Henrik har bygget sin egen mandehule med United-tema

OldTrafford.dk fylder 20 år. Vi vil i den forbindelse markere jubilæet med blandt andet en miniserie om fans, der er dedikerede ud over det sædvanlige. I denne artikel vil du møde Henrik, der har designet sin egen mandehule og hjemmebar med Manchester United-tema.

Det siges, at ikke to mennesker er ens. Alligevel tør det siges, at de fleste mænd sandsynligvis drømmer eller før har drømt om at få deres egen mandehule.

En af dem er Henrik, der til daglig arbejder som socialpædagog med anbragte børn og bor tæt på Vejle. Han havde længe drømt om at få et større rum, som han kunne få helt for sig selv.

Det ønske fik han opfyldt, da han og konen for fire år siden købte nyt hus. Det var dog ikke tilfældigt.

– Det er ikke kun for min egen skyld, men også for resten af familien. Jeg kan godt komme til at råbe lidt for højt, når United spiller. Derfor er det også for familiens skyld, at jeg har mit eget rum, der ligger lidt væk fra resten af huset, siger Henrik med et let grin.

Før Henrik og familien flyttede ind i det hus, de bor i nu, tog han tit på sportsbar i Vejle, når han skulle se fodbold.

Han fortæller, at tanken om en mandehule med egen bar var en del af overvejelserne, da familien skulle købe nyt hus.

– Derfor var det nærliggende, at jeg ikke skulle starte bilen, når jeg skulle se fodbold, siger han.

Mandehulen er placeret i et rum, der er i forlængelsen af garagen, som er bygget til huset. Der er flere vægge mellem Henriks mandehule og resten af huset. Henrik kan, som han selv beskriver det, derfor med god samvittighed engagere sig højlydt i Uniteds kampe, uden at det forstyrrer resten af familien i hjemmet.

Med en bar i eget hjem er Henrik glad for at invitere gæster på besøg, når der fodbold – især når United eller det danske landshold spiller.

Han fortæller, at han jævnligt har gæster på besøg til fodbold. Med åbne arme tager Henrik også imod fans, der holder med andre hold end de røde djævle.

Den 40-årige socialpædagog er særlig glad for sit fadølsanlæg, som også er populært, når han har fodboldglade gæster på besøg.

Henrik har stået for langt størstedelen af opsætningen i mandehulen. Blandt det inventar han er mest stolt af er bardisken. Der var faktisk allerede en bardisk, da familien flyttede ind i huset. Det var dog med en almindelig trædisk, som Henrik syntes var lidt for kedelig. Han ville derfor sætte sit eget præg på baren.

Det gjorde han ved selv at lave en bardisk af ølkapsler fra Tuborg Grøn og Classic. Ølkapsler, der alle stammer fra øl, han selv har drukket.

– Jeg synes, bardisken er mega blæret. Det var dog helt klart sjovest at drikke øllene, siger han og griner.

GIK EFTER AT LAVE SIN EGEN PERSONLIGE PUB MED FOKUS PÅ UNITED

Henrik fortæller, at han har brugt omkring to år på at få sat mandehulen op med al inventaret, som han har samlet og købt.

– Jeg havde et ønske om at lave noget, der mindede om en engelsk pub, siger han.

Trøjerne har han samlet over mange år, mens mange af United-bannerne i loftet er købt indenfor de seneste år gennem eBay og Facebook Marketplace.

Den United-entusiastiske jyde gør opmærksom på, at han er meget glad for alt, han har samlet og hængt op i hulen. Men hvis han skal fremhæve en ting, der står ham særligt nært, så er det den hvide udebanetrøje fra sæsonen 1998-99.

Trøjen har ikke kun særlig betydning for ham på grund af Uniteds The Treble i den sæson. Den tager førstepladsen i mandehulen, fordi den er signeret af blandt andet Sir Alex Ferguson, Wayne Rooney, Patrice Evra og Chicharito. Signaturer, som Henrik fik med sig, da han var i Manchester, hvor han tog ud til Carrington for at overvære holdet træne.

Det var en helt særlig tur, som står lysende klar for ham. Det var forud for kampen den 12. februar 2011. Husker du også den? Det gør du nok. For det var i den kamp, at Wayne Rooney med et saksesparksmål sikrede United en derbysejr mod Manchester City.

– Den trøje rummer så mange minder, at jeg har indrammet den sammen med et billede af Rooneys saksespark, siger Henrik stolt.

Forrige artikel

OldTrafford.dk kårer: De 20 største skuffelser som United-fan gennem de sidste 20 år

Næste artikel

20 års-statistik: Flest gule kort

ANNONCE