Taktisk oplæg: Sådan slår vi City

Manchester City gæster i weekenden Old Trafford, og de lyseblå fra Manchester har været forrygende i denne sæson. Selv om det gør ondt at sige, må man bare indrømme, at de har spillet noget god fodbold indtil videre i denne sæson.

Selv om jeg på ingen måde bryder mig om City, så er jeg samtidig så stor en elsker af flot offensiv fodbold, at det som regel er en fryd at se spillere som Kevin de Bryune og David Silva i aktion. Men jeg håber ikke de får lov at udfolde sig og styre showet på søndag på Old Trafford, hvis de får lov at dominere og have bolden for meget, så taber United.

Men hvordan skal United så gribe kampen an, for at tage de tre point og for alvor sparke sig tilbage helt ind i kampen om mesterskabet? Jeg giver mit bud på hvordan jeg ville angribe kampen her. Om Mourinho er enig, er en anden sag.

1. Stop Silva & De Bryune

Som nævnt er jeg stor fan af de to spillere. De er simpelthen så dygtige med bolden og kan skabe chancer ud af nærmest ingenting. De har en fremragende spilforståelse og det vil være yderst vigtigt at få lukket ned for dem på søndag.

De har begge tidligere spillet på kanten, og søger ofte stadig ud i områderne i bredden af banen. De har masser af bevægelse, er stærke i de små kombinationer og er selv en trussel foran mål. Så de har hele pakken.

Ingen tvivl om, at Nemanja Matic og Ander Herrera kommer til at spille helt centrale roller i søndagens derby. Vi har tidligere set Herrera nærmest mandsopdække de Bryune og Hazard i de interne opgør mod City og Chelsea tidligere. Og jeg kan sagtens se dette ske igen søndag.

Får United lukket ned for de to kreative kræfter hos City, vil det være op til en spiller som Fernandinho at starte spillet og skabe muligheder inde centralt. Og med al respekt for Fernandinho, er han ikke i nærheden af at have samme niveau som de to andre.

2. Luk ned for deres backs

Det lyder måske mere simpelt end det egentlig er, og det er ikke fordi jeg er kæmpe fan af Kyle Walker og co, at jeg advarer mod dem. Det er mere måden de spiller på, der kan skabe problemer for Uniteds defensiv.

Traditionelt set kommer backs ofte i overlap på ydersiden. Men City har ofte deres backs med inde i banen, det er en central del af Pep Guardiolas spillestil, da vi også se en spiller som David Alaba ofte søge ind i banen i Bayern München.

Kort sagt bringer Guardiola den gamle W-M formation til live igen, en formation som blev kendt i England for mere end 50 år siden. Da David Silva og Kevin de Bryune ofte søger ud mod kanterne i spillet, skabes der plads til at backs kan søge ind centralt og komme med frem på den måde.

Det er anderledes og sværere at dæmme op for, da der skabes masser af bevægelse, hvilket kan være svært at lukke ned. Det kræver stor fokus, kommunikation og ikke mindst defensivt arbejde fra Uniteds offensive spillere, hvis Citys backs ikke skal spille en afgørende rolle på søndag.

3. Læg pres på deres forsvar

United skal ikke gå ud og angribe kampen som man gjorde mod Liverpool på Anfield. Så går det galt. United skal sørge for at have modet til at angribe City, og til at have bolden, i stedet for blot at satse på hurtige omstillinger.

City er inde i en periode hvor de ikke bare tromler alt og alle ned. De vinder stadig, men er gået lidt ned i nieavu. Så der er bestemt muligheder for at hente tre point på søndag. Men det kræver også, at United selv har bolden, fremfor bare at lade City have bolden hele tiden. Det er de for dygtige til.

Citys forsvar er ikke skræmmende stærkt. Det er muligt at true dem med hurtige løb på kryds og tværs af banen, og her ser jeg Rashford og Martial som helt afgørende. Jeg ville starte med begge inde fra start, for virkelig at true Citys forsvarskæde.

4. Før bolden hurtigt frem

City er rigtig dygtige til at lægge et hårdt højt pres på modstanderne, hvilket gør det svært at spille sig ud af dette høje pres. Det kræver, at United hurtigt får bolden ud af dette pres og op til de offensive kræfter.

Romelu Lukaku er blevet bedre til at dække bolden af og spille med ryggen mod målet, det bliver uhyre vigtigt søndag. For han skal være centralt punkt i mange omstillinger, inden bolden føres videre til de tre hurtige lige bagved ham, og han selv kan søge med i feltet.

5. Startopstillingen

Hvordan ville jeg så starte mod City? Jeg ville som nævnt tidligere starte med både Rashford og Martial, ligesom jeg ville bruge Lingard som 10’er grundet hans enorme arbejdsindsats. Ligesom jeg ville lade Rojo starte på bænken, da jeg ganske enkelt ikke er overbevist om hans defensive kvaliteter, her foretrækker jeg Smalling & Jones.

Det samme gælder lidt for Lindelöf, der ellers har spillet glimrende i en række kampe på det seneste. Jeg tror bare, at duoen med Smalling og Jones vil være den rette søndag.

Jeg gætter på, at Mourinho starter i en 3-5-2 for at matche Citys ditto. Men jeg mener, vi bedre ville kunne lukke ned for Citys kanter og backs, samt deres to profiler centralt – samtidig med at vi kan true dem offensivt, ved at spille en 4-2-3-1 formation. Jeg tror også, at denne formation vil være bedre, til at få lukket ned for Citys spil i lommerne mellem back/stopper, noget de ellers er super dygtige til.

David de Gea
Antonio Valencia – Phil Jones – Chris Smalling – Ashley Young
Ander Herrera – Nemanja Matic
Marcus Rashford – Jesse Lingard – Anthony Martial
Romelu Lukaku

Go’ kamp på søndag, vi håber Jose Mourinho får lagt den helt rette taktik, og at vi efterfølgende kan fejre en vigtig derby-sejr og tre point.

Forrige artikel

Mata: City har ikke vundet endnu

Næste artikel

De Gea er fyldt med selvtillid

ANNONCE