Velkommen til Uniteds nye førstevalg

Så skete det. Endnu en dansker i Manchester United! Og så endda på den altafgørende målmandsposition. Ny Schmeichel eller ej, Anders Lindegaard bliver manden, som vi skal sætte vores lid til fra næste sæson.

Manchester Uniteds vigtige sidste skanse skal igen besættes af en dansker. Det er sjovt, det er spændende, og det er noget så bekymrende. 

Anders Lindegaard blev målt, vejet og fundet for dårlig til OB. Han kunne i hvert fald ikke slå tildligere United-reserve Roy Carroll af holdet. 

Til gengæld fik han gigantisk succes i norske Aalesund, hvor han netop er kåret til årets spiller, og nu er han pludselig at finde på det nye års Manchester United-holdkort. 

Rygterne har gået længe, og han har været tilset af målmandstræner Eric Steele ved flere lejligheder. På det danske landshold har han præsteret imponerende, og han er gået til sin chance uimponeret, med stort mod og stor selvtillid. Men det er altså stadigvæk Aalesunds førstemålmand, vi nok skal sætte vores lid til. Aalesunds. Der var sgu ingen, der kendte Aalesund før Lindegaard…

Lindegaard er købt til at vogte buret fast. Som arvtager for Edwin van der Sar. Det er min tro, for ellers er det så usandsynligt tilfældigt et køb, at det vil være mere underligt end Bébé. 

Fokus har været stort på Anders Lindegaard. Eric Steele har altså set ham ved fem lejligheder på kort tid. Det tyder på en enorm interesse. Og det tyder på, at han er udset som et væsentligt kort. Man sender ikke sit målmandstræner-es til Norge ved flere lejligheder for at kigge på en reservekeeper. Og da slet ikke, når man allerede har PIG og Amos på bænken. 

Rygterne om David de Gea holder ved, men bliver så skudt ned. Jeg kan heller ikke se det ske. Hvis det sker, så falder himlen ned. Hvorfor hente en 20-årig keeper, hvis man netop har hentet en 26-årig? Det vil være synd for Lindegaard, for han har kvaliteterne til at spille på et højt niveau, mens det vil være håbløst omvendt, da det vil stoppe udviklingen for et af verdens absolut største målmandstalenter. 

Det vil heller ikke give mening at hente Lindegaard for at give ham et par år som førstemålmand, mens de Gea går igennem tilvænning til sproget og spillet i England. Så vil man kassere en muligvis suveræn keeper i løbet af et par år, i dennes bedste alder, fordi der skal være plads til en ung komet? Det går ikke op.

Derfor er min personlige konklusion, at Lindegaard må være hentet som førstemålmand. Og så kan han blive vejet for let i løbet af foråret, hvor en superkeeper á la Buffon kan hentes ind, hvis danskeren ikke griber sine chancer. 

Men det bliver hårdt for Lindegaard. Det bliver ‘vind eller forsvind’, der tæller her, og det må han selv være helt klar over. Det er Manchester United, vi taler om, så der er næppe nogen kære mor, hvis han viser sig for dårlig i de cup- og måske få ligakampe, han får i løbet af foråret. Vi leder ikke efter en ny Barthez, Taibi, Carroll eller Howard.

Lindegaards kvaliteter er rimelig tydelige. Han er fysisk stærk, høj, han er hurtig, og han kan diske op med flotte redninger. Det så man eksempelvis tydeligt i den danske landskamp mod Portugal, hvor han afviste mange giftige hug på Cristiano Ronaldo. 

Den kamp bød på en indsats, hvor Lindegaard virkede som en dansk målmand, der havde ledt sit land igennem de seneste ti år. Og hans evner på stregen sendte tankerne tilbage på en vis Hr. Schmeichel. Man skal passe på med at sammenligne og tænke Peter Schmeichel, når man tænker Lindegaard. Men nu er han altså dansker, så man er sgu næsten nødt til det. 

Karrieremæssigt kan de to også sammenlignes. De er ikke ens, slet ikke. Men alder, personlighed, spillende på landsholdet, succes for klubhold (med forbehold, Brøndby var trods alt større (meget) end Aalesund er) og umiddelbare evner foran mål. De to minder altså om hinanden på flere punkter. Og ikke mindst: Ingen af dem havde en kæmpe, international profil, før de kom til United. Ser Fergie “det nye århundredes tilbud”?

Jeg vil og kan ikke vurdere, om Lindegaard har klassen til United. Jeg vil hæfte mig ved, at jeg har set elementer fra ham, som gør min tiltro til mandens evner stor. 

Jeg hilser Anders Lindegaard varmt velkommen til Manchester United. Fordi han er dansker. Fordi han har udstråling og virker til at have en god personlighed. Fordi jeg tror, han har talentet. Og fordi han får et halvt år til vise noget fra sig, så han ikke ender med at blive et drastisk sats. 

Velkommen, Anders!

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Aalesund: Done deal!

Næste artikel

Blog: Velkommen til Uniteds nye førstevalg

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share