Blog: Psyken sætter for alvor fysikken på spil

Højt at flyve, dybt at falde.

Det beskriver nok meget godt følelsesregistret, som Manchester United-spillere og fans har været igennem i den seneste halvanden uges tid.

“Football comes at you fast”, siges det i England. Psyken kan derfor være ligeså vigtig at have styr på som fysikken – hvis ikke endnu vigtigere.

For knap to uger siden slog United fortjent Spaniens førerhold Barcelona ud af Europa. Få dage senere triumferede holdet på Wembley med det første trofæ under Erik ten Hag efter seks år uden sølvtøj.

Søndag blev de røde djævle banket ned på jorden igen efter et besøg på Anfield. En historisk stor ydmygelse, der rækker ud over det sædvanlige.

At United taber en kamp, bekymrer mig ikke. Det havde det heller ikke gjort, hvis holdet havde tabt 0-4.

Men cifrene 0-7 er ikke bare en lussing, men en røvfuld af en anden dimension, når man hedder Manchester United og forventer at kæmpe med om trofæer.

Hverken Erik ten Hag eller nogen af spillerne har før oplevet at tabe så stort. Det må endda gøre ekstra ondt, når de har lidt det store nederlag for en klub, hvor der er så massive forventninger.

Psyken holder liv i fysikken

Netop forventningerne til Manchester United er vokset ovenpå de seneste måneder, hvor de røde djævle har været gode. Faktisk rigtig gode med tanke på, at holdet har spillet 21 kampe på 75 dage siden VM i Qatar. Et nærmest voldsomt antal kampe på så kort tid. For kan selv professionelle topatleter holde til det over flere måneder? Det er et spørgsmål, der har strejfet mig ad flere omgange.

Der er ingen tvivl om, at United-spillerne er blevet kraftigt udfordret på fysikken med så mange kampe på så kort tid.

Måske skal en del af forklaringen på, at spillerne ikke er kørt trætte endnu findes i holdets psyke. Med det mener jeg, at holdet muligvis har været stærkt båret af de mentale kræfter, som løbende har fået næring af flotte sejre og præstationer.

Jeg synes, det var tydeligt at se, hvordan trætheden meldte sig ind på United-spillerne efter Liverpool kom foran 3-0 kort efter pausen. Det var som om, at spillerne virkede tre kilo tungere for hvert mål, holdet lukkede ind i søndagens kamp. Holdets psyke knækkede, hvilket resulterede i, at de fysiske kræfter forduftede, som var det luft ud ad en ballon.

Derfor ser jeg de kommende kampe som markant vigtigere end før Liverpool-kampen. Holdets psyke skal genoprettes med succes så hurtigt som muligt, ellers frygter jeg, at Erik ten Hags spillere brænder ud både mentalt og fysisk inden de afsluttende og vigtigste kampe i sæsonen.

Der venter en stor opgave for både Ten Hag og hans spillere rent mentalt. Kun sejre tæller mod Real Betis og Southampton.

2 kommentarer
  1. Der er ingen tvivl om at psyken har en stor indflydelse og derfor er det også hamrende vigtigt at vi tager en sejr mod Real Betis.

  2. Fuldstændig rigtig analyse, man kan komme langt på ren eurofori og mental styrke, så bliver fysikken sekundær, men når der slås skår i glæden og usikkerheden melder sig så mærker man trætheden dobbelt op….kampen Torsdag er i den grad vigtig for det videre forløb.

    GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Sabitzer: Vi vil vinde turneringen

Næste artikel

Erik ten Hag forsvarer Bruno og kigger fremad

ANNONCE