Blog: For 13-14 år siden manglede vi også noget Solskjær

Blast from the past: Ole Gunnar Solskjær kan genoprette ro og harmoni på Old Trafford – oprindeligt skrevet i 2005. 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Her på OldTrafford.dk har vi for vane at lade vores potentielle nye skribenter gennemføre en ”skriveaudition” for at kvalificere sig til at skrive for sitet. I 2005 kom den daværende 19-årige passionerede United fan, Peter Høgh, gennem nåleøjet som skribent ved at skrive om Ole Gunnar Solskjær og hans betydning for holdet. Uniteds sæsoner 2004/05 og 2005/06 gik efter datidens standarder ikke efter planen og mægtige Manchester United måtte finde sig i at blive henvist til hhv. en 3. og 2. plads i ligaen, mens vinderne blev Mourinhos Chelsea. Derfor var det et tiltrængt frisk pust, da Solskjær gjorde klar til comeback midt i 05-06 sæsonen efter et længere skadeshelvede. Ligesom i dag gik nogle af de kritiske røster dengang på, at Uniteds problemer skyldtes manglende stærke personligheder i omklædningsrummet.

Blogindlægget fra dengang:

”Den norske angriber Ole Gunnar Solskjær, 32 (i dag 45 red.), der kom til United i juli 1996, har siden FA Cup finalesejren over Milwall i 2004, været ude med en knæskade. Efter godt 1½ års fravær fra truppen tyder alt på, at den populære nordmand snart er klar til at gøre comeback for førsteholdet.

Der er i sandhed et kærkomment comeback i vente, især fordi Solskjær med sin beskedne og professionelle attitude kan tilføre klubben nogle af de værdier, som de er så stærkt udskældt for at mangle lige for tiden. Senest har Peter Schmeichel været ude med riven og kritiseret United for at være et hold uden spillere med karakter. Han mener, at Rooney er den eneste stærke personlighed tilbage efter klubben har sagt farvel til Roy Keane,. Skulle Solskjær returnere ville han muligvis være i stand til at udfylde det tomrum, som er opstået efter Keanes afsked.

Nordmandens popularitet i Manchester har været tårnhøj lige siden han blev matchvinder for United i Champions League finalen 26. maj 1999. Dette blev for nyligt understreget, da han spillede for Uniteds reserver d. 5 december 2005 på Old Trafford. Tilskuertallet til denne kamp var nemlig omkring 3.000, hvilket er mange for en kamp for reservehold. Solskjær kan i kraft af den respekt og popularitet han har blandt fans så vel som holdkammerater være med til at præge den kommende del af sæsonen positivt. Med sine 115 mål (han endte på 126 mål ifølge Wikipedia red.) for klubben siden 1996 har Ole Gunnar Solskjær bevist, at han er en vigtig spiller, der bidrager til Uniteds mange sejre.”

Sådan sluttede artiklen dengang. Ifølge Premierleague.com’s statistikside endte Solskjær kun med at spille tre kampe i ligaen i sin comebacksæson uden mål til følge. Sæsonen efter hans comeback – 2006/07 – bød til gengæld på 19 kampe og 7 mål for Uniteds super-sub. Vigtigst af alt blev United også mestre den sæson. Om United bliver mestre året efter Solskjærs comeback som træner for Manchester United må tiden vise, men historien har det som bekendt med at gentage sig. 

Med venlig hilsen
Peter Høgh, tidligere skribent, og mangeårige besøgende på OldTrafford.dk

Hvis du er interesseret i vide mere om årene, hvor Ole Gunnar Solskjær gennengik sit tre år lange skadeshelvede, kan du læse den norske hovedpersons egne beretninger i vores jubilæumsbog “Sammen om United i 15 år”, hvor vi har været i Molde i Norge til et eksklusivt interview.

Forrige artikel

20. dec.: Forsvarsspillernes svar på en Rolls Royce

Næste artikel

Sådan køber du jubilæumsbogen "Sammen om United i 15 år"

ANNONCE