OldTrafford.dk kårer: De 20 største skuffelser som United-fan gennem de sidste 20 år

I anledning af, at OldTrafford.dk fylder 20 år, har vi samlet de største skuffelser som United-fan gennem sitets levetid.

Lidelse er en uundgåelig del af det at være fodboldfan, og som United-fan er det langt fra rosenrødt hele tiden. OldTrafford.dk dykker her ned i de sidste 20 års største skuffelser og giver samtidig dig muligheden for at dyrke lidelsen. 

Nummer 20: Radamel Falcao 

Han kunne desværre ikke få tingene til at fungere på Old Trafford. Få år forinden skiftet til United havde Falcao været ustoppelig i La Liga hos Atlético Madrid. Forventninger var derfor høje til den colombianske angriber, da United hentede ham på en lejeaftale i Monaco. 

Det blev blot til fire mål i 26 Premier League-kampe under Louis van Gaal, og Falcao blev efterfølgende sendt tilbage til Monaco med beskeden om, at United ikke havde i sinde at hente ham permanent.

Nummer 19: At United ikke hentede Haaland, da han var i Salzburg 

United havde ellers gode kort på hånden tilbage i 2019 i og med, at Ole Gunnar Solskjær havde fine forbindelser til Erling Haaland qua deres fælles fortid i Molde. Desværre gik det ikke sådan, og nu bomber nordmanden kasser ind i den anden ende af byen…

Nummer 18: Da man i sommeren 2009 erstattede Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez med Gabriel Obertan og Michael Owen

Den her er udelukkende møntet på klubben og i særdeleshed Glazer-familien. 

Ronaldo blev i denne sommer solgt til Real Madrid for 85 millioner britiske pund. Det dengang meget astronomiske beløb blev dog langt fra geninvesteret i truppen. Owen blev hentet på en fri transfer, og Obertan blev hentet for 3 millioner britiske pund i Bordeaux. 

En skadesplaget Owen og en 20-årig lottokupon kunne ikke levere på tilnærmelsesvis samme niveau som Ronaldo og Tevez, og ingen af de to slog igennem i klubben. 

Antonio Valencia blev dog også blev hentet til klubben denne sommer, hvilket viste sig at være en yderst solid transfer.

Nummer 17: Champions League-exit i ottendedelsfinalen til Real Madrid (2012/2013)

Første opgør endte 1-1 på Bernabeu. I returopgøret på Old Trafford var United klart bedst og kom også fortjent foran 1-0 i starten af anden halvleg. 

Et yderst kontroversielt rødt kort til Nani efter 56 minutter vendte dog kampen fuldstændig på hovedet.

I de efterfølgende 10 minutter scorede først Modric og derefter Ronaldo, og Mourinhos tropper endte med at sende United ud i mørket med en 2-1-sejr. 

Dette viste sig også at blive Sir Alex Fergusons sidste Champions League-kamp som manager.

Nummer 16: Da Carlos Tevez skiftede til Manchester City (2009)

Efter to års lejeophold i United skulle Tevez efter planen tilbage til West Ham. United havde en købsoption på argentineren, og forventningen var også, at den lille angriber ville fortsætte i den røde del af Manchester. 

Carlos Tevez afviste dog Uniteds kontrakttilbud, da han, efter eget udsagn, ikke følte sig ønsket i klubben. I stedet skiftede han til bysbørnene fra Manchester City. 

Det var et slag i maven fra en fanfavorit, som havde været med til at vinde to Premier League-titler i sine to år i klubben.

Nummer 15: Ansættelsen af Ralf Rangnick (og 21/22-sæsonen) 

Premier League-sæsonen 21/22 er på papiret den dårligste sæson i klubbens historie. Ole Gunnar Solskjær stod ganske vist i spidsen for holdet i starten af sæsonen, men efter Ralf Rangnick blev udpeget som midlertidig afløser, gik der for alvor kage i den. 

United sluttede sæsonen på en 6. plads med beskedne 58 point. Rangnick formåede kun at vinde 11 ud af 28 kampe i spidsen for klubben. 

Ralf Rangnick, som anses som værende en af de største pionerer i moderne fodbold, lykkedes på ingen måder i United. Østrigeren var tiltænkt en konsulentrolle i klubben fra sommeren 2023, men dette blev han løsrevet fra efter gensidig enighed mellem ham og klubben. 

Klubben bærer naturligvis størstedelen af ansvaret for denne fejlsatsning.

Nummer 14: Bebe 

Historien om Bebe er velkendt men stadig ret utrolig. Han blev spottet under VM for hjemløse, hvor han scorede 40 mål i seks kampe. United hentede i 2010 den 20-årige portugiser for næsen af Real Madrid i for 7,5 millioner britiske pund. 

Sir Alex Ferguson havde faktisk ikke set Bebe i aktion, inden han blev hentet til klubben. Set i bagklogskabens lys, var det nok en fejl. Bebe blev ikke en eventyrfortælling, og året efter blev den unge portugiser sendt på lejeophold i Besiktas.

Nummer 13: Exit fra Champions League efter gruppespillet i 11/12-sæsonen

Sæsonen efter, at Sir Alex Fergusons mandskab havde spillet Champions League-finale mod FC Barcelona, blev det til et tidligt og pinligt exit fra fodboldens fineste klubturnering. 

I en pulje med Benfica, FC Basel og det upåagtede rumænske hold Otelul Galati lykkedes det kun Carrick, Rooney, Berbatov og co. at hente 9 point. 

I den sidste og altafgørende puljekamp mod FC Basel, hvor et uafgjort resultat havde været nok, led United et chokerende nederlag på 1-2. Dermed tog FC Basel billetten videre til knockout-fasen i Champions League, mens United måtte en tur i Europa League. 

Det var første gang siden sæsonen 96/97, at United havnede i den næstbedste europæiske klubturnering. Det blev dog også en kort fornøjelse, da Athletic Bilbao (selvfølgelig en spansk klub) besejrede de røde djævle med samlet 5-3 i ottendedelsfinalen.

Nummer 12: Ángel Di María 

Den argentinske kantspiller blev Louis van Gaals første tilføjelse, efter at han overtog roret i Manchester United i sommeren 2014. United betalte hele 60 millioner britiske pund for klubbens nye 7’er. 

Ángel Di María havde netop vundet Champions League med Real Madrid og forventningen var, at han kunne bringe United tilbage til den absolutte top efter en undervældende 13/14-sæson. 

Det blev alt andet end et match mellem United og Ángel Di María, selvom han faktisk startede tilværelsen i England ud med tre mål og fire assists i sine første seks optrædener for klubben. Derfra gik det kun én vej. 

I slutningen af sæsonen spillede argentineren kun sporadisk, og i sommeren 2015 forlod Di María klubben til fordel for Paris Saint-Germain. Han nåede at spille 33 kampe for klubben og score fire mål. 

Både Ángel Di María og hans hustru har efterfølgende udtalt sig i mindre pæne vendinger om United, Louis van Gaal og tilværelsen i Manchester generelt. “I didn’t give a f*ck about the Manchester United no.7”, har han bl.a. udtalt. 

Ángel Di María er klart en af de største flops i klubben gennem de sidste 20 år.

Nummer 11: Da Gabriel Heinze flirtede med Liverpool (2007) 

Gabriel Heinze skiftede til United fra Paris Saint-Germain i sommeren 2004 og blev med det samme en profil på Sir Alex Fergusons mandskab. Argentineren vandt sågar årets spiller i klubben i sin første sæson. 

En knæskade i den efterfølgende sæson vanskeliggjorde dog tingene for Heinze. Patrice Evra overtog pladsen på backen, og forholdet til Sir Alex Ferguson blev køligt. 

Derfor ville Heinze videre i sommeren 2007, og hans drømmedestination var, meget chokerende, Liverpool. Heldigvis nægtede klubben og Sir Alex Ferguson at lade ham gå til Anfield, hvorfor han i sidste ende endte i Real Madrid. 

Hele forløbet var utrolig uskønt, og Heinzes åbenlyse flirten med “scouserne” var pinlig og skuffende for United-fans.

Nummer 10: Ronaldos afsked med klubben i 2022 

Lige så euforisk Cristiano Ronaldos tilbagevenden til Old Trafford i august 2021 var, lige så uskøn var hans afsked i november 2022 også. 

Under Erik ten Hag var Ronaldo ikke en fast starter, og utilfredsheden begyndte at fylde mere og mere i løbet af efteråret 2022. Tydeligt blev det under en hjemmekamp mod Tottenham, hvor Ronaldo nægtede at blive skiftet ind i slutminutterne og efterfølgende forlod bænken, inden kampen var blevet fløjtet af. 

Det hele kulminerede med det famøse 90 minutter lange interview med Piers Morgan, hvor Ronaldo blandt andet både kritiserede Erik ten Hag, tidligere og nuværende holdkammerater samt Glazer-familien. Kort efter blev Ronaldo løsrevet fra sin kontrakt.

Portugiseren er utvivlsomt en af de største spillere i klubbens historie, men afskeden skygger desværre gevaldigt for alle de store præstationer og øjeblikke.

Nummer 9: 1-6 hjemme mod City (23/10-2011) 

Var det i denne kamp, vi for første gang blev klar over, at de larmende naboer var en seriøs udfordrer til tronen af engelsk fodbold? 

Mario Balotelli og resten af City-mandskabet klædte i hvert fald United fuldstændigt af på Old Trafford. Darren Fletcher bragte en smule spænding tilbage i opgøret, da han scorede til 1-3 ti minutter før tid, men i tillægstiden scorede City hele tre gange og fuldbyrdede ydmygelsen.

1-6-nederlaget var på daværende tidspunkt det største nederlag i Premier League i klubbens historie.

Nummer 8: Europa League-finalen mod Villarreal i 2021

United havde endelig muligheden for at vinde et trofæ igen – oven i købet under ledelse af Ole Gunnar Solskjær. De røde djævle var store favoritter. Desværre blev Europa League-finalen i Gdansk en kæmpe skuffelse. 1-1 i ordinær spilletid blev efterfulgt af forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen var på kanten til tåkrummende. Alle markspillere scorede på deres respektive spark, hvorfor de to målmænd måtte træde frem til pletten. Gerónimo Rulli scorede på sit, mens David de Gea brændte og blev den helt store skurk.

Nummer 7: Mason Greenwood 

Hele sagen om Mason Greenwood og kæresten Harriet Robson er stadig vanskelig at forholde sig til. 

Masons Greenwoods placering på listen er derfor udelukkende udtryk for den kæmpe store skuffelse, det er, som United-fan, at være vidne til, at et egenudviklet talent i den kaliber ødelægger sin karriere på den måde. 

Der var kæmpe store forhåbninger om, at han kunne udvikle sig til at blive en af verdens bedste fodboldspillere og blive en fast bestanddel af Uniteds hold i mange år fremover. Mason Greenwood ville det desværre anderledes.

Nummer 6: David Moyes og 13/14-sæsonen 

Selvfølgelig var det en nærmest umulig opgave at overtage tjansen efter den største manager i Premier League nogensinde. Men David Moyes og sæsonen i 2013/2014 var stadig en kæmpe stor skuffelse. 

David Moyes, som ellers havde fået en seksårig kontrakt, blev fyret efter kun ti måneder i spidsen, og United endte på en syvendeplads i tabellen. 

Fraværet af Sir Alex Ferguson gjorde det tydeligt, at klubben manglede en sportslig ledelse, som kunne bibeholde Uniteds position som en af verdens bedste fodboldklubber.

Nummer 5: Dobbelt nederlag til FC Barcelona i Champions League-finaler (2009 og 2011)

Vi slår de to bitre finale-nederlag sammen til én stor frustration. 

Manchester United ankom til finalen i Rom i 2009 som forsvarende mestre, men måtte se sig slået 2-0 på mål af Samuel Eto’o og Lionel Messi. 

To år efter mødtes de to stormagter så atter igen i Champions League-finalen. Endnu en gang var FC Barcelona en for stor mundfuld.

Dette var også senest, at United spillede sig frem til finalen i Champions League.

Nummer 4: 0-7 nederlag til Liverpool (05/03-2023) 

Den her er stadig dugfrisk i hukommelsen. Som United-fan var man begyndt at tro, at Erik ten Hag havde stabiliseret holdet så meget, at kampe som denne, hvor holdet falder fuldstændigt fra hinanden, ikke længere var muligt. 

Det var det desværre ikke tilfældet. Klubbens største nederlag i Premier League nogensinde.

Nummer 3: Alexis Sanchez 

På alle måder en katastrofal case for begge parter. Alexis Sanchez blev hentet til Old Trafford i 2018 i en handel, som samtidig sendte Henrikh Mkhitaryan til Arsenal. Chileneren var på daværende tidspunkt en af de bedste spillere i Premier League, og United udstyrede ham med en kontrakt, som angiveligt indbragte ham mere end 500.000 britiske pund om ugen. 

Sanchez levede aldrig op til den astronomiske løn. Han nåede at spille 45 kampe og score fem mål for United, inden han i sommeren 2019 blev sendt til Inter. Under lejeopholdet i Milano skulle United efter sigende have betalt 80 procent af kantspillerens løn. Hovedrystende. 

Den nuværende Marseille-spiller har efterfølgende udtalt, at han allerede fortrød skiftet til United efter første træning. 

Nummer 2: Da Aguero scorede mod QPR i 93’ i 2012 

‘Agueroooooo’

Den næststørste skuffelse gennem de sidste 20 år fandt sted på sidste spilledag i Premier League-sæsonen 11/12. De to Manchester-klubber var á point inden 38. spillerunde. I kraft af Citys væsentligt bedre målscorer krævede det dog, at United skulle hente flere point end bysbørnene i sidste spillerunde, hvis mesterskabet skulle havne i den røde del af Manchester. 

United kørte en forholdsvis sikker sejr hjem ude mod Sunderland takket være et tidligt mål af Wayne Rooney. På Etihad Stadium havde City bragt sig planmæssigt foran mod QPR, men i løbet af 2. halvleg vendte tingene, da Djibril Cissé og Jamie Mackie scorede til henholdsvis 1-1 og 1-2. Mellem de to scoringer havde det evige problembarn Joey Barton oven i købet indkasseret et dumt rødt kort. 

City havde svært ved at lukrere på overtallet, og da uret ramte 90 minutter stod der stadig 1-2. Men pludselig scorede Edin Dzeko til 2-2, og i den dybeste tillægstid blev titlen flået ud af hænderne på United, da Aguero gjorde det til 3-2. Dermed vandt bysbørnene deres første Premier League-titel, hvilket desværre langt fra blev den sidste…

Martin Tylers ikoniske kommentering af målet vækker stadig de værste minder her mere end ti år efter.

Nummer 1: Glazer-ejerskabet 

Den mørkeste sky, som har svævet ind over Old Trafford i løbet af de sidste 20 år, er dog uden tvivl Glazer-familiens ejerskab.

Malcolm Glazer købte sine første aktier i Manchester United i 2003 og overtog fuld kontrol over klubben i 2005. Overtagelsen blev finansieret af lånte penge, og gælden blev placeret i klubben. Siden da har det kostet klubben mere end en milliard pund at tilbagebetale gælden, mens Glazer-familien selv har høstet store udbytter af deres ejerskab. 

Ejerskabet har alle dage været kritiseret. Protester, gule og grønne farver og chants som “Love United, hate Glazer” er blevet en fast bestanddel af tilværelsen som United-fan. Forhåbentlig byder et nyt ejerskab ikke på samme miserable behandling af en af verdens største og mest hæderkronede fodboldklubber.

Forrige artikel

Avis: United har holdt samtaler med Inter om Onana

Næste artikel

Henrik har bygget sin egen mandehule med United-tema

ANNONCE