En smag af hjemve

Julen er kommet til Manchester, og det første bevis herpå kom i sidste weekend, hvor julelysene ved rådhuset blev tændt.

Julens indtræden betyder samtidig at Manchester Christmas Market nu også er åbnet.

Jeg arbejder på pubben ”The Old Nags Head”, og jeg havde flere gange den vej gange igennem hørt, at julemarkedet skulle være noget helt specielt. Og lad det være sagt med det samme – det er det!

Efter julemarkedet åbnede sidste weekend, er der en helt særlig stemning i byen, hvilket især skyldes de utallige træhytter, som udgør julemarkedet, og som sælger alt fra den engelske variant af gløgg, mulled wine, til juledekorationer til udenlandske oste og pølser. Byen summer og dufter af jul, selvom vi endnu ikke er gået ind i december.

En anden delikatesse, som man kan være heldig at finde, hvis man kender sit julemarked, er ginger nuts, bedre kendt som pebernødder. Julen er traditionernes tid, og samtidig den tid, hvor jeg kan længes lidt hjem, fordi visse ting skal være på en bestemt måde, når det er jul. Og jeg skal have en pebernød eller ti, sådan er det.

Derfor vakte det også jubel, da det lykkedes mig at finde pebernødderne i en hollandsk bod. Og selvom de smager og ligner Nettos til forveksling, betaler jeg glædeligt 3-4 pund for en pose ginger nuts.  

Download Original

]” title=””>Manchester United julemarked

Hvad fodbolden angår, har det været en stille uge på grund af landskampspausen.

Både Nani og Evra havde vigtige kampe for henholdsvis Portugal og Frankrig tirsdag aften. Frankrig skulle revanchere et 2-0 nederlag til Ukraine, mens Portugal skulle forsvare deres forspring mod Zlatan og co. Både Nani og Evra er nu klar til VM efter en tirsdag aften, hvor vores tidligere superhelt Cristiano Ronaldo løb med overskrifterne efter sit hattrick mod Sverige.

Udover Nani og Evra, var også flere engelske spillere i aktion, da England noget skuffende tabte til Tyskland hjemme på Wembley i en ellers underholdende kamp, som jeg selv så sammen med et par stamgæster nede på pubben.

Første blog: Lever drømmen ud i Manchester

I weekenden venter Cardiff, som tidligere på året slog City på selv samme bane. For mig at se er det en enorm vigtig kamp, hvor vi skal bygge videre den sidste måneds flotte resultater. I denne weekend møder Arsenal hjemme på Emirates et godt kørende Southampton-mandskab, City har Spurs hjemme, mens der venter lokalopgør for både Liverpool og Chelsea mod hhv. Everton og West Ham. Med en sejr i Wales, vil vi derfor hente point i forhold til mindst ét af de andre tophold.

Eftersom vi nu kun er 5 point efter Arsenal, og der dermed nu er lys for enden af tunnelen, kan jeg ikke lade være med at knytte en kommentar til den diskussion, der har været omkring vores nye træner, David Moyes. Jeg kan se, at der på denne hjemmeside og over Facebook, har været en stor diskussion omkring Moyes, og om han nu var den rette. Dette har i første omgang undret mig, eftersom det ikke er en diskussion, jeg overhovedet har kunnet genkende herovre fra. Her har man kunnet diskutere Moyes, men det har hele tiden været med indstillingen: ”Lad os se, hvad han er for en. Han har gjort det godt  i Everton, og han skal nok kunne bidrage med noget fornuftigt i United også. Han fortjener en chance”.
Jeg har ikke set eller hørt nogen hetz fra en eneste Mancunian.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvordan man er fan, eller hvordan man vælger at følge United, men jeg forstår ikke, at visses tålmodighed er opbrugt efter knapt to måneder. Vi er ikke Chelsea eller Real Madrid. Det her er Manchester United, og udover at være manager, er man også kulturbærer. Det vil en Mourinho ikke kunnet have været i samme grad, efter min mening.
Dernæst har jeg ligesom resten af byen ikke afskrevet mesterskabet. Endnu en mesterskabsparade gennem byen vil være den bedste tænkelige afslutning på mit år i Manchester.

Jeg håber, jeg får ret omkring Moyes, og at han kan lukke munden på kritikerne, og jeg vil i så fald med et smil på læben og et glimt i øjet bede kritikerne stikke piben ind i et stykke tid.

 

Forløbeligt gælder det dog Cardiff i weekenden, og lad os håbe at Manchesters julehumør ikke er smittet af på holdet, for der er ikke råd til nogle foræringer nu.
 

– Du kan følge min hverdag i Manchester via Instagram leidesdorff.

Download Original

]” title=””>

 

 

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

United-legender åbner restaurant

Næste artikel

Officielt: Michael Carrick forlænger med Manchester United

ANNONCE