Van Gaal: Ikke arrogant – jeg har en vision

Et par uger inden afrejsen til VM-slutrunden i Brasilien, gav Louis van Gaal et indblik i måden han arbejder på og hvilke visioner han har og arbejder…

Et par uger inden afrejsen til VM-slutrunden i Brasilien, gav Louis van Gaal et indblik i måden han arbejder på og hvilke visioner han har og arbejder udfra. Det skete i Twente, hvor den nye United-manager talte til en række hollandske forretningsfolk.

Her fortalte van Gaal blandt andet om hans visioner, om det at blive kaldt for arrogant og hvorfor trænerstaben er så vigtig.

– Jeg er ikke arrogant, men jeg tror på mine visioner. Så de folk der arbejder i min organisation må naturligvis også gøre dette. Jeg gentager de samme ting dagligt, træning – analyse – evaluering, det er hvad jeg tror på, lød det blandt andet.

Forberedelse er vigtig
Noget af det vigtigste i følge Louis van Gaal er forberedelse, noget han har lært hjemmefra.

– Jeg ser muligheder fordi jeg tror på forberedelse er vigtigt. Det er halvdelen af jobbet. Det plejede min mor altid at sige, og hun havde kun en folkeskole-uddannelse. Men hun havde ret. I tror vel ikke jeg ville stå her uden at være forberedt?

– Det er normalt at træne i fodbold, ligesom i almindelige virksomheder. I tager vel også og træner og uddanner jeres ansatte, så de kan levere det bedste produkt? Det gør jeg hver eneste dag. Jeg gentager de samme ting hver dag, siger van Gaal.

Vælger altid trænerstaben først
Louis van Gaal fortalte desuden, at han altid vælger trænerstab før han vælger spillere. En god stab af folk omkring holdet betyder nemlig, at spillerne vil have de absolut bedste vilkår for at udvikle sig og præstere optimalt.

– Jeg kan ikke gøre det på egen hånd, for jeg ved ikke alt jo. Jeg ved godt at jeg dog bliver vist i medierne som en der ved det hele. Jeg lytter til specialister. Trænerne er min stab, og gentager min filosofi om forberedelse – træning – analyse – evaluering. Jeg har en stab på omkring 12 mand, og min opgave er at dirrigere dem i den rigtige retning.

– Vi har assistenter og målmandstræner plus mig, som udelukkende fokuserer på taktik og teknik. Derudover er der fysioterapeuter, psykologer, analytikere og mange flere, og alle er vigtige for at spillerne kan levere på banen, siger hollænderen, som også fortalte at han valgte hans stab af trænerne til VM før han besluttede sig for hvilke spillere han ville have med.

Van Gaal om det at være chef
Louis van Gaal præsenteres i dag som manager i United på et pressemøde i Manchester, og netop det at være chef og tage beslutningerne har van Gaal det fint med.

– Jeg lytter ofte til de råd jeg får fra min stab, men i sidste ende er det mig der er chefen og tager beslutningen. Når man ser på min stab og på de spillere jeg arbejder med, er der vel omkring 60 mennesker jeg er i daglig kontakt med, hvor vores vision for fodbolden er temaet.

– Men min vision er ikke bare selve fodbolden. Det drejer sig også om den enkelte person, om fællesskabet og måden jeg snakker på. Holder jeg en kort pause mellem ordene, hvordan ligger jeg trykket osv, der er altid en grund til hvorfor jeg gør som jeg gør. Og det drejer sig altid om holdet.

Inspiration fra Spanien
Holland spillede under VM i Brasilien lidt anderledes end hidtil. Og van Gaal fortalte på seancen med de hollandske forretningsfolk om hvordan han solgte hans filosofi til spillerne.

– Da jeg så de hollandske spillere for første gang for to år siden, viste jeg dem en dvd med klip fra Barcelona, som har en trekant på midten med en defensiv styrmand centralt og to offensive, men ingen rigtig angriber. De spiller med en falsk 9’er, selv om det så er Messi. Jeg sagde, at jeg ville have en rigtig angriber på mit hold.

– Spillerne sagde helt rigtigt, at hvordan de kunne nå at spille sådan, når vi ikke var sammen ret tit. Så jeg viste dem at Spanien også spillede sådan, og mine drenge vidste fra første dag hvilken vision van Gaal havde. Jeg var klar og tydelig overfor dem, og det er vigtigt at man altid er tydelig  isin filosofi og tale, løde det fra Louis van Gaal.

Forrige artikel

Rygte: United forhøjer Vermaelen-bud

Næste artikel

Cleverley vil imponere van Gaal

ANNONCE