United er ikke bedre!

EKSTERN BLOG: Kim har holdt med Manchester United, siden Jesper Olsen blev solgt til klubben i midten af 80’erne og har desuden fordelen af at have familie i Manchester, så valget af yndlingsklub stod lige for. Den første kamp på Old Trafford var i december 1996, hvor Eric Cantona sørgede for en 1-0 sejr over Leeds med et sikkert eksekveret straffespark, og siden er det blevet til nogle stykker med en 2-0 sejr over Chelsea og en 2-1 sejr over Liverpool blandt højdepunkterne. 

En af årsagerne til Uniteds katastrofale sæson, er nærmest så nem at pege på, at det virker tåbeligt at gøre det, men hvor mange måske forventer at pegefingeren rettes mod David Moyes, så vælger jeg at pege den på truppen.

Ja, den trup, der under Ferguson vandt det engelske mesterskab med 11 point ned til nærmeste forfølger, men en trup der i stor grad har passeret sidste salgsdato (hvilket SAF må tage sin del af skylden for).

Lad os bare tage spillerne én for én og vurdere, om de har en fremtid i klubben, og i så fald hvilken fremtid. Der er selvfølgelig nogle, der ikke er med i gennemgangen (f.eks. Powell, Macheda, Lingaard m.fl.), og det skyldes at jeg ikke har set nok til dem til at give dem en fair vurdering. Så må vi jo håbe at Moyes, Neville og Giggs har en lidt bedre fornemmelse med dem, end jeg har.

David De Gea

Et af de få lyspunkter vi har. Ung og blandt Premier Leagues bedste keepere, og var det ikke for hans reaktioner, var situationen langt værre end den reelt er. Hans store brøler mod Sunderland havde jeg tilgivet allerede inden United udlignede et minut senere.

Dom: Ham beholder vi, og han skal være førstevalg de næste mange år.

Anders Lindegaard

En god, stabil reservekeeper, som vi kan stole på, ligesom vi stolede på Van der Gouw i sin tid. Ikke god nok til at være førstevalg, men blandt de bedste reserver.

Dom: Bliver, da han tilsyneladende ikke er ved at brænde op med ambitioner om spilletid.

Rafael

Han bliver nok aldrig en af verdens bedste højre backs, men hans vilje og passion gør ham til et af de første navne på holdkortet.

Dom: Ham beholder vi, og han er også i start-11’eren.

Rio Ferdinand

En klassespiller, som dog har set bedre dage. Jeg synes ikke han får nok kredit ifht. f.eks. Vidic, men det er tydeligt at Moyes ikke satser på Rio.

Dom: Han ryger til sommer, og mon ikke han tager et par år i USA?

Nemanja Vidic

Han har allerede meldt ud, at han stopper i klubben til sommer, og jeg ser det ikke som det store tab. Hans styrke har altid været hans fysik, men denne er altså gået lidt tabt de sidste par år. Som anfører burde han være en af dem, som klubben kunne stole på, men jeg synes han har vist alt, alt for lidt i denne sæson, og hans udvisning mod Chelsea var direkte pinlig.

Dom: Farvel og tak for de gode år, held og lykke i Inter, hvor det langsomme tempo passer meget bedre.

Jonny Evans

En solid spiller, der har gjort det ok, omend den første halvleg mod Hull var direkte katastofal. Sympatisk mand, men han har ikke helt klassen til at være førstevalg.

Dom: Første reserve til de to midterforsvarere, evt. en midlertidig (max. 1 sæson mere) løsning for kontinuitetens skyld.

Chris Smalling

Måske den dårligste back i United, men har fordelen af at kunne spille i midterforsvaret også. Ikke god nok til at starte for United.

Dom: Bliver i klubben de næste par år, men han kommer til at tilbringe en masse tid på bænken og udenfor truppen, hvorefter han ryger til Sunderland eller Stoke.

Phil Jones

 Ak ja, Phil Jones. I mine øjne en af de mest overvurderede engelske spillere overhovedet, men han har selvfølgelig heller ikke fået fordelen af at spille en fast plads gennem en længere periode i United.

Dom: Får chancen som midterforsvarer hele næste sæson.

Patrice Evra

For 3-4 år siden var Patrice en af de bedste, hvis ikke dén bedste, venstre back i verden, men tiden har ikke været venlig ved ham, og i denne sæson er han blevet overlistet gang på gang af spillere, der har løbet i ryggen på ham. Hans passion og kærlighed for United er eksemplarisk, men hvis det var kravet til spillerne, så var jeg selv fast mand på holdet.

Dom: Tager hjem til Monaco efter sommerens VM.

Alexander Büttner

Da han blev købt var han den 5. bedste venstre back i Holland, og han har ikke ligefrem imponeret i United. Ganske enkelt ikke god nok.

Dom: Bliver en sæson eller to mere, hvor han tilbringer mere og mere tid på bænken.

Michael Carrick

Carrick har længe været en af de mest stabile spillere i United, men ligesom resten af truppen, har han ikke spillet op til sit bedste i denne sæson. Han virker som en spiller, der er meget afhængig af spillerne omkring sig, og ikke som en, der kan løfte de andre, til trods for at han har erfaringen til at være en leder.

Dom: Bliver i United og starter hver kamp.

Darren Fletcher

 ..is a footballing genius. Sådan lyder sangen ihvertfald, men hvis man lader hjernen fremfor hjertet tale, så er han ikke en starter i Manchester United.

Dom: Bliver, og kommer til at spille i de “mindre” kampe og i cup-turneringerne.

Marouane Fellaini

Det er for tidligt at bedømme hans indsatser for United, men jeg har aldrig set det store lys i ham.

Dom: Bliver, og kommer højst sandsynligvis til at være starter i mange kampe.

Tom Cleverley

Lidt en “meh”-agtig spiller. Jeg kan ikke se hvad han tilfører til holdet, og kan på den anden side set heller ikke sige at han gør det specielt dårligt. Han udfylder en plads uden at imponere eller skuffe. Ikke United-materiale.

Dom: Bliver, men kommer ikke til at spille mange kampe.

Ryan Giggs

En af de største United-spillere gennem tiden, men alderen har nu fanget ham (selvom jeg gerne vil være i samme slags form, når jeg når 40’erne). Tak for alt!

Dom: Stopper til sommer.

Antonio Valencia

Den mest et-benede spiller Premier League nogensinde har set, og det kunne vi tilgive da hans indlæg konsekvent fandt Wayne Rooneys pande, men de to sidste år har været præstationerne været under al kritik. Hører til på et sliderhold.

Dom: Bliver, men kommer ikke til at spille særlig meget, og nok ofte på højre back-pladsen, hvor han kommer til at koste mål. Igen og igen og igen.

Ashley Young

Den mest usympatiske spiller i truppen, og en spiller, der vel egentlig ikke rigtig har bevist sit værd gennem længere tid ad gangen. Får oftest chancen på venstrekanten, selvom han oftest spiller bedst i højre side.

Dom: Bliver, men det bliver i en reserverolle bag enten Januzaj eller Mata.

Nani

Jeg elsker Nani, og synes han får alt for kort snor ifht. f.eks. Young og Valencia. En af de få spillere, der kan noget på egen hånd, men også alt for inkonsekvent i sine præstationer. Ligesom Young er han klart bedst på højre kant, men er også god når han trækker ind i banen, selvom han tilsyneladende har glemt at skyde, som han gjorde i første sæson.

Dom: Bliver solgt, højst sandsynligvis til en italiensk klub.

Shinji Kagawa

Stakkels Shinji. Købt til at være 10’er bag Rooney, hvorefter United får muligheden for at købe Robin van Persie, så der ikke længere er plads på den foretrukne position. Præstationerne på kanten har været af meget svingende kvalitet, og kombineret med en række skader er opholdet i United aldrig blevet en succes.

Dom: Flytter hjem til Dortmund, hvor han blomstrer op igen.

Adnan Januzaj

Potentialet til at blive en topspiller er der tydeligvis, og Moyes skal passe på han ikke bliver over-brugt og brænder ud. Her er en spiller, der kan blive i klubben de næste 10 år.

Dom: Bliver, og kommer til at spille fast på en af kanterne.

Juan Mata

Ligesom med Fellaini, så er det meget tidligt at bedømme hans indsatser for United, men har bevist langt mere i Premier League.

Dom: Bliver, men kommer (desværre) nok til at spille mange kampe på en af kanterne fremfor i 10’er-rollen.

Wayne Rooney

Rooney er en af de bedste spillere vi har, og samtidig en af de værste personligheder. Tanken om at han potentielt bliver fast anfører, bekræfter mig i at moderne fodbold stinker.

Dom: Kommer til at ligge fast bag RvP eller på toppen, når hollænderen er skadet.

Robin van Persie

Klassespiller, men ikke en leder. Sikker mand i start-11’eren.

Dom: Bliver kontrakten ud, og tager så hjem til Holland eller på pension i Italien/Spanien.

Daniel Welbeck

En Manchester-dreng, og det er den eneste årsag til at han har fået så lang snor. Slet, slet ikke målfarlig nok til at være hverken startende angriber eller reserve, hvor der er brug for koldblodighed.

Dom: Bliver, men kommer aldrig til at være fast starter.

Javier Hernandez

Den lille grønært ligger i et sjovt grænseland, hvor han ikke er god nok til at starte for Man Utd, men samtidig er for god til ikke at spille jævnligt.

Dom: Sælges til sommer.

Konklusion

Den endelige konklusion er lige så klar som den er sørgelig: Vi kan faktisk kun være (spillemæssigt) tilfredse med målmandsposten og de de fire forreste pladser, hvor reserverne har en ok klasse, imens vi er tyndt besat på midtbanen og i forsvaret. Det betyder at sommeren skal bruges på genopbygning, og der skal som minimum hentes fire spillere, der skal gå direkte i startopstillingen, hvoraf de tre skal erstatte Vidic, Evra og Rio.

Sker der ikke en større udskiftning, vil en start-11’er til første kamp i næste sæson kunne se sådan her ud (4-2-3-1):

De Gea, Rafael, Jones, Evans, ???, Carrick, Fellaini, Januzaj, Rooney, Mata, Van Persie.

Er det godt nok til Manchester United? Nej vel, men uanset hvem de 11 navne er, så vil min støtte til klubbens stab og spillere forblive uændret.

 

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mata: Næste år slås vi med om pokaler

Næste artikel

Kagawa vil tilbage på holdet

Relaterede artikler
Sir Alex Ferguson og holdet fejrer titlen i 2013. Skottens sidste af slagsen som manager i klubben
Gå til siden

Blog: Hvorfor er vi egentlig United-fans?

Manchester United skuffer både inde på og uden for banen. Holdet præsterer ikke i nærheden af det, logoet på brystet kræver, og uden for kridtstregerne udspiller der sig foruroligende anklager om vold, voldtægter og slagsmål. I sådanne tider er det vigtigt at huske på, hvorfor vi egentlig blev fans af klubben.
ANNONCE
Total
0
Share