Bill Rawlings

William Edward Rawlings blev født i Andover, Hants. den 3. januar 1896.

Startede med at spille fodbold hos Andover som var den by han var født i. Under 1 verdenskrig kørte han ambulance i Frankrig og i 1914 var Bill Rawlings med til at vinde 3 medaljer mens han spillede for militæret.
I 1918 kom han til at spille for Southampton og det var her han havde de bedste fodbold år i hans karriere. I 1922 fik Bill Rawlings to landskampe for England. Begge inden for en måned mod henholdsvis Wales og Skotland.

Bill Rawlings var enhver målmands mareridt som en meget målfarlig centerforward. Hos Southampton blev det til 156 mål i 294 ligakampe. På daværende tidspunkt havde Manchester United brug for en målfarlig spiller og mans målfarlighed gjorde at han blev købt for £4.000 i maj 1928.

I hans debut mod Everton scorede han sejrsmålet hvor Manchester United vandt 1-0. Det blev til 9 andre liga mål i de 12 kampe han nåede i denne sæson og han var uden tvivl medvirkende til at holdet ikke rykkede ned i 2. division. I den tid han spillede på Old Trafford nåede han 36 kampe og scorede her 19 mål.

I november 1929 gik turen til Port Vale hvor det kun blev til 5 ligakampe hvor han scorede 2 mål. Senere spillede Bill Rawlings for New Milton og Newport (Isle of Wight). Efter boldboldkarrieren arbejde senere hos marineministeriet som civil tjener.

Bill Rawlings døde i 1972, 76 år gammel.

Statistik:

ANNONCE