5 Spørgsmål: 1-1’eren i Madrid

Manchester United fik onsdag sikret sig et noget nær optimalt udgangspunkt for returkampen i Champions Leagues ottendedelsfinaler mod Real Madrid.

“De Røde Djævle” rejser til Manchester med et 1-1-resultat, et udebanemål og en god portion selvtillid. Men hvordan skal vi egentlig forholde os til resultatet, og hvad fik vi svar på i løbet af den uhyre intense affære på Santiago Bernabéu?

Det har jeg spurgt OldTrafford.dk’s egen Emil Jørgensen om.
(Spørgsmålene er stillet af Søren Lykke Bülow.) 

Hvad er din umiddelbare reaktion på resultatet i Madrid?

Fremragende resultat! United fik det vitale udebanemål og står med et godt udgangspunkt forude for returopgøret på Old Trafford. 
Alligevel står man med en følelse af, at Fergies drenge kunne have snuppet sejren i går. Robin van Persie og Ryan Giggs havde begge chancerne til at afgøre det, og havde de udvist lidt mere skarphed foran kassen, kunne United have leveret det helt store resultat.

Omvendt havde Real Madrid også deres chancer, og det er svært at være andet end tilfreds med 1-1 på Bernabéu. Før kampen havde jeg gerne solgt den for det resultat! 

Hvad var det, Manchester United gjorde rigtigt?

Jeg synes, der var mange ting, der lykkedes, og det var flere forskellige faktorer, der gjorde, at United i går fik lagt grundstenen for videre avancement i turneringen. 
Først og fremmest var det en fremragende holdindsats præget af disciplin og ydmyghed. Spillerne havde forstået, at det krævede hårdt arbejde over hele linjen. Det er skønt at se, at der ikke er nogen nykker på holdet, men at alle yder en mandefolkepræstation, deltager i presspillet og spiller den rolle, de bliver bedt om. 

Wayne Rooney er et godt eksempel. Han blev brugt langt tilbage på banen i går, og han havde mange defensive opgaver. Nogle vil mene, at det er synd at ”ofre” en spiller af den kaliber, men jeg er af den overbevisning, at Rooneys arbejdsindsats og energi på midtbanen er vigtig i kampe som disse.
 
En anden afgørende faktor var, at flere United-spillere ”ramte dagen”.  Her tænker jeg specielt på David de Gea, der stod en fantastisk kamp. Han havde flere gode indgreb, og hans redning af Fabio Coentraos skud efter syv minutter, hvor han han fik pareret bolden på stolpen, var eminent.
 
Udover det havde Sir Alex Ferguson grebet kampen godt an rent taktisk. Han havde truffet de rigtige valg i forhold til startopstillingen, og den kompakte spillestil med Michael Carrick og Phil Jones i maskinrummet gav pote. Skotten fik det resultat, han gerne ville have.

Welbeck, Kagawa og Phil Jones var alle i startopstillingen onsdag aften. Hvordan fungerede Sir Alex Fergusons dispositioner?

De tre spillere, du nævner der, var nok, hvad man kan kalde ”overraskelserne” i startopstillingen, og heldigvis viste de alle, at de var berettiget til at være blandt Fergusons udvalgte.

Specielt beslutningen om at bruge Phil Jones på den defensive midtbane viste sig at være rigtig god. Den 20-årige englænder fungerede som backup for den bagerste kæde, og han blev flere gange redningsmanden, når lokummet brændte på. Især i Uniteds højreside, hvor Rafael flere gange var i problemer i første halvleg.
 
At Jones så muligvis ikke er helt god nok til det fremadrettede pasningsspil i en kamp mod Real Madrid, er en anden og mindre væsentlig side af sagen. Det, han var med for, at agere ankermand for forsvaret, gjorde han perfekt, og han var i mine øjne Fergies bedste taktiske beslutning. 

Shinji Kagawa spillede en udmærket kamp og var nok Uniteds mest toneangivende mand i de første 30 minutter. Japaneren er dygtig til at binde midtbanen og angrebet sammen, hvilket han også viste prøver på i går. Dog mangler han stadigvæk en lille smule tempo, og så har han en tendnes til at falde ud af kampene, jo længere vi når hen. Jeg ved ikke, om det er på grund af manglende fitness, men det er tankevækkende, at han bliver skiftet ud som første mand i stort set alle kampe, han starter inde i. Det så vi også i går, hvor han blev taget ud efter en times tid. 
Danny Welbeck har været meget udskældt i denne sæson. Denne unge mancunian kritiseres for, at han ikke scorer nok mål, hvilket jeg synes er ret malplaceret. 

Bevares, hans scoringsgennemsnit har ikke været imponerende i denne sæson. To mål i næsten 30 kampe lyder ikke af meget. Til gengæld er Welbeck altid garant for en enorm arbejdsindsats, og han bidrager med meget mere end mål. I går var ingen undtagelse. Han spillede en fantastisk kamp og krydrede sin indsats med en god hovedstødsscoring. Mit bud på en ”Man of the Match.”

Og hvad med vores tyske dommer Felix Brych. Hvordan klarede han sig?

Jeg var ikke imponeret. Han overså et rødt kort til Raphael Varane, da den unge forsvarsspiller nedlagde sin landsmand Patrice Evra som sidste mand. Desuden var hans beslutning om at fløjte kampen af, da United havde et hjørnespark til sidst, fuldstændig tåbelig.

Der er dog ingen grund til at bruge tid på det.

Hvad tager vi med os videre til returen, og hvordan kommer vi videre til kvartfinalerne?

Først og fremmest tager vi et godt resultat med til Old Trafford. 1-1 er et fint udgangspunkt, og det er ikke forkert, når Fergie siger, at kvartfinalerne er inden for rækkevide. 

Der er dog et pænt stykke vej endnu, og der venter ”De Røde Djævle” en hård returkamp om små tre uger. Real Madrid vil sandsynligvis komme med alt, hvad de har, i næste kamp. For dem er der kun én ting, der tæller: Mål. Den spanske klub er tvunget til at score på Old Trafford. 

Spørgsmålet er, hvordan United skal gribe det an? Det siger sig selv, at formår David de Gea og co. at holde buret rent, så er kvartfinalepladsen i hus. Jeg må dog indrømme, at jeg har svært ved at forestille mig, at United kan holde Real Madrid fra fadet i 90 minutter. Det bør der ikke satses på. 

I stedet skal Fergies tropper forsøge at være spilstyrende på Old Trafford. Meget af initiativet blev overladt til Real Madrid i går, og jeg håber, United vil vise, at de er gode nok til at styre kampen i returen. Tom Cleverley skal bringes i spil, og så skal vi have bedre gang i pasningsspillet. 

Real Madrid kommer til at være dødsensfarlige på deres omstillingsspil, men det er en risiko, som United bliver nødt til at leve med. Det vil i hvert fald være mere fornuftigt end at regne med, vi kan fedtspille en 0-0’er hjem. 

En ting er sikkert – det bliver pisse nervepirrende. Jeg kan slet ikke vente!

Er du enig eller uenig med Emil Jørgensen? Klik dig ind på vores facebookside og deltag i snakken.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Større overskud og mindre gæld

Næste artikel

Chicharito til møde med chefen

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share