Serie: Historien om 7-tallet – Kenny Morgans

I Manchester United er der et nummer, der er mere ikonisk, mytisk og tungere at bære end andre numre. Det er selvfølgelig 7-tallet og i denne artikelserie går vi tilbage i tiden og stopper op ved de mest bemærkelsesværdige spillere, der har båret 7-tallet på ryggen.

Den unge og heldige

Vi starter med en af de mere ukendte Manchester United-spillere, Kenneth Godfrey Morgans – bedre kendt som Kenny Morgans. Han var den sidste spiller til at bære 7-tallet inden flyulykken d. 6. februar i 1958, da det succesrige Busby Babes-hold var på vej hjem efter at have spillet 3-3 mod Stjerne Beograd i semifinalen i den europæiske mesterholdsturnering. 21 af de 44 passagerer, der var ombord på flyet, omkom.
Kenny  Morgans var den yngste person på flyet og omkom ikke den dag i München. Til gengæld blev d. 6. februar begyndelsen på enden for Morgans karriere som Manchester United-spiller.

Kenneth Godfrey Morgans er født i Swansea og kom til Manchester United som 16-årig i 1955. Som mange andre unge spillere startede han på klubbens ungdomshold, hvor Morgans spillede som kantspiller i højre side. I 1957 var han anfører på det Manchester Uniteds ungdomshold, der vandt FA Youth Cup og samme år fik han sin debut. Det skete, da han som 18-årig med 7-tallet på ryggen, startede inde i en hjemmekamp mod Leicester, som hjemmeholdet vandt 4-0. Han etablerede sig hurtigt som førstevalg og var således også sikker starter i udekampen i Beograd d. 5. februar 1958.

Dagen efter kampen forulykker flyet og Morgans overlever, men det kunne lige så godt have været anderledes. Morgans blev fundet bevidstløs af to journalister som den sidste overlevende blandt vragdelene fem timer efter, at eftersøgningen var ophørt. Morgans var tre uger på hospitalet og nåede at spille ni kampe yderlige den sæson, men slet ikke på samme niveau som før. Fra sommeren 1958 og frem til Morgans forlod klubben i 1961, spillede han blot fire kampe og blev herefter solgt for 3.000 pund til Swansea Town.

Morgans har sidenhen udtalt, at det primært var hjemvé, der gjorde, at han vendte hjem til Swansea.

I sin fødeby fik han da også mere succes og var en fast del af holdet og stoppede i klubben i 1964 med hensigt på at indstille karrieren. Det var manageren i Newport County ikke helt enig i, og overtalte Morgans til klubben. Her spillede han 125 kampe med 44 mål til følge. Inden sit endelig stop nåede han kort forbi Barry Town og herefter havde han en kort karriere som manager i den walisiske klub Cwmbran Town.

Herefter trak han sig helt fra fodbolden og slog sig ned som kroejer i det sydlige Wales, for sidenhen at slutte sin arbejdskarriere som skibshandler. Han var mediesky og udtalte sig først om sin tid i Manchester United og ulykken i München sent i sit liv.

I 2012 døde han som 73-årig efter kort tids sygdom på hospitalet omgivet af sin kone gennem 53 år og to børn.

Da livsvennen Sir Bobby Charlton, hørte om vennens død udtalte han til pressen:

– Min første tanke da jeg mødte ham, var at han var en virkelig lille fyr – det synes jeg egentlig stadig. Han var heldig i München, men han vil helt sikkert blive meget savnet. Han var en rigtig flink person og en god spiller – hård, lille og hurtig. Jeg er utrolig ked af, at han er borte nu. Han var et af den slags flinke mennesker, som du altid har lyst til at se.

Facts
Navn: Kenneth Godfrey Morgans
Født: 16. marts i 1939 i Swansea
Periode i klubben: 1955 – 1961
Antal kampe: 23
Mål: 0
Andre klubber: Swansea Town, Newport County, Barry Town og Cwmbran Town

Næste spiller i serien: George Best

 

 

Forrige artikel

Video: Piers Morgans interview med Ronaldo

Næste artikel

Black Friday er begyndt: 70% rabat på United-tøj

ANNONCE