Clarrie Hilditch

Clarence George Hilditch blev født i Hartford den 2. juni 1894

Han kom til Manchester United i januar 1916, efter at havde spillet for Hartford FC, Witton Albion og Altrincham. ”Lal” Hilditch måtte dog venter til første verdenskrig var ovre før han i en alder af 25 år fik sin debut mod Derby County den 30. august 1919.

Da ligaen lå stille under krigen blev der stadig spillet fodbold. Her spillede han med i 101 kampe og scorede 2 mål. Clarrie Hilditch var en gentelemand og elegant halfback der var trofast mod klubben i mange år. Det på trods af der ingen medaljer blev vundet på den tid. Han nåede at spille 322 kampe for Manchester United og scorede her 7 mål.

Den 8. oktober 1926 modtog Manchester United et brev fra fodboldforbundet, hvor det blev meddelt at daværende manager John Chapman var blevet udelukket for alt deltagelse inden for foldbold og fodbold ledelse resten af sæsonen. Det skulle være som følge af utilbørlige optræden i stilling som manager for Manchester United.

John Chapman tog tilbage til Skotland og man valgte at udnævne Clarrie Hilditch til spillede manager for Manchester United resten af sæsonen. Manchester United spillede på daværende tidspunkt i 2. division og sluttede på en skuffende 15. plads, men han klarede dog den vanskelige opgave, klubben da var kommet ud i.

Han blev afløst som manager af Herbert Bamlett som havde været dommer og dømte den berømte kamp mod Burnley 1909 som blev afbrudt efter 72 minutters spil da Burnley førte 1-0. Den ny kamp vandt Manchester United 3-2 og vandt senere finalen mod Bristol City med 1-0.

I 1932 stoppede ”Lal” Hilditch som spiller.
Clarrie Hilditch døde i 1977

Statistik:

ANNONCE