Opkaldet der fik Eric Cantona til Manchester United

Manchester. Efteråret 1992. Manchester United har sommeren forinden måttet se det engelske mesterskab gå til ærkerivalerne fra Leeds United. Dette efterår…

Manchester. Efteråret 1992.

Manchester United har sommeren forinden måttet se det engelske mesterskab gå til ærkerivalerne fra Leeds United. Dette efterår ryger de tidligt ud af både UEFA Cuppen og Liga Cuppen. Sommerens store indkøb i angriberen Dion Dublin, der skal score målene for Manchester United, er mislykket, da han brækker benet i en kamp mod Crystal Palace. Noget må gøres.

Oplev Rasmus Højlund, Christian Eriksen og De røde Djævle på Old Trafford Få de bedste tips i OldTrafford.dk rejseguide

Den 25. november sætter manager Alex Ferguson og bestyrelsesformand Martin Edwards sig ned for at snakke transferindkøb. Under mødet ringer telefonen. Det er Leeds Uniteds direktør Bill Fotherby.

Fotherby ville spørge til muligheden om at købe Denis Irwin. Et ønske der med det samme blev afvist. Edwards og Fotherby fortsatte snakken, da Alex Ferguson med fakter forsøger at signalere noget til Edwards.

Da dette ikke virker, skriver Ferguson ordet “Cantona” ned på en serviet og insinuerer til Edwards at han skal spørge til Cantona.

Se Manchester Uniteds kampe på Viaplay

Bliv klar til kampene Læs mere og bestil Viaplay her (reklamelink)

Den franske angriber var, trods sin andel i mesterskabet, faldet lidt i unåde i Leeds United og der åbnede sig nu en mulighed for at få den kontroversielle franskmand. Fotherby lovede at vende tilbage indenfor 24 timer.

Blot en time efter vendte Leeds-direktøren tilbage. Manchester United kunne sagtens få Cantona hvis de betalte 1,6 millioner pund for franskmanden. Edwards fik forhandlet prisen ned til 1,2 mio. og engelsk fodboldhistorie blev dermed skrevet.

Alex Ferguson har i sin selvbiografi sagt følgende om telefonopkaldet: 

– Timingen var utrolig. Helt uhyggeligt!

Handlen var særdeles uventet. På grund af telefonopkaldets tilfældighed og hurtige forhandling kendte pressen intet til handlen. Hvis der endelig var en spiller fra Leeds, som skulle til Old Trafford, så var det Cantonas holdkammerat Lee Chapman. 

Overraskelsen var også stor blandt Uniteds spillere. I sin selvbiografi skriver Gary Pallister om et telefonopkald fra en journalist, som ville have en kommentar til indkøbet. Men Gary vidste ikke hvem spilleren var.

– Han lod mig gætte en række angribere før jeg måtte give op. Da han så sagde, at det var Cantona, røg jeg et skridt tilbage! 

Dagen efter blev Eric Cantona præsenteret som Manchester United-spiller og klubben blev forandret for altid.

Bonusinfo: I de 37 ligakampe United spillede inden Cantona kom til, fik de i alt 54 point og scorede 38 kampe. I de efterfølgende 37 ligakampe med Cantona på holdet vandt de 88 point og scorede 77 mål.

Forrige artikel

Video: 5 mål med Eric Cantona

Næste artikel

Scholes sidder over mod West Ham

ANNONCE