Optakt: PL-retur og jagten på top-4

Premier League er tilbage på skærmen efter VM. United tager hjemme imod Nottingham Forest, hvor der er gode udsigter til en fremtidig top-4-placering.

Efter et overstået VM i Qatar er Premier League tilbage på skærmen. Og det samme gælder for United, som hjemme tager imod Nottingham Forest i den første kamp tilbage i verdens bedste liga. Efter en rutine-sejr mod Burnley i Carabao Cuppen er alt fokus nu igen på målet om en top-4-placering. En sejr over Forest vil nemlig gøre det matematisk muligt for United at starte det nye år på de gyldne Champions League pladser, hvis de ligeledes tager en sejr over Wolves den 31. december. Dette skyldes, at Tottenham i går spillede uafgjort mod Brentford. De er dermed kun fire points foran United, som har spillet to kampe mindre end London-klubben.

Det er ikke blot første gang de to hold mødes i år, det er også det første opgør mellem de to klubber i over 23 år. Senest var i februar 1999, hvor United slog Forest med 8-1 på udebane. Her var den store helt Ole Gunnar Solskjær, som scorede fire mål i storsejren.

Men nu er Forest tilbage i den bedste engelske række, efter de sidste år vandt playoff finalen i The Championship. Og selvom holdet i skrivende stund befinder sig på en af de tre nedrykningspladser, bliver det nødvendigvis ikke nogen walkover mod Forest, som tidligere på året slog Liverpool 1-0. Begge hold har alt at spille for når de to tørner sammen på Old Trafford.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles tirsdag klokken 21:00 på Old Trafford.

Dommer:

Anthony Taylor

Skader og karantæner:

Axel Tuanzebe er fortsat ude med skade. Raphael Varane og Lisandro Martinez skulle angiveligt være ude grundet deltagelse i VM-finalen. Diogo Dalot, Harry Maguire og Jadon Sancho er tvivlsomme frem mod opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Lindelöf – Varane –  Shaw

Casemiro

Eriksen – Fernandes

Antony – Martial – Rashford

Nottingham Forest

Hennessey

Williams – Worrall – Boly – Toffolo

Yates – Mangala – Colback

Johnson – Awoniyi – Lingard

Hold øje med:

Frontangriberen Taiwo Awoniyi blev matchvinder i 1-0 sejren over Liverpool, og er også topscorer for Forest i den indeværende sæson. Men for mange United-fans må det angiveligt være engelske Jesse Lingard, som der bliver kigget mest på fra modstanderens hold. Lingard, som har spillet størstedelen af sin karriere i United, skiftede i sommer til Forest og står nu overfor sin gamle klub, på sin gamle hjemmebane. 

Skribentens bud på kampens resultat:

Offensivt var der mange gode takter, da United senest slog Burnley. Men holdet var ligeledes også heldig med ikke at lukke mål ind. Jeg tror vi kan se frem til et åbent opgør, fyldt med chancer. Buddet herfra lyder på en 3-1 sejr til United med mindst to mål fra formstærke Marcus Rashford.

TV:

Kampen sendes på TV3+ og Viaplay.

Forrige artikel

Erik ten Hag slår fast: Vi er på jagt efter en ny angriber

Næste artikel

Hvem er 9'eren, United skal købe?

ANNONCE