Mkhitaryan: Jeg er taknemmelig for at være her

Henrikh Mkhitaryan blev i onsdags offentliggjort i klubben. Et skifte han selv er meget glad for.

Onsdag offentliggjorde Manchester United handlen med Henrikh Mkhitaryan, der har underskrevet en fire-årig kontrakt med option på endnu et år.

Den 27-årige offensive spiller er anfører for det armenske landshold, som hans far også repræsenterede inden han døde i en alder af 33 år.

– Da han døde, blev det min drøm at blive fodboldspiller. Jeg ville fortsætte hans arbejde, og det han havde gjort. Forhåbentligt er jeg på vej, fortæller Mkhitaryan til MUTV.

– Når jeg kigger tilbage, har det måske været en lang vej for at komme hertil. Men for mig er dette ikke det højeste niveau, jeg kan nå. Jeg tror, at jeg kan udvikle mig mere.

– Mourinho var en af årsagerne til, at jeg valgte Manchester, men også fordi holdet er en af de største klubber i verden, så jeg kunne ikke takke nej til tilbuddet, og jeg er meget taknemmelig for at være her. Det bliver et fantastisk hold i år, og det vil være en fornøjelse at spille ved siden af de her drenge.

Venskabet med Januzaj

Sidste sæson var Adnan Januzaj udlejet til Dortmund. Sportsligt var det et mislykket ophold med begrænset spilletid, men han opbyggede et godt venskab til Mkhitaryan.

– Vi var meget tætte. Han er en af mine venner. Selv før jeg kom her, var jeg i kontakt med ham.

– Han spurgte mig om jeg kom eller ej. Jeg sagde, at jeg ikke vidste det, men endelig er jeg her, og jeg tror, at jeg vil have ham som en ven og som en hjælpende hånd, fortsætter Mkhitaryan.

Takker Dortmund

– Kære venner. Jeg vil benytte denne mulighed til at takke alle hos Borussia Dortmund. Fra administrationen, til trænerne, til mine holdkammeratter og selvfølgelig alle de fantastiske fans – for kærligheden og støtten I har givet mig igennem de sidste sæsoner.

– Jeg vil aldrig glemme de øjeblikke, som vi har delt på og udenfor banen de sidste tre år. Jeg føler mig priviligeret over at have repræsenteret sådan en stor klub og by, skriver han så sin officielle Facebook side.

– Når jeg tænker tilbage på mine rødder og min fars fodboldkarriere, blev jeg lært at tage imod nye udfordringer, og jeg følte for at ære min families arv, at jeg var nødt til at tage dette skridt i min karriere og tilslutte mig Manchester United.

– Endnu en gang tak for alle minderne. I vil altid have en speciel plads i mit hjerte. Med kærlighed, Micki.

Uniteds første kamp på årets pre-tour bliver mod Dortmund. En speciel kamp for især Mkhitaryan.

– Det bliver lidt mærkeligt at møde mine tidligere holdkammeratter i den første kamp. Måske vil jeg have nogle følelser, og jeg tror det bliver en lille smule underligt, men Manchester United er mit nye hold, så det må jeg vænne mig til.

SALGET ER STARTET! Vil du opleve Anthony Martial, Wayne Rooney og de andre stjerner? Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

Forrige artikel

Kampprogrammet for sensommeren er på plads

Næste artikel

Mourinhos trænerstab bekræftet

ANNONCE