Blog: Verdens bedste fodboldspiller tørner ud for United

Cristiano Ronaldo er verdens bedste fodboldspiller, mener vores skribent og redaktør, der er helt på det rene med, at det nok ikke er alle, der deler den holdning.

Det her er en blog, der vil dele vandene. Men jeg kan midt i alle Uniteds forfærdeligheder ikke lade være med at tænke på, hvor vanvittigt imponerende det, Cristiano Ronaldo laver, er.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Det virker til, at han og David De Gea er de eneste to, der endnu ikke har lagt værktøjerne, men faktisk løber ind på banen for at vise, de er professionelle.

(Det kan også være, at det faktisk er de eneste to, der er reelle klassespillere – men lad os ikke håbe det. For så stikker Uniteds problemer dybere, end selv jeg tror.)

Men jeg synes, det er mageløst, det Ronaldo præsterer. Og jeg vil personligt gå så langt som at kalde portugiseren den bedste fodboldspiller i verden ud fra parametre jeg vurderer den slags på. Tillad mig at forklare:

For godt 19 år siden skiftede han til United, der på det tidspunkt var engelske mestre. Talentet var som bekendt åbenlyst, men der skulle gå nogle et par år, før han tog hul på de tre sæsoner, der udødeliggjorde ham i United. Og han har faktisk ikke set sig tilbage siden.

Parløbet med Lionel Messi kommer til at gå over i historiebøgerne og deres seneste årtis statistikker og trofæer er uhørte. Nogle siger, argentineren er den bedste af de to, og det er helt fair. Jeg vælger bare Ronaldo i den snak.

Der er også nogle, der nu og her peger på Mohamed Salah eller Kylian Mbappé som verdens bedste, og det må man gerne, og måske er de begge to foran i køen, når France Football skal uddele deres ballon senere på året. Jeg peger på Cristiano Ronaldo, for der er så mange præmisser at beslutte det ud fra.

Portugiseren kunne sagtens have været stoppet op for fem år siden og sagt: Ved du hvad, jeg er mæt.  Mæt af rekorder og mæt af trofæer. Men det er ikke tilfældet – han er umættelig. Selvom niveauet er dalende på grund af det slid, der naturligt sker på kroppen, så følger lysten til at vinde og tegne nye rekorder ikke samme vej.. Og dét er det imponerende, for der er så mange før ham, der mentalt har været udkørt efter at have opnået markant mindre. Og der kommer til at være mange andre efter ham, der når det punkt i deres karriere, længe før Ronaldo har gjort det i sin.

Det kræver en mentalitet, som kun top, top, top professionelle atleter har, og jeg tillader mig at mene, Cristiano Ronaldo på det punkt ikke har en ligemand i fodboldsspillet. Så selvom vi ikke er i 2017 længere, så tror jeg ikke på, at alt det, Ronaldo præsterede dengang er ude af hans hoved: Jeg tror, det sidder i ham og er med til at gøre ham til den fodboldspiller, han er i dag.

Så nej, han er ikke 27 år længere, og han oversprinter ikke forsvarere med samme lethed som engang, men han er i skrivende stund noteret for 18 Premier League-mål på et i Premier League-æraen historisk dårligt United-hold. Kunne Salah have leveret det? Det tvivler jeg på. Og det tager ikke noget fra Salah, der er fantastisk, men jeg synes, det sætter Ronaldos præstation og evner i perspektiv.

Så ja, en kontroversiel holdning måske. Men hvis man tilføjer alle de ting, der i mine øjne gør en fodboldspiller, heriblandt evnen til at blive ved og ved, så er Cristiano Ronaldo verdens bedste fodboldspiller.

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
1
Shares
Forrige artikel

Rangnick: I sidste ende er jeg ikke tilfreds med det overordnede resultat

Næste artikel

Podcast: Ny manager og ny æra

Relaterede artikler
Gå til siden

BLOG: Manchester Uniteds ødelagte lønstruktur

Di Maria. Alexis Sanchez. Romelu Lukaku og senest Paul Pogba. Manchester United har i årenes løb brugt mange lønkroner på spillere, som ikke kunne bakke det op på fodboldbanen. Men hvad skyldes dette mønster? Det har vores skribent givet sit bud på i denne blog.
Gå til siden

Blog: Hvad har vi lært af den første tid under Ten Hag?

Landskampspausen er et belejligt tidspunkt at tage temperaturen på, hvor Manchester United står på nuværende tidspunkt. Hvad har Erik ten Hag bidraget med, og kan sommerens transfervindue fortælle noget om klubbens tilstand? Det prøver vores skribent at sætte lidt ord på.
ANNONCE
Total
1
Share