Blog: Magtesløse United-fans og følelsen af deja-vu

Undertegnede var forhindret i at se gårsdagens kamp mod Crystal Palace – og heldigvis for det. Det lyder som en af den slags United-kampe, hvor ens humør i 90 minutter kunne have været gået fra sur til at kaste fjernbetjening og mobiltelefon i alverdens retninger. Det ændrer dog ikke på, at kampen påvirker humøret dagen derpå.

Klubben har på det her tidspunkt i transfervinduet hentet én spiller, og jeg anerkender, at den usikkerhed, der er i fodboldverdenen som følge af COVID-19, har en rolle at spille. Det ændrer bare ikke på, at de klubber, klubben gerne sammenligner sig med, har forstærket deres startopstillinger med en eller flere spillere. Jeg er ikke sikker på, at Donny van de Beek er købt direkte til startopstillingen, for holdet er godt besat på midtbanen i forvejen, så ud fra den tanke har United ikke forstærket deres startopstilling. Det er, selvom at vi alle på trods af den flotte tredjeplads i sidste sæson kunne se, at holdet har brug for forstærkning.

Det samme billede tegnede sig sidst, United kvalificerede sig til Champions League gennem Premier League, efter de var sluttet næsten 20 point efter Manchester City. Fred blev hentet som den eneste spiller til startopstillingen, selvom man kunne pege på flere positioner – heriblandt de som Luke Shaw og Victor Lindelöf spiller – hvor der kunne bruges opgraderinger. Jeg bryder mig ikke om, at hænge enkelte spillere ud, for fodbold er en holdsport, men man gerne hæfte sig ved, at de to endnu engang er impliceret i mål, der bliver scoret imod.

Set udefra virker det altså ikke til, at klubbens ledelse med Ed Woodward i spidsen er i stand til at identificere problemerne. Og den følelse satte Patrice Evra på SkySports i går nogle meget rammende ord på.

”Det brænder indeni mig. Der er så megen negativitet omkring transfervinduet, og klubben gør ikke noget ved det. Det er dejavu for mig – jeg er udbrændt, og det er kun den første kamp i sæsonen,” siger han.

Et forsigtigt bud om en trænerfyring
Tidligere skruede jeg tiden tilbage til sommeren 2018, men vi behøves faktisk ikke længere tilbage end forrige sommer, hvor mange kunne se, at United havde brug for en ny central midtbanespiller. Portugiseren Bruno Fernandes var et varmt navn, men Ed Woodward ventede som bekendt til januar med at trykke på aftrækkeren, og mange af os fans har kun kunne drømme om, hvordan sæsonen havde set ud, hvis Fernandes var blevet United-spiller et halvt år før.

Journalisten Andy Mitten var på SkySports søndag morgen, og han retter også  kritikken afsted mod rekrutteringen:

”Post Sir Alex Ferguson har rekrutteringen været ’abysmal’(skrækkelig), og fansene har meget lidt tiltro til, om klubbens ejere i bund og grund har lyst til at være udfordrere til mesterskabet. (…) Hvis vi skal være rimelige overfor Ole, så har han hentet gode spillere ind, men han får dem ikke, når han brug for dem,” siger han.

Et forsigtig bud herfra er, at Ole Gunnar Solskjær – desværre – ikke er United-manager, når sæsonen 2020-2021 er forbi. Vi kan snakke meget om, hvorvidt han har gode nok taktiske redskaber, men han bliver ikke bakket op af Ed Woodward, som har svigtet andre managere før nordmanden. Og måske svigter Woodward i sidste ende også sig selv.

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Shaw: Vi har brug for nye spillere

Næste artikel

Tip en 13'er til Oldtrafford.dk-podcast

Relaterede artikler
Sir Alex Ferguson og holdet fejrer titlen i 2013. Skottens sidste af slagsen som manager i klubben
Gå til siden

Blog: Hvorfor er vi egentlig United-fans?

Manchester United skuffer både inde på og uden for banen. Holdet præsterer ikke i nærheden af det, logoet på brystet kræver, og uden for kridtstregerne udspiller der sig foruroligende anklager om vold, voldtægter og slagsmål. I sådanne tider er det vigtigt at huske på, hvorfor vi egentlig blev fans af klubben.
ANNONCE
Total
0
Share