Tribute to George Best

I dag er det syv år siden George Best døde i en alt for ung alder. Men vi mindes stadig den fantastisk spiller og person George Best var.

Han var en eminent spiller på banen, en af de bedste verden har set. Men hans livsstil lagde vel en dæmper for hvad han kunne have drevet det til.

Selv om det ikke er så tosset at have vundet et par mesterskaber og en Europa Cup for mesterhold. Men jeg tror bare, at den utrolige mand for Nordirland kunne have været endnu bedre.

 

En ægte wing

I dagens fodbold snakker vi meget om United skal spille 4-4-2 eller skal spille med en diamant på midtbanen. Skal det være den ene eller den anden på kanten.

Jeg nåede desværre aldrig selv at se George Best spille. Men fra videoer jeg har set med ham, kan jeg sige, at han er en type jeg ville elske at se på dagens United-hold.

En fantastisk kantspiller, der står helt bredt og får kridt på støvlerne. En der ikke er bange for at udfordre sin direkte modstander og gå til baglinjen.

En spiller efter den gode gamle klassiske wing-opskrift. Det savner jeg til tider i United. Men også en spiller, der har det der lidt gale eller vanvittige over sig og sit spil. Det havde George Best.

 

Best var den bedste

Et ordsprog fra 60’erne lød ”Maradona good – Pele better – George Best”. Det viser vel lidt om hvor god vores nordirske ven egentlig var.

Vi har i United været heldige at have en lang række fremragende spillere. Best nåede 474 kampe for United, og scorede 181 mål. Samtidig blev det til 37 kampe og ni mål for Nordirland.

Når jeg i indledningen siger, at jeg tror Best kunne være blevet endnu bedre, mener jeg, at han altså forlod United inden han blev 30. Og havde det ikke været for alkohol og kvinder, havde Best været endnu bedre.

Eller havde han? For det var vel måske netop den der af ham og hans personlighed, der gjorde ham til den spiller han var i sine bedste dage. Cantona var også en eminent spiller, men også lidt gal. Jeg ved ikke om jeg ville pille den del ud af hans spil.

 

The holy trinity

Best blev i 1968, samme år som United vandt mesterholdenes turnering, kåret til den bedste spiller i Europa, og vandt den såkaldte Ballon d’Or.

Han har helt fortjent fået en statue udenfor Old Trafford, som en del af ”The Holy Trinity” sammen med Law og Charlton.

Han havde altså allerede som 22-årig vundet titlen som Europas bedste spiller, vundet Europa Cuppen for mesterhold og det engelske mesterskab. Måske var det for meget for en knægt fra Belfast at håndtere i en så ung alder?

 

The fifth Beatle

Han var fodboldens første rigtig store stjerne. Han oplevede samme idol-dyrkelse som de store pop og rock stjerner gjorde. Han var datidens David Beckham, hvis vi skal drage parallel til nutiden.

Best levede livet med alkohol og kvinder. Men desværre tog alkohollen livet af ham, og 25. november 2005 døde Best efter at have kæmpet mod problemer i flere af de livsvigtige organer.

Den dag i dag hyldes Best stadig, og United-fansene elsker stadig den nordirske kantspiller. Han var skabt til Manchester United, og hvor ville vi dog elske at have en type som Best på dagens United-hold.

R.I.P. George Best
22. maj 1946 – 25. november 2005.

 

George Best- ‘The Best Tribute’!

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Henke Larssons søn til United?

Næste artikel

Sir Alex mødtes med Ronaldo

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share