Denis Law

Den 24 februar 1940 blev en af de allerstørste i Manchester United”s glorværdige historie, Denis Law, født. Han blev født som søn af en fisker i Aberdeen. Det stod ikke skrevet i hans analer, at han en dag skulle blive en af de største. Han var en lille, strithåret, skeløjet fyr.

I en af sine fire bøger skriver han, at han havde vænnet sig til at spille med det ene øje lukket, da han ikke kunne spille med briller. Han fik ingen kampe på nogen skotske ungdomshold. Han var dog en enkelt gang udtaget som reserve til en kamp i Belfast mod Nordirland.

Hans liv tog dog en vending, da en midaldrene mand kort før påske i 1955 bankede på familiens dør i Printfield Terrace i Aberdeen. Det var den tidligere skotske landsholdsspiller Archie Beattie, hvis bror, Andy Beattie, var manager i Huddersfield. Så var denis Law”s lykke gjort.

Matt Busby og Jimmy Murphy fik øje på ham i en ungdomskamp, hvor United”s uovervindelige ungdomshold godt nok vandt med 4-2; men hvor denne unge mand med nummer 10 på ryggen imponerede. Jimmy Murphy skriver i sin bog Matt… United… and Me…: -We were playing against a one man team. Matt took the programme and looked – Denis Law. På stedet bød han £10.000 for en uprøvet ungdomsspiller; men Huddersfield sagde nej.

Senere blev Denis Law solgt til Manchester City, hvorfra han kom til Torino. Herfra købte United ham i juli 1962. Han afsluttede sin karriere i Manchester City. Han spillede 399 kampe for United og scorede 236 mål. Han spillede 55 gange for Skotland.

Arne Madsen tilføjer:

I 1964 blev Denis Law valgt som den bedste spiller i Europa med 61 stemmer foran Luis Suárez fra Inter med 43 stemmer, men det er mig uforståeligt, at han ikke blev valgt som den bedste spiller i England. I 1964 blev Bobby Moore her valgt, han havde i 1962 fået sin debut på det engelske landshold mod Peru og spillede i alt 108 landskampe.

I 1963/64 sæsonen scorede Denis Law 46 mål i 41 kampe for Manchester United og det var den bedste sæson han havde i klubben. Jeg mener at han blev forbigået, da den bedste spiller skulle vælges i England.
Conradsen har tit talt og skrevet om sin indre video da han så Manchester United spille F.A. Cup finale mod Leicester City i 1963 og Denis Law scorede her et fantastik mål. Fra den dag var der ingen tvivl om hvilken favorit hold Conradsen havde.

Jeg har lige genset den kamp og målet blev scoret på følgende måde. Gorden Banks havde klaret et skud fra Bobby Charlton og kastede den ude til en medspiller men Pat Crerand fik fat i bolden og trak lidt ud i venstre side af straffefeltet og sendte en flad bold ind til Denis Law der med ryggen til mål drejede om sig selv og sendte bolden over i modsatte side af målet. Der var gået ca. 10 sekunder fra Gordon Banks havde bolden til Dennis Law scorede hos ham.

 

ANNONCE