Charlie Sagar

Charles Sagar blev født i Daisy Hill, Edgworth den 28. marts 1878.

I skolen spillede Charlie Sagar for Edgworth Rovers og Turton St. Ann’s. Derefter kom han til Turton Rovers. I maj 1898 gik turen til Bury hvor han viste sin målfarlighed med 71 mål i 186 ligakampe. Imens han spillede for Bury fik han 2 landskampe for England og scorede 1 mål, som var i han debut mod Irland.

Hans målfarlighed gjorde sandsynligvis at Manchester United fik øje på ham og i maj 1905 kom han til klubben. Charlie Sagar blev historisk da han i sin debut mod Bristol City scorede et hattrick, der skulle går 99 år, inden Wayne Rooney, gjorde ham det kunststykke efter.

Uheldigvis for Charlie Sagar var han plaget af knæ problemer, som betød det kun blev til 33 kampe hvor han scorede 24 mål. Det giver et mål gennemsnit på 0.727. Det er det højeste en Manchester United spiller har. Ruud van Nistelrooy ligger lidt efter og er den der er tætteste på.

Charlie Sagar forlod Manchester United i 1907 og spillede derefter på et lavere plan for Atherton F.C. og Haslingden F.C. Charlie Sagar døde i 1919 kun 41 år gammel.

Statistik:

ANNONCE