte ham som en slags falsk 9’er, der har carte blanche til at falde ned i banen og skabe spillet. Det vil skulle betyde, at typer som Rashford, Bruno Fernandes m.m. skal løbe i ryggen af forsvaret i stedet.

Det er dog også denne transfer, jeg tror, der er mest sandsynligt. Rygterne går på, at Félix’ agent Jorge Mendes i skrivende stund er igang med at shoppe sin portugisiske klient til alverdens topklubber på en lejeaftale.

Og det passer meget godt med, at Manchester United ikke er interesseret i andet end at leje spillere i det kommende vindue. Men det er en dårligt holdt hemmelighed, at Félix gerne vil fra Simeones defensive mareridtsfodbold, så det er sandsynligt, at man kan få lagt en fordelagtig købsoption ind i aftalen.

Forrige artikel

Optakt: PL-retur og jagten på top-4

Næste artikel

Dato for Carabao Cup-kvartfinale offentliggjort

ANNONCE