Tiden er ved at løbe ud for Falcao

Radamel Falcao har ikke formået at leve op til de skyhøje forventninger, der har været til ham, og colombianeren har snart ikke mere tid til at retfærdiggøre et permanent skifte.

I midten af december skrev jeg, at det var tid til, at Radamel Falcao viste sit gamle niveau. På det tidspunkt var Falcao lige kommet tilbage efter en skade, og jeg argumenterede for, at hvis man gav vores colombianske stjerneangriber tilstrækkelig spilletid, skulle han nok begynde at score regelmæssigt. Hold da op, hvor tog jeg fejl.

Siden da har Falcao spillet 11 ud af 14 kampe i alle turneringer, hvilket må siges at være tilstrækkeligt til at lære holdet at kende og vise. hvad man kan. Det latterliggør i øvrigt spillerens snaksalige agent Jorge Mendes’ udtalelse om, at Falcaos skuffende scoringsstatistikker skyldes, at han reelt ikke har fået chancen i United. Der er slet ikke nogen tvivl om, at Falcao HAR fået chancen i United. Han har bare ikke taget den.

Flop eller fejlbrugt?

Nogle vil måske argumentere for, at Louis van Gaal bærer en del af skylden for, at man ikke har fået det maksimale ud af Falcao. Og de vil måske have ret. Det har ikke været naturligt for Falcao at spille så meget med ryggen til målet, som han har gjort (hans førsteberøring er tilsyneladende omtrent ligeså god som Emile Heskeys), og spørgsmålet er, om han har været fejlcastet fra starten eller i hvert fald fejlbrugt.

I hans tidligere klubber har Falcao præsteret bedst, når spillet var bygget op om at skulle ende hos ham, der så satte bolden i nettet. Det har ikke været tilfældet i Manchester United, hvor Falcao har spillet ved siden af en angrebsmakker og ikke konstant har ligget på linje med modstanderholdets forsvar, som han før har gjort det med stor succes. Om sidstnævnte er van Gaals beslutning eller ej, er svært at sige.

Man kan så diskutere med sig selv (eller vennerne, hvis man har sådan nogle), om Louis van Gaal har brugt ham forkert, eller om Falcao bærer ansvaret for ikke at formå at tilpasse sig til managerens meget omtalte filosofi. Det får I lov til at være dommer over.

Er der overhovedet tid nok?

Uanset hvad der er årsagen til Falcaos skuffende tid i klubben, er status efter 19 kampe i United-trøjen (16 i Premier League og 3 i FA Cup) en måltotal på sølle fire mål, hvilket placerer ham på sjettepladsen på klubbens topscorerliste. Med kun 12 Premier League-kampe tilbage af hans lejeaftale er der stort set intet, der taler for, at man skal betale de 43,5 millioner pund, som det kommer til at koste at skrive kontrakt med ham på en permanent aftale.

Louis van Gaal sagde for et par uger siden, at Falcao stadig havde muligheden for at overbevise ham om, at han skulle hentes på en permanent transfer. Men det kræver vel, at en spiller, der i løbet af hele sæsonen vel næppe har spillet en kamp til bedre end ’godkendt’, pludselig begynder at vise det niveau, der placerede ham blandt de bedste angribere i verden. Jeg har svært ved at se det ske.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Brian McClair stopper i Manchester United

Næste artikel

Optakt: Manchester United - Sunderland

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share