Redaktionen bedømmer: Taktiske op- og nedture fra det sidste halvår

Tre af OldTrafford.dk’s skribenter svarer på, hvilke taktiske op- og nedture den første halvdel af 2021/2022-sæsonen har budt på.

Vi har bedt tre af vores skribenter komme med deres syn på, hvor Manchester Uniteds spil har været godkendt denne sæson, ligesom de også pointerer på hvilke områder, de rødblusede særligt har leveret under niveau.

Peter Hasle Laursen, redaktør

I hvilke dele af spillet har Uniteds sæson været godkendt?

Puha, har der været nogle steder, hvor det har været godkendt rent taktisk? Jeg synes, der har været nogle lovende tegn de seneste kampe. Første halvleg mod Aston Villa i 2-2 kampen og det meste af kampen mod West Ham senest.

Her var der en god organisation, og det var til at se, hvad United ville med- og uden bold. Dog skal der stadig bygges på, og særligt i West Ham-kampen var der langt mellem de rigtig flotte angreb og åbne muligheder.

Når de ting er sagt, var der især i Champions League-gruppespillet i efteråret en flot evne til at vende kampe, der ellers så ud til at være tabte til sejre. Det skyldes mest af alt David de Gea og Cristiano Ronaldo, men ikke desto mindre var der en vilje at se i nogle af de kampe.

I hvilke dele af spillet har United leveret under niveau denne sæson?

Det har i langt størstedelen af kampene været alt nemt at spille mod Manchester United. Modstanderne har haft for nemt ved at gætte, hvad der kom, og undervejs i kampene gør United det ikke svært for dem, de spiller mod.

Der er ikke noget sammenhængende pres, og det betyder, at de fleste hold i Premier League har haft nemt ved at flytte spillet fra den bagerste kæde og op på Uniteds sidste tredjedel.

Det er bemærkelsesværdigt og dybt kritisabelt, at United nærmest i ni ud af ti kampe har lignet det næstbedste hold på banen, men det er, hvad der sker, når du ikke er sværere at spille imod i en liga, hvor mange hold efterhånden er dygtige både taktisk og teknisk.

Og generelt – meget bekymrende – kan man sige, at United ikke ligner ’et hold’. Der er meget lidt sammenhæng i tingene – og ikke noget, der tyder på, at når spiller a gør sådan, gør spiller b sådan og så videre.

I mange kampe har det lignet et hold i frit fald, og selvom jeg synes, der har været en smule fremgang under Rangnick, var første halvleg mod Brentford senest bekymrende.

Oprykkerne kunne have scoret tre gange uden, det havde været urimeligt.  Det er selv sagt ikke imponerende, og det viste, at holdet stadig har de kampe eller halvlege i sig, hvor det virker som om, de kollektivt ikke dukker op. Det samme kan man sige om anden halvleg mod Aston Villa.

Bruno Fernandes mod West Ham
Peter så gode takter senest mod West Ham – særligt i spillet med bolden imago images/Shutterstock

Selver Elezovic, skribent og podcastvært

I hvilke dele af spillet har Uniteds sæson været godkendt?

Man begynder efterhånden at se Rangnicks teori omsætte sig til praksis. Selvom holdet fortsat kæmper med at spille 90 minutter i fuld kontrol, har man i kampene mod Aston Villa, Brentford og West Ham set perioder med gennemført og succesfuldt gegenpress.

For eksempel lykkedes man mod West Ham med at lukke helt ned for The Hammers’ offensive profiler ved at give dem minimal plads at operere på og stresse dem, når de nærmede sig den sidste tredjedel.

Trods en begrænset produktion af store chancer lykkedes United med at holde spillet på West Hams banehalvdel, hvor Rangnicks tropper formåede at skabe flere halve chancer. Forhåbentlig er det grundstenene, som er blevet lagt og begyndelsen på en tid med mere succes.

I hvilke dele af spillet har United leveret under niveau denne sæson?

Ikke meget er blevet gjort rigtigt på banen i denne sæson. Det siger tabellen os. United er milevidt fra den mesterskabskamp, som vi fans forud for sæsonen forventede, at holdet skulle tage del i.

Det som de røde djævle var så gode til under Solskjær, nemlig at lokke modstanderholdene frem på banen og så køre kontra, har ikke lykkedes.

Manglen på en dedikeret 6’er og et sammenhængende presspil har udstillet holdets svagheder. Holdets centrale akse er i flere kampe blevet gjort til en motorvej for spillere som Allan Saint-Maximin, Emmanuel Dennis og Jacob Ramsey og en legeplads for Bernardo Silva og Joao Moutinho.

Phil Jones tackler Ruben Neves
Selver hæfter sig ved, at holdet ofte er blevet kørt over på midtbanen. Det viste nederlaget til Wolves den 3. januar blandt andet imago images/PA Images

Rasmus Lykke Therkelsen, skribent

I hvilke dele af spillet har Uniteds sæson været godkendt?

Individuelt. United har været bedst, når man har iscenesat de stjerner, der unægteligt er på holdet. Når man får isoleret en af stjernerne en-mod-en med en forsvarsspiller, vinder United som regel de dueller.

Ellers synes jeg, United har været bedst, når de presser højt og spiller med høj intensitet. A la Leeds-kampen i starten af året.

I hvilke dele af spillet har United leveret under niveau denne sæson?

Der er unægteligt meget at tage fat i, men jeg vil nok vælge opbygningsspillet. Der virker ikke til at være nogen plan med fase 1 – hverken under Solskjær eller Rangnick.

Først og fremmest er David de Gea skrækkelig i spillet med fødderne, og det kompenserer man ikke for ved kun at have to midtstoppere (tænk på hvordan Chelsea gør med deres målmand, Edouard Mendy).

Derudover er midtbanekonstellationen “McFred” ikke i nærheden af at være god nok til at være dybe playmakers, hvilket til tider gør det umuligt at få bolden op til de førnævnte superstjerner i offensiven.

Rasmus har ikke været imponeret af samarbejdet mellem Fred og McTominay
Forrige artikel

Rejsetilbud til Atletico-kampen

Næste artikel

Efter beskyldninger om voldtægt: Greenwood er arresteret

ANNONCE