Eva Haraldsted

Helt tilfældigvis var jeg i Silkeborg i dag og her mødte jeg Eva Haraldsted, som kom sammen med George Best for 38 år siden. Hvis jeg skal være ærlig var det ikke helt tilfældig. Lige nu udstiller hun på Kulturspinderiet i Silkeborg, sin afgangsprojekt fra en fire år lang uddannelse på Århus Kunstakademi som hun kalder “Reminiscence”.

Manchester United spillede den 31. juli 1969 en venskabskamp mod Stevnet og her havde Eva Haraldsted kæreste bedt hende om hun kunne skaffe en autograf fra George Best. Hun fik hans autograf med George Best som faldt for hende og hun flyttede til England for at bo sammen. John fik sin autograf, men blev senere kaldt John næstbedst.

Jeg fik også bekræftet at hun en overgang boede i Harlev, en by hvor jeg gik i skole i tresserne. Jeg husker eller ikke forkert med hensyn til at hun var med i en alvorlig trafikulykke i 1971, hvor Fiskeriminister og minister for Grønland A.C. Normann kørte bilen. Her blev to mennesker dræbt. A.C. Normann blev kendt uværdig til at sidde i Folketinget efter en dom for groft uforsvarlig kørsel og uagtsomt manddrab.

Eva Haraldsted har holdt sig væk for pressens i mange år, men træder her frem som kunster hvor hun visse sine billeder af George Best. Der blev også vist en gammel film, hvor hun og George Best var med i en velgørende kamp

ANNONCE