Geoff Bent

Geoffrey Bent blev født i Salford den 27. september 1932.

Han kom til Manchester United i august 1948, efter at have spillet skolefodbold for Salford Schoolboys.

Det var Geoff Bents uheld, at Roger Byrne var mellem de bedste venstre backs i England. Han fik kun 12 liga kampe for Manchester United, hvor han erstattede Roger Byrne, når han var skadet. De få gange han var med, gled han let ind på holdet.

Man siger at han var så god, at han kunne være fast mand, hos de fleste klubber i England. Hvad er det der gør en spiller bliver i en klub, selvom man ved der ikke bliver til ret meget spilletid. Svaret må være: ”at være reserve spille i klub som Manchester United, er bedre end være fast mand, i en mindre klub”.

Da Roger Byrne var lidt små skadet, kom Geoff Bent med på turen, til kampen mod Røde Stjerne, nu viste det sig at der ikke blev brug for ham, da Roger Byrne blev klar til at spille. Han må nok betegnes som være den mest uheldige spiller, der var med på den tur.

Andre der måske kunne havde været med på turen, med ikke var med er, Wilf McGuinnes der blev skadet i en reserve kamp, nogle dage før holdet tog af sted og Colin Webster der havde influenza.

Inden Geoff Bent kom til Manchester United, var han anfører for Salford Schoolboys og var med til at vinde ”Englands Schools Trophy” i 1947. I 1955-56 sæson vandt han en “miniature’ Central League Championship trophy”.

Geoff Bent blev dræbt ved flyveulykken i München i 1958 og efterlod sig sin kone og 5 måneder datter.

Statistik:

ANNONCE